2024.03.29. - Auguszta

Pécsi sétára invitálja olvasóit a dél-német sajtó

Mivel az MT Zrt. németországi külképviseletének marketingstratégiájában 2009-2010-ben kiemelt szerepet játszott Pécs, Európa Kulturális Fõvárosa, így a képviselet együttmûködve a Zrt. Dél-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatóságával az elmúlt két évben számos újságírót hívott meg a régióba.
bohócdoktor vizit szja 1%

Malte Florian Klein, az Esslinger Zeitung képviseletében májusban járt Pécsett és környékén, hogy megismerkedjen Baranya megye értékeivel, többek között a helyi svábok életével, illetve a villányi borvidékkel. A szerzõ írásában a kulturális fõváros gazdag történelmi örökségét és a villányi borvidék kitûnõ borait kiemelve buzdítja olvasóit a Dél-Dunántúl felkeresésére.

A cikk a török uralom idõszakából fennmaradt emlékhelyek és építészeti kincsek mellett a város multikulturális jellegét hangsúlyozza: a központ arculatát a 17. század végén letelepült németek is alakították, színes épületei miatt pedig Bécshez hasonlítja – német nevén – Fünfkirchent az újságíró. Emellett felhívja a figyelmet a román, horvát, roma és német kisebbségek hagyományõrzõ kulturális programjaira is. A megszépült város izgalmas sokszínûsége, jól felépített marketing-stratégiával párosulva – melyhez az MT Zrt. németországi képviseletének kampánya is nagyban hozzájárul – várhatóan a jövõben is sok külföldi turistát vonz majd.

Az Esslinger Zeitung Stuttgart környékén 43.000 példányban megjelenõ napilap. Olvasói közé tartoznak többek között Pécs testvérvárosa, Fellbach lakosai is.