2024.04.20. - Tivadar

Nosztalgiázik a BKV

Különleges utazásra hívja a BKV a régi jármûvek szerelmeseit: a nyár folyamán minden szombat délután favázas nosztalgia villamosokból, korhû ruhába öltözött kalauz kíséretében csodálhatják a budai panorámát.
bohócdoktor vizit szja 1%

Június 19-én, szombaton indul elsõ útjára a BKV nyári nosztalgiajárata, amely más európai fõvárosok hagyományaihoz kapcsolódva a turisztikai fõszezonban közlekedik, különleges élményt kínálva a fõvárosiaknak és az idelátogatóknak. A nosztalgiavillamosokkal szombatonként 13.30 és 18.00 óra között a 2A vonalán, a Boráros tér – Jászai Mari tér útvonalon óránként találkozhatnak az érdeklõdõk. A jármûvek a vonal minden megállójában megállnak. Három alkalommal – június 26-án, július 24-én, valamint augusztus 21-én – a sötétedést követõen is indulnak járatok, hogy az esti fényekben tündöklõ város látképe és Budapest látványosságai ugyanúgy maradandó élménnyé válhassanak.

A villamosokon a kalauztól megváltott 400 Ft-os jeggyel lehet utazni, de 6 éven aluliak ingyenesen vehetik igénybe a szolgáltatást. Ezeken a járatokon az utazási kedvezmények nem érvényesek. A nosztalgiajárat menetrendjét megtalálhatják honlapunkon, a www.bkv.hu weboldalon.

OrientPress Hírügynökség