2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Bõvít a Thomas Cook

Európa második legnagyobb utazási irodája 30 millió euróért megveszi a hamburgi székhelyû Öger Tours vállalatot. A törökországi utakra szakosodott utazási iroda megvásárlásával a Thomas Cook tovább terjeszkedik Németországban.
bohócdoktor vizit szja 1%

Az összeg egy része készpénz, a többi az elmúlt egy év hiteleinek és egyéb kötelezettségeinek az átvállalásából tevõdik össze. Az októberrel végzõdött üzleti évben az Öger Tours 400 ezer utast szállított, bevétele 256 millió eurót tett ki, míg az üzemi eredménye 3,3 millió euró volt. A Thomas Cook tavaly adó után 16 millió fontsterlinget keresett, bevétele 9,3 milliárd fontot, 11,1 milliárd eurót tett ki.

A fúziótól a Thomas Cook évi 8 millió euró megtakarítást vár. Az eredeti török tulajdonosok visszavonulnak a cégvezetésbõl, egyikük a Thomas Cook csoport felügyelõ bizottságában kap helyet. Az ügyletet a versenyhatósági jóváhagyás után várhatóan szeptemberben zárják le. A Thomas Cook csoporthoz tartozik egyebek mellett a Neckermann Reisen, a Thomas Cook Reisen, az Air Marin, a Condor légitársaság és a Last Minute utazási iroda. A Neckermann és a Thomas Cook AG 2001-ben a egyesült.