2024.03.29. - Auguszta

Törökök fogságában a magyar turisták

Több száz magyar utas maradt csütörtökön a török tengerparton. Némelyik honfitársunk mindössze fél órát kapott arra, hogy a csomagjaival együtt elhagyja a szállodát – írja a Magyar Nemzet. Csütörtökön a törökországi Karya Tour utazási iroda ugyanis csõdöt jelentett. Meg nem erõsített hírek szerint a cég azonos nevû magyar leányvállalata sem tudja teljesíteni szerzõdésben vállalt kötelezettségeit.
bohócdoktor vizit szja 1%

A Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal vezetõje, az utazásszervezõ iroda képviselõje és a QBE Atlasz igazgatója csütörtökön már tárgyalt a magyar utasok hazahozataláról. Közel hatszáz magyar utas rekedt ugyanis kint Törökországban és Egyiptomban.

A lap információi szerint két török hotel 30 percet adott a Karya Tour magyar vendégeinek arra, hogy elhagyják a szállodát, mert az utaztatók nem rendezték felhalmozott tartozásaikat a hotelek üzemeltetõinél. Fennáll a veszélye annak, hogy ha nem születik megoldás, akkor az utazásszervezõ összes magyar utasát kiteszik a török szállodákból.

Az egyiptomi helyzetrõl egyelõre nincs információ. A Karya Tour magyarországi irodájában a telefonokat nem veszik fel, a honlapon nem mûködik a keresõ. A kétségbeesett utasok, hozzátartozók hiába próbálnak telefonon információhoz jutni.