2024.04.16. - Csongor

Magyarországi kerékpározás népszerûsítése Ausztriában

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviseletének bécsi irodájában az elmúlt hónapokban folyamatosan nõ(tt) az érdeklõdés a magyarországi kerékpározási lehetõségek iránt. A közeli és könnyen elérhetõ desztinációk egyre nagyobb népszerûségnek örvendenek az „aktív turisták” körében is. A keresleti igényekre rugalmasan reagálva az MT Zrt.
bohócdoktor vizit szja 1%

Ausztria legtapasztaltabb kerékpáros turizmusra szakosodott tour-operátorával, a Rad&Reisen (www.radreisen.at) irodával összefogva önálló Magyarország-katalógust készített. Az „Ungarn erradeln” (Magyarország bekerekezése) szójátékos címû katalógus 8 téma mentén kidolgozott túraútvonalon ajánlja hazánk bebarangolását a kerékpárok nyergében.

Az egyik legnépszerûbb ajánlat a Bécs-Budapest Duna-menti kerékpáros kirándulás a „császárok és királyok nyomában”, s remélhetõleg a fõszezon egyik slágere lesz a Balaton körüli kerékpáros kalandozás is. Érdekesség, hogy az ajánlatok összeállítói gondoltak a kerékpározás szerelmeseinek „kevésbé aktív” korosztályára is, s a túraútvonalak bejárásához elektromos bringát is lehet bérelni.

Az MT Zrt. az osztrák piacon stratégiai partnerség jegyében idén több szolgáltatóval összefogva jelentett már meg hazai turisztikai szolgáltatásokat népszerûsítõ kiadványokat. Az Osztrák Szövetségi Államvasút „ÖBB-vel Magyarországra” címû közös információs kiadványa, valamint az osztrák autóklub (ÖAMTC) „Helló Szomszéd” információs és programajánló brosúrája érdemel említést. A kiadványokban szolgáltatói ajánlatok, hirdetések is elhelyezésre kerültek, így pl. konkrét szállodai ajánlatokon is tesztelhetõ hazánk kedvezõ ár-érték aránya az osztrák turisták körében.