2024.03.19. - József, Bánk

Utazás gyerekkel

Utazás gyerekkel
Utazás gyerekkelKisgyerekekkel utazni nem ritkán megerőltetőbb és fárasztóbb mint nagyobb gyerekekkel. Sok dolgot kell még magunkkal vinnünk a babakocsin, cumisüvegen és pelenkán kívül. A kisgyerekek nem szeretnek utazni, különösen, ha az úti cél messze van, és sokáig csendben kell ülniük az autóban. Ha emellett még meleg is van, a kicsiknek kész gyötrelem az utazás. Tartsanak lehetőleg minél több pihenőt a hosszú út során, a gyerekek mozogjanak egy kicsit kiszállva az autóból! A fertőzések veszélye miatt öt év alatti gyerekekkel nem tanácsos trópusi területekre utazni.
bohócdoktor vizit szja 1%

Ajánlott inkább estefelé utazni (kivéve, ha éjszaka nem akar vezetni), vagy a kora reggeli órákban, amikor a gyerekek aludni szoktak.

A fertőzések veszélye miatt öt év alatti gyerekekkel nem tanácsos trópusi területekre utazni. Emellett az európai kisgyerekek szervezetének a mérsékelt övi régiók éghajlata a legmegfelelőbb.

Amit ne felejtsen el magával vinni:

- Ragtapasz, kötszer, kötszerkapocs, csipesz és olló.
- Sebfertőtlenítő szer és sebgyógyulást elősegítő kenőcs
- Gyógyszer szédülés, hasmenés és székrekedés ellen
- Lázmérő, rovarriasztó szer, és rovarcsípés kezelésére szolgáló kenőcs vagy gél

Magas faktorszámú napvédő szerek a kisbabák és gyerekek érzékeny bőrének, a kisbabák egyáltalán nem napozhatnak, fényvédelemre árnyékban is szükségük van, ahogy a gyerekeknek is!