2024.03.19. - József, Bánk

Utazási tanácsok és tippek: Check-in (bejelentkezés) és jegykezelési információk

A check-in, a jegykezelés és a poggyászfelvétel, a járat indulása elõtt 2 órával kezdõdik. Ajánlott már ekkor, de legkésõbb 1 órával az indulás elõtt a repülõtérre érkezni. Minden utasnak azon a terminálon kell kezeltetni a jegyét, ahonnan a járata indul.
bohócdoktor vizit szja 1%

Figyelem!

A fenti adatok tájékoztató jellegûek, ezért kérjük, utazás elõtt mindig érdeklõdjön az adott légitársaság ügyfélszolgálatán arról, hogy az Ön járatának indulása elõtt mennyi idõvel érdemes a repülõtérre megérkezni és a jegyet kezeltetni!

Jegykezelés

Jegykezeléshez szükséges a repülõjegy (lehet elektronikus is), az útlevél (néhány országba személyi igazolvány is elég) és érvényes vízum, ha a fogadó állam megköveteli. Javasolt az útlevél (vízum) érvényességének elõzetes ellenõrzése. Jegykezeléskor több utazással kapcsolatos dolog dõl el: a végleges ülõhely, a kézipoggyászok mennyisége, az esetleges poggyász-túlsúly után fizetendõ díj mértéke is.

A repülõjegy osztályának (Economy - turista, Business - üzleti, First Class - elsõ osztályú) megfelelõen, biztonsági elõírásoktól, illetve a még szabad helyektõl függõen az utas megválaszthatja, hogy hol szeretne ülni. Az utasok jegykezelés után kapják meg a beszállókártyát (boarding card), amelyen a beszállás pontos helye (beszálló kapu száma), ideje és az ülés száma található.