2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Az osztrákok szerint Budapesten vannak Európa legszebb fürdõi

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviseletének közremûködésével rendkívül csábító összeállítás jelent meg a budapesti „wellness-templomokról” és gyógyfürdõkrõl Ausztria piacvezetõ utazási magazinjának (www.eurocity.at) legfrissebb számában.
bohócdoktor vizit szja 1%

A több mint félmilliós auditált olvasótáborral rendelkezõ osztrák turisztikai lap február-márciusi száma terjedelmes, impozáns fotókkal gazdagon illusztrált, bennfentes részletezettséggel megírt cikkben csábítja az osztrákokat, hogy a tél végi és tavaszi fáradalmaikat a Budapest Winter Invitation (BWI- www.budapestwinter.com) akció keretében valamelyik budapesti fürdõben pihenjék ki.

A „Gõzt leereszteni” címmel íródott beszámoló részletes program- és szállásajánlóval fûszerezve mutatja be a budapesti fürdõk sokszínûségét, ahol sakkjátszmáktól kezdve az éjszakai bulikig sok mindenre nyílik lehetõség. Budapest „wellness templomaiban” a könnyed fiatalos szórakozást kedvelõk ugyanúgy megtalálják számításukat, mint a szecessziós stílus és a kultúrakedvelõ ínyencek.

Budapest a világ legnagyobb gyógyhelye, ahol Európa legszebb fürdõi találhatóak - így foglalható össze a potenciális osztrák turisták százezreit megszólító cikkösszeállítás lényege. A Magyar Turizmus Zrt. Ausztriában tucatnyi akcióval kiemelten népszerûsíti a Budapest téli vendégforgalmát élénkítõ BWI-kampányt, amelynek lényege, hogy grátisz szállodai éjszaka mellé fürdõbelépõt is kapnak a vendégek. A budapesti három-, négy- és ötcsillagos szállodák, a Magyar Szállodaszövetség, a Magyar Turizmus Zrt., a Malév Zrt., a Budapest Airport Zrt., a Budapesti Turisztikai Szolgáltató Központ Nonprofit Kft., egy nemzetközi piacvezetõ utazási portál és egyéb turisztikai szolgáltatók együttmûködésében megvalósuló BWI-kampány várhatóan további több ezer pótlólagos osztrák vendégéjszakát generál a budapesti szálláshelyeken.

A KSH aktuális jelentése alapján 2010-ben minden eddiginél több osztrák vendégéjszakát regisztráltak a hazai kereskedelmi szálláshelyek, ahol 268 ezer osztrák vendég 742 ezer vendégéjszakát töltött el. Hazánk számára a TOP 10 turista-küldõország alkotta piaci tortából Ausztria részesedése mára 12 százalékosra nõtt, s a jól költõ osztrák turista megbecsült és tárt karokkal várt vendégnek számít Magyarországon. Ausztria hazánk második legnagyobb turisztikai küldõpiaca, ahonnan az éves turisztikai költés az elmúlt évek átlagában 90 milliárd forintra tehetõ.