2024.04.25. - Márk

1800 ingyen Ryanair repülõjegy, amely nem volt ingyen!

Hazai marketing-hadjáratának keretein belül, Valentin-nap alkalmából mintegy 1800 ingyen jegyre feljogosító utalványt osztott szét a Westendben a Ryanair.
bohócdoktor vizit szja 1%

Egészen a tegnap esti órákig azonban a legtöbben még mindig nem kapták meg beváltott utalványukért cserébe a repülésre feljogosító visszaigazolást. A Ryanair által a témával kapcsolatos közlemény szerint nem kell aggódni, már 97 százalékos a feldolgozottság aránya, így hamarosan mindenki megkapja repülõjegyét.

A rövid határidõn belül felhasználható utalvány segítségével a szerencsések egy ingyen utazást tehetnek Brüsszelbe, Baden-Badenbe, Lübeckbe, Göteborgba vagy Nyugat-Münchenbe. A pánik azért robbant ki az ingyenes Ryanair repülõjegyekkel kapcsolatban, mert a legtöbb nyertes nem kapott semmiféle visszaigazolást sem az elektronikus levélben, sem a faxon visszaküldött utalványokra, holott az ingyen utazás idõpontja már itt van a kanyarban.

A promóció körül kialakult problémákon ugyanakkor nem lepõdtek meg azok, akik alaposan elolvasták a megnyert repülõjegyre feljogosító utalvány apró betûs részét, amelyben a Ryanair kijelenti, hogy a légitársaság nem köteles a megadott idõpontra helyet biztosítani az ügyfél számára, sõt, a vállalat saját belátása szerint bármikor visszavonhatja vagy módosíthatja a feltételeket és az ajánlatot.

A legtöbb nyertes egyelõre még nem tudta elérni az ügyfélszolgálatot, az a néhány szerencsés, aki tudott beszélni az illetékesekkel azt az információt kapta, hogy a beérkezett utalványok összekeveredtek és nem a beérkezési sorrendben készítik el a foglalásokat. A promóció komolyságát hivatott megcáfolni az a tény is, miszerint a nyereményre jogosító utalványon még a légitársaság honlapjának elérhetõsége is elírva került fel.