2024.03.19. - József, Bánk

Mire figyeljünk, ha autót bérelünk külföldön

Mire figyeljünk, ha autót bérelünk külföldön
Mire figyeljünk, ha autót bérelünk külföldönHa nem csupán városnézésekre rendezkedünk be külföldi utazásaink során, hanem nagyobb területeket akarunk saját időbeosztásunknak megfelelően bejárni, akkor kézenfekvő, hogy autót kell bérelnünk. Autóbérlés? Sokan egy vállrándítással elintézik. Nem kell azzal sokat vacakolni. az ember kiszáll a repülőből és még a reptéren kiválasztja a legszimpatikusabb autókölcsönző láncot, mindenben a kedvébe fognak járni. Igen, de…Nem mindegy, hogy hová, hányan, mennyi időre és milyen terepre utazunk. Nem mindegy, hol vesszük fel a járművet, és túránk végeztével hol adjuk le.
bohócdoktor vizit szja 1%

Kalkuláljunk a tervezett távolsággal, a jármű komfortfokozatával (lehet akár lakóautó is), lóerejével, a csomagtere méretével. Érdemes előrendelni, mert egy reptéren korántsem biztos, hogy az optimális márka épp ott áll a garázsban. Már ez behatárolja a szóba jöhető autókölcsönző társaságokat. Főleg, ha autómárkához is ragaszkodunk. A biztosítást elég megkötni az autó átvételekor.

Ha többen is vezetünk a társaságból vagy családból, akkor mindenkinek legyen rendben a jogosítványa. Nem árt előzetesen tanulmányozni a célország közlekedési szabályait sem.
Főleg, ha a kontinentális európaitól eltérő dolgokat is tartalmaz. Például Ázsiában és a volt angol gyarmatok jelentős részénél bal oldali a közlekedés: balkéz-szabály van, ellenkező irányúak a körforgalmak is. Okos dolog egy előkalkulációt készíteni a várható üzemanyag fogyasztására a meglepetések elkerülése végett.

Elképzelhető, hogy bizonyos helyeken motorozni, kerékpározni szeretnénk, és azt is magunkkal kell szállítanunk. Eleve erre alkalmas, a megfelelő szerelvényekkel rendelkező járműre lesz szükségünk. Van lehetőség utazás közbeni belső internetelérésre és tévézésre is, ennek felárát is érdemes előre tisztázni. Jól jöhet a meleg éghajlaton egy beépített hűtőszekrény is!

Akkor választottunk jó járművet, ha észre sem vesszük, hogy utazunk. Legyen kényelmes, hogy az adott nap végén ne csak egy ágy legyen a vágyunk.