2024.04.23. - Béla

Retro-festésû géppel ünnepli megalakulásának 65. évfordulóját a Malév

A Malév 65. születésnapjának alkalmából egyik Bombardier Q400-as típusú repülõgépét az 1960-as éveket idézõ Malév-festéssel látta el. A turbólégcsavaros gépre jól illõ korhû dizájn eredetileg 1960 és 1974 között volt a légitársaság Il-18-as repülõgépeinek hivatalos festése. A nemzeti légitársaság a jeles évfordulót az utazóközönségnek szóló nyereményjátékkal is támogatja.
bohócdoktor vizit szja 1%

A Malév, jogelõdjének 1946. március 29-i megalapítása alakalmából, egyik Q400-as repülõgépét a ’60-as években használatos Malév-dizájnra festette át. A különleges repülõgép ma délelõtt érkezett Ferihegyre, ahol egy áthúzást mutatott be az 1-es pálya felett, majd a repülõtér mûszaki elõterére gurult. A retro-festésû gépet Martin Gauss vezérigazgató mutatta be a sajtó képviselõinek. A légitársaság vezetõje köszöntõjében elmondta: „Európa szerte és Amerikában a nagy múltú, patinás légitársaságok úgy õrzik hagyományaikat, hogy egy-egy repülõgépüket retro image-be ’öltöztetik’. A Malévnál most mi is ezt a formát választottuk arra, hogy megünnepeljük légitársaságunk megalakulásának 65. évfordulóját! Ezzel nemcsak egyetlen napig hívjuk fel utasaink figyelmét a Malév márkában és szolgáltatásaiban rejlõ több mint fél évszázados szakértelemre és minõségre, hanem folyamatosan, hiszen retro-festésû gépünkkel bármelyik utasunk találkozhat repülése során.”

A Malév retro-festésû gépével a légitársaság utasai a regionális járatokon találkozhatnak majd, többek között ez a gép repül majd Prágába, Bukarestbe, Stuttgartba és Várnába.

A Malév a mai nappal egy születésnapi játékot is indít Facebook közösségi oldalán, ahol a légicégnek már több mint tízezer fõs rajongótábora van. A játék kertében a légitársaság 16 repülõjegyet sorsol ki a helyes megfejtõk között a 2011. március 29-i prágai járatra, melyet természetesen a Malév retro-festésû gépe teljesít. A nyertesek egy egynapos prágai kiránduláson vehetnek részt. Az apropót az szolgálta a cseh fõvároshoz, hogy a Malév egyik elsõ külföldi járata éppen Prágába indult 1947-ben.