2024.04.26. - Ervin

Sikerrel zárult a szolgáltatói összefogásban megvalósuló kelet-német kampány

A Légi Marketing Alap jegyében fogott idén is össze a Magyar Turizmus Zrt. németországi képviselete, számos nyugat- és kelet-magyarországi szálloda és szállodalánc, illetve a Salamon Reisen.
bohócdoktor vizit szja 1%

A komplex keletnémet kampány keretében, több héten keresztül népszerûsítették a folyamatosan megújuló hazai gyógyturisztikai kínálatot, illetve a közvetlen repülõjáratokat Drezda, Lipcse, Türingia és más keletnémet területek meghatározó lapjaiban. Az 50-300.000 példányszámban megjelenõ regionális lapok teljes olvasószáma eléri a négymilliót.

Az általános turisztikai imázs anyagok mellett foglalásra ösztönzõ közvetlen szolgáltatói ajánlatok jelentek meg. A Salamon Reisen elsõ gyorsjelentése alapján egyértelmûen sikeresen zárult a kampány, hiszen az idõarányos foglalások 10%-kal növekedtek a 2010-es évhez képest. További érdekes kimutatás, hogy a kampányban részt vevõ szállodák forgalma és az abban nem résztvevõk forgalma hatalmas eltérést mutat, ezzel is bizonyítva az ilyen akciók jelentõségét. A keletnémet területeken az MT Zrt. németországi képviselete folytatja aktív tevékenységét, amelynek keretében a közeljövõben egy REWE road-show-n vesz részt a társaság.

Mi mindenbõl lehet felkapott hír?

A Magyar Turizmus Zrt. németországi képviselete a német autós utazási szokásokra figyelemmel, külön hírben számolt be arról, hogy milyen közlekedésrendészeti újdonságokra számíthatnak a német utazók 2011-tõl a magyar utakon, autópályákon.

A német sajtó le is csapott a hírre, arról tudósítva, hogy végre van egy olyan ország, ahol megtiltják a kamionok bosszantó, percekig tartó elõzését az autópályákon. Több regionális jelentõségû újság, illetve a német hírügynökség is beszámolt a németországi felfogás szerinti örömteli változásokról. Szerencsére az említett hírben az MT Zrt. németországi képviselete a több helyen megtalálható beépített radarokat és az általános érvényû sebességkorlátozást is megemlítette.