2024.03.29. - Auguszta

Egy sanghaji kislány volt a Magyar Pavilon egymilliomodik látogatója

Egymilliomodik látogatóját köszöntötte a Magyar Pavilon a Sanghaji Világkiállításon. A szerencsés egy sanghaji kislány, aki családjával együtt budapesti utazást kapott ajándékba. A pavilon látogatottsága messze felülmúlja a várakozásokat, ez júniusban napi átlagban több mint 40 000 fõt jelent.
bohócdoktor vizit szja 1%

Alig hat hete nyitotta meg kapuit a Sanghaji Világkiállítás, és máris hétszámjegyûre ugrott a Magyar Pavilon látogatóinak száma. A pavilon vezetõi ma délelõtt köszöntötték a Hong Yiwen nevû sanghaji kislányt, aki családjával együtt Budapestre utazhat.

Komoly meglepetés érte a családot, amikor megtudták, hogy hivatalosan õk a magyar kiállítás egymilliomodik vendégei. Mohr Richárd fõbiztos-helyettes és Szöllõsi Katalin pavilon igazgató-helyettes virágcsokorral köszöntötte a fiatal édesanyát, majd a pavilon VIP-termébe invitálták õket.

A megilletõdött család tagjai a beszélgetés során elmondták, hogy elsõ alkalommal látogattak ki az expóra, ahol eddig kevés pavilont – többek között a több európai országnak helyet adó közös európai pavilont – látták. Konkrét tervük ugyan nem volt a meglátogatni kívánt kiállításokról, a Magyar Pavilon különleges megjelenése azonban megfogta õket, ezért tértek be. A belsõ, mozgó fa rudakból álló installáció és a középen álló hatalmas Gömböc lenyûgözte õket – mesélték. Bár Magyarországról viszonylag keveset tudtak korábban, a Rubik-kocka számukra is ismerõs volt, és legalább annyira érdekesnek találták a Gömböcöt is.

A május 1-jei nyitás óta a 42 önálló építésû pavilon közül 12 érte el az egymilliós látogatottságot. Kétmillió fölötti vendégszámmal ez idáig a Francia Pavilon számít a leglátogatottabbnak. Június 8-ig az Expo látogatói összlétszáma 11,51 millió fõ volt, mivel azonban tegnap fejezõdött be Kínában az érettségi és kezdõdik a nyári szünet, ezért az érdeklõdõk létszámának további növekedésére lehet számítani.

OrientPress Hírügynökség