2024.04.19. - Emma

Gerillakampány Bécsben: Magyarország pezsgõ fesztiválok özönét kínálja a turistáknak

Az elmúlt hétvégén, június 25-27. között Bécsben került megrendezésre Közép-Európa és Ausztria legnagyobb szabadtéri könnyûzenei fesztiválja, a Dunasziget Fesztivál (www.2010.donauinselfest.at). Az „Év partyjaként” aposztrofált esemény három napját több mint 3 millió osztrák és külföldi turista kereste fel.
bohócdoktor vizit szja 1%

A bécsi „szigetelõk” százait azonban nemcsak a helyi fesztiválhangulat és kínálat kápráztatta el, hanem invitálást kaptak az idei magyarországi fesztiválok és könnyûzenei rendezvények sokaságára. A szigeten található információs pontok körül programfüzetek százai találtak gazdára, amelyek a hazai széles fesztiválpalettát mutatták be.

A vendéglátó standok környékén az üdítõkhöz C-vitamint is kaptak a „csápolásban megfáradt” koncertlátogatók, felhívva a figyelmet arra, hogy Magyarország nemcsak a C-vitamin feltalálójának, hanem a fesztiválok hazája is ebben az évben. Kovács Balázs, a Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviselõje hallott a Bécsben folyó gerilla jellegû „mini Magyarország-kampányról”, ám annak tényét, hogy a nemzeti marketingszervezetnek köze lenne az akcióhoz nem erõsítette meg, ugyanakkor nem is cáfolta.

Mint ismeretes, az MT Zrt. az osztrák piacon is kiemelten kezeli azt a célkitûzést, hogy Ausztriában a fiatalabb korosztály körében is erõteljes promóciós támogatást kapjon Magyarország mint turisztikai desztináció. Erre kitûnõ lehetõséget adnak a hazai könnyûzenei- és sportprogramok, amelyek népszerûsítésében az MT Zrt. is aktívan részt vesz. Jelenleg a VOLT Fesztivál figyelemfelkeltõ spotjai hallhatóak az osztrák zenei rádióadókon, hiszen a programok promóciója egyben országmarketing is, amely a fiatalos, „trendi életérzést“ közvetíti külföldön hazánkról.