2024.04.19. - Emma

A Qantas új pilótája John Travolta

A Qantas új rövid filmen mutatja be utasai számára a fedélzeti biztonsági tudnivalókat, ezeket John Travolta ismerteti, akit a légitársaság nagykövetének is megválasztott. A Qantas alkalmazottai az internetes fórumokon arról panaszkodnak, hogy számukra megalázó a felvétel, amelyet minden belföldi és nemzetközi járaton lejátszanak.
bohócdoktor vizit szja 1%

Nem véletlenül esett a Qantas választása a hollywoodi színészre, hiszen õ maga is gyakorlott pilóta, aki 40 éve repül már. Ennek ellenére a légitársaság munkatársai úgy vélik, lehetett volna alkalmasabb, "igazi pilótát" is felkérni erre a feladatra. Például Richard de Crespigny kapitányt, aki egy szingapúri járat 466 utasának életét mentette meg azzal, hogy bravúrosan földre hozta a motorhibás gépet, írja a DailyTelegraph.

A kritizált videó felvétel nyitóképén John Travolta látható pilóta egyenruhában, és a következõ felvezetéssel indítja mondandóját: "Itt az Önök kapitánya beszél, nos, a mai napon nem én vagyok az. De garantálom, hogy ezeknek a fickóknak a fedélzeten és a személyzetnek legalább annyira fontos a biztonság, mint nekem. Közel 40 éve repülõk magam is pilótaként, és elárulhatom, senkinek sem adnám át inkább az irányítást, mint egy Qantas pilótának."

A fedélzeti dolgozók fórumbejegyzései szerint nem nyerte el tetszésüket a videó, érzelgõsnek és ízléstelennek tartják. A légiutas-kísérõk azt is sérelmezték, hogy folyamatosan a "csapat"-ként említi õket a filmen, mintha csak egy McDonaldsban dolgoznának.

A társaság szóvivõje a lap megkeresésére úgy nyilatkozott, feléjük pozitív visszajelzések érkeztek a munkatársaktól.