2024.03.19. - József, Bánk

Idegenvezetés Salgótarjánban

Új szolgáltatást nyújt a városba érkezõ turisták számára a salgótarjáni Tourinform iroda: a látogatókat idegenvezetõ kalauzolja a nógrádi megyeszékhelyen és környékén.
bohócdoktor vizit szja 1%

Szabó Miklós, az iroda munkatársa kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy nyár végétõl a Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDM) Egyesület mûködteti a Tourinform irodát, és a cél az, hogy új idegenforgalmi arculatot alakítson ki Salgótarjánra és közvetlen térségére, amelynek részeként idegenvezetést is szolgáltatnak. A kínálatban egy 3 órás és egy legalább 6 órás program szerepel.

A rövidebb túra Salgótarján városközpontját mutatja be a látogatóknak. A Fõ térrõl indulva bejárják a régi épületeket, megnézik a szobrokat, az intézményeket, ellátogatnak a föld alatti Bányamúzeumba, és a felkeresett helyekrõl ismertetõt is kapnak az érdeklõdõk.

A hosszabb útvonalban az elõzõkön kívül a Salgótarjántól északra található két vár, a salgóbányai Salgó vár és a szlovákiai területen álló Somoskõ vár bejárása is szerepel, felkeresik a salgóbányai, az erdõ életét bemutató erdészházat, valamint a Somoskõ melletti vadasparkot. Érdeklõdés esetén a baglyaskõi várromhoz vagy az Uránia Csillagvizsgálóhoz is elviszik az érdeklõdõket.