2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Pécs & gasztronómiai értékeink méltó „tálalása“Ausztriában

Európa Kulturális Fõvárosaként Pécs nagy népszerûségnek örvend Ausztriában: idén tavasszal már 40%-kal több vendégéjszakát töltöttek el az osztrák vendégek a dél-dunántúli régió kereskedelmi szálláshelyein az elõzõ év azonos idõszakához képest.
bohócdoktor vizit szja 1%

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviselete Pécs népszerûsítését szolgáló kommunikációs tevékenységében ez év közepétõl stratégiát váltott. A cél immár nem Pécs és a 2010-es programok megismertetése, hanem az Európa Kulturális Fõvárosa cím apropóján a környék egyéb turisztikai attrakcióinak bemutatása, valamint hazánk tájjellegû gasztronómiai értékein keresztül a magyar konyha és a hungarikumok népszerûsítése. Ezt a célt szolgálta Ausztria vezetõ gasztronómiai lapja, a GUSTO Magazin újságírójának tanulmányútja is.

Az MT Zrt. kezdeményezésére megvalósult sajtóút alapján a félmilliós olvasótáborral rendelkezõ magazin legfrissebb száma 5 oldal terjedelmû, parádés összeállításban ajánlja olvasói figyelmébe Pécs és környékének felfedezését, s a helyi konyha kipróbálását. Az útikönyveket megszégyenítõ alaposságú cikk konkrét szállás, étterem és kirándulási tippeken keresztül avatja be az érdeklõdõket a „magyarországi svábföld“ titokzatos szokásaiba, valamint képekkel gazdagon illusztrálva ábrázolja a turisztikai és gasztronómiai különlegességeket.