rss
 • Szex és nyaralás - nyár, szex, fogamzásgátlás

 • Share on Tumblr

  A nyaralás leginkább a románcokról és a nyári szerelmekrõl szól, de ha nem fordítunk elég figyelmet a fogamzásgátlásra, könnyen elromolhat az öröm. Egy új nemzetközi kutatás szerint a fogamzásgátló tablettával védekezõk fele nyaralás alatt megfeledkezik annak rendszeres, pontos használatáról, és tízbõl egy nõ határozottan állítja, hogy ez el is rontja nyaralását.

  Egy esetleges terhesség miatti aggodalom – kihagyott tabletta utáni szeretkezés vagy elszakadt kondom esetén – a megkérdezett nõk 40%-ának mérgezte meg a nyaralását, ötbõl egy nõ idézte fel, hogy mindez negatív hatással volt a párkapcsolatára is.

  A kutatás világosan tükrözi minden harmadik nõ (36%) egységes szándékát, miszerint szívesen váltanának olyan fogamzásgátlási módszerre, amely hozzájárul az önfeledt és biztonságos nyaraláshoz.

  A nemzetközi Nyári Szerelem Kutatás a nõk nyaralás alatti szexuális attitûdjét vizsgálta, különös hangsúlyt helyezve a románcok és a fogamzásgátlás kapcsolatára. Egész egyszerûen arra voltak kíváncsiak, hogyan képzelik el a nõk az ideális fogamzásgátló módszert. Az online kutatásban tíz országból, több mint 5700 nõ vett részt 2005. augusztus és szeptember között, 10 ország bevonásával (Belgium, Kanada, Franciaország, Németország, Hollandia, Olaszország, Spanyolország, Svédország, Egyesült Királyság, valamint Egyesült Államok) végezte a Harris Interactive, nemzetközi kutatócég.

  A kutatás egyértelmûen bizonyította, hogy az intimitás nagyon fontos részét képezi a nyaralásnak. A nõk közel fele (47%) sokkal aktívabb szexuális életet él a vakáció idején, mint otthon; ráadásul háromból egy (37%) ilyenkor jobban is élvezi. „Kikapcsolódom”, „több idõm van” és „kevésbé érzem fáradtnak magam”- így hangzanak az okok, melyek mindezt megmagyarázzák. A pihenés mellett tízbõl egy nõnél a megnövekedett alkoholfogyasztás is szerepet játszik a nagyobb szexuális aktivitásban.

  Bár a jó idõ és a kulináris élvezetek is fontos tényezõk az úti cél kiválasztásában, a nõk fele mégis leginkább intim környezetre vágyik. Sokan, indulás elõtt mindössze csak egy héttel látnak neki az elõkészületeknek, akkor is leginkább arra koncentrálnak, hogy jól nézzenek majd ki, és sajnos csak 16%-uk fordít figyelmet készülõdéskor a fogamzásgátlásra.

  Egy elfelejtett tabletta az egész nyaralás megrontója

  Egy nyaralás során a nõk 8%-ánál van komoly kockázata annak, hogy az elfelejtett fogamzásgátló tabletta utáni szex, vagy elszakadt kondom miatt teherbe esnek.

  A nõk negyede (27%) nyilatkozott úgy, hogy nyaralás idején könnyebben megfeledkezik a fogamzásgátló tabletta bevételérõl, de 71%-uknak ez otthon is problémát okoz. Ugyancsak a nõk negyede állítja, hogy ez nagyon is valós gond a nyaralás alatt. Minden második, tablettával védekezõ nõvel (52%) megesik, hogy nyaralás alatt elfelejti bevenni a tablettát, ez az arány a francia és belga nõknél a legmagasabb (70%).

  És mivel a megkérdezett nõk szexuális életében a tabletta és ezt követõen a kondom volt a leginkább alkalmazott védekezési módszer, a nõk arra a következtetésre jutottak, hogy a fogamzásgátló tabletta nem feltétlenül az a módszer, amely minden körülmények között biztonságot nyújt.

  Minden tizedik nõ úgy gondolja, hogy egy elfelejtett tabletta az egész nyaralás megrontója. Csak valamivel több mint negyedük (28%) használ ilyenkor óvszert szexuális együttlétei során, 18%-uk kerüli a szexet a kihagyott tabletta miatt, és csupán négy százalékuk kísérli meg ellensúlyozni a védekezés nélküli szexet esemény utáni tablettával. A többi nõ semmit nem tesz. A nõk több mint 57%-a tudta, hogy hányás vagy antibiotikum szedése miatt csökken a fogamzásgátló tabletta megbízhatósága. A többiek nem vették figyelembe ezt a rizikófaktort. Mivel ez egy összesített arány, az országok között vannak eltérések: a francia nõk 80%-a nem vesz tudomást e rizikófaktorokról.

  Új nyár, új fogamzásgátló

  A nyaralás alatti szex összes tényezõjét figyelembe véve a nõk 36%-a azt állítja, hogy változtatnának eddigi fogamzásgátlási módszerükön annak érdekében, hogy gondtalanul átadhassák magukat a nyár örömeinek. A megkérdezettek közel kétharmada olyan fogamzásgátlási módszerre vágyik, amelyre egyáltalán nem kell gondot fordítania a nyaralás alatt, és 70%-uk a havi módszert elõnyben részesíti, amely folyamatos védettséget biztosít. Tízbõl nyolc nõ (79%) olyan módszert kíván, amely lehetõséget nyújt arra, hogy nyaralás idején eltolja a menstruációját.

  Ma már olyan sokszínû a fogamzásgátlók repertoárja, különösen a legújabb módszereket tekintve, mint például a havi egyszeri hormonális fogamzásgátló gyûrû, amely lehetõvé teszi a nõk számára, hogy nyaralásuk alatt egyáltalán ne foglalkozzanak a fogamzásgátlással.

  A kutatás rávilágított, hogy a nõk ötödének volt már egyéjszakás kalandja nyaralás alatt, a megkérdezettek 10%-a legutóbbi nyaralásán élt át ilyet. Mégis, öt nõbõl egy kényelmetlennek érzi, ha új partnerével fogamzásgátlásról kell beszélnie. 15%-uk ilyenkor egyáltalán nem védekezik, és 27%-uk még a szexuális úton terjedõ betegségek elleni védelemre sem fordít gondot. Ennek ellenére, mindössze százból egy nõ állította, hogy egyéjszakás kalandja következménnyel járt.

  A Nyári Szerelem kutatás további eredményei:
  Tízbõl nyolc nõ (81%) egyetért abban, hogy a mindennapi rutinnal való szakítás legjobb módja a nyaralás. A nõk 17%-a ment bele tudatosan védekezés nélküli szexuális aktusba, de közülük egyik sem tervezett gyermekvállalást.

  A megkérdezettek több mint harmada (37%) mondta, hogy a megbízható fogamzásgátlással biztonságosabbá válik a szex. A nõk 2%-a vallotta be, elõfordult már olyan, hogy részegség miatt arra sem emlékezett, egyáltalán történt-e szexuális aktus közte és partnere között.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Buddha-tours

  Szent utazásra invitálja az érdeklõdõket az indiai vasúttársaság, amely Buddha életével kapcsolatos helyekre viszi el a jelentkezõket - a program szerint a zarándokok nyolc nap alatt meglátogatják a buddhisták szent helyeit Észak-Indiában és Nepálban. Az Indian Raiway Catering and Tourism Corporation a vállalkozást azokra a zarándokokra alapozza, akiknek számít a kényelem - olvasható a RIA Novosztyi orosz hírügynökség honlapján.

 • Csabai Kolbászfesztivál

  Békéscsaba, több helyszínen - október 20-23. - Ahogy Tokajról a jó bor, Makóról a hagyma, úgy Békéscsabáról a Csabai kolbász jut sokaknak eszébe. A fesztivál keretein belül immár ötödik alkalommal rendezik meg a nagysikerû Borvigadalom és Vásár nevû programot.

 • A Budapest Balett bemutatja: Vivaldi - Négy Évszak

  A BUDAPEST BALETT 2006. szeptember 1-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon mutatta be elõször a közönségnek Vivaldi - Négy évszak c. zenéjére készült koreográfiáját. Október 13.-án 19 órától viszont kõszínházban is megnézheti a nagyérdemû a darabot. Csak egy alkalommal a Budapest Balett, a Nemzeti Táncszínház (1014 Budapest, Színház u. 1-3.) vendége lesz!

 • Games Day Budapest

  Budapest, Centrális Galéria - december 9. - Idén elõször megújult tartalommal és új helyszínen, a Centrális Galériában kerül megrendezésre a Games Day Budapest.

 • Nem voltak hajlandóak felszállni a gépre

  Nem voltak hajlandók felszállni egy gépre az utasok Mallorcán, miután a légikísérõk arra utasították õket, hogy üljenek a gép farkába, hogy segítsenek "kiegyensúlyozni a repülõgépet".

 • Al Arab – Stop a turistáknak

  Az utazunk.com már több oldalról is bemutatta a dubai világot, hiszen ez a világon az egyetlen hely, ahol évente akkora területet építenek be, mint Magyarország.

  A legfrissebb hír az, hogy a világ egyetlen hétcsillagos szállodája nem tud minden látogatót fogadni, így a minimális ott tartózkodási idõt egy hétre emelték. A közelgõ karácsonyt, aki itt szeretné eltölteni, annak ez közel tízmillió forintjába fog ez kerülni. Ezért a pénzért mindenki 100%-os kiszolgálást kap. Ennyit kell elõre kifizetni és ezt követõen a bankkártyát elõ sem kell venni egy héten át, csak akkor ha bemegyünk a városba.

 • EU nyílt nap Washingtonban

  Immár több éve minden május 8-án (vagy az ahhoz legközelebb esõ szombaton) az Európai Unió országai kitárják kapuikat a washingtoni közönség elõtt. Ez az európai majálisokhoz hasonlatos esemény (Open Day) a szövetségesek nácizmus fölötti gyõzelmének állít emléket azon a napon, amikor 1945 májusában a német csapatok aláírták a feltétel nélküli kapitulációt.

 • AIDA

  2007. július 27., 20.30 óra - Margitszigeti Szabadtéri Színpad, 1130 Budapest.

 • Est Szigetország

  Az idei év különlegessége az Est Szigetország jelenléte a Szigeten. A Pesti Est minden évben más tartalmi és vizuális koncepcióra építi fel a Sziget Fesztiválon található helyszínét. Az elmúlt évek során volt már tûzoltóállomás, állatkert, UFO-leszálló, stb. Az idei koncepció - Est Szigetország - szerint egy önálló államot hozunk létre a Sziget világában, ahol tilos a tiltás és az unalom, a szerelem viszont jog és kötelesség.

 • Szegedi Tuning Autó találkozó és kiállítás

  Június elsõ szombatján igazi családi programnak ígérkezik a Szegedi Honda Club és a TOP Egyesület közös rendezvénye. Az egész napos programon, a szegedi repülõtéren autó kiállítás, autó szépségverseny, bikinis autómosás, autós fotózás, színpadi tánc és disk jockey bemutatók várják a kilátogatókat.

 • Indul a szállásfoglalás a VOLT-ra!

  Május 2-án déli 12 órától indul a szállásfoglalás a VOLT Fesztivál honlapján, a www.volt.hu-n. A szervezõk minden vendég számára azt javasolják, hogy a nagy érdeklõdésre való tekintettel idõben foglalják le szállásukat!

 • Mesehajóvá változik az A38 Hajó

  Hetedik évadához érkezett idén tavasszal a Mesehajó. A 2000 nyarán indult kulturális programsorozat sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy évek folyamán a budapesti Duna szakasz mellett már Vácon is indultak mesejáratok. Emellett évek óta nagy sikerrel mûködik a balatoni és az idei évtõl már a tiszai mesehajó járat is.

 • Budapest imázsfilm a Lufthansa várótermeiben

  A Magyar Turizmus Zrt. németországi külképviselete és Budapest-Közép-Dunavidéki Regionális Marketing Igazgatósága szervezésében, a Lufthansa megbízásából Budapest filmet forgatott a német Ninbus Produktion produkciós iroda.

 • Kettőt fizet hármat kap akció több mint 100 szállodában

  Újabb, ezúttal a belföldi turizmus élénkítését célzó akciót hirdet a Magyar Turizmus Zrt. és a Magyar Szállodaszövetség

 • Budapesti fürdõk a finn diákok érdeklõdésének középpontjában

  Mintegy 20 finn diákot látott vendégül a BTSZK Budapesti Turisztikai Szolgáltató Központ, új székhelyén a ’Magyar Turisztika Házában’.

 • Musical Tár(s) 3.

  A MusicalTár(s) következõ rendezvénye 2006. augusztus 25-én lesz a Corinthia Hotel Aquincum-ban.

 • Szokatlanul rossz nyári szezont zárt idén a balatoni hajózás

  A Balatoni Hajózási Zrt. személyhajóin augusztus végéig 13,9 százalékkal kevesebben utaztak, a diszkóhajók forgalma 6,2 százalékkal csökkent, a gyerekhajó-programokon 17,3, az egyéb programhajózásokon 24,7 százalékkal kevesebben vettek részt, mint az elmúlt év hasonló idõszakában, a legkevésbé a kerékpáros- és vitorlásturizmust tépázta meg a rossz idõjárás és a gazdasági válság.

 • Ötcsillagos szálloda Budapest elsõ magánkórháza

  A fõváros szívében, az V. kerületben július 1-jén megnyílt Budapest elsõ magánkórháza. A 2010. július 1-jén hivatalosan megnyílt Dr. Rose Magánkórház alapítói a Medical Center bõvítésével a jelenlegi hazai viszonyokhoz képest sokkal inkább szolgáltatáscentrikusan közelítik meg az egészségügyi ellátást.

 • Tingatinga – festmények Tanzániából

  Március 14-én, pénteken nyílik a szegedi Regionális Összmûvészeti Központ „Tingatinga Festmények Tanzániából” címû kiállítása. Az Afrika, színes, buja világát, egzotikus szépségét megörökítõ alkotások az irányzat születésének eredeti helyszínérõl, Tanzániából, Dar-es-Salaam-ból érkeztek Szegedre. A különleges festményeket Magyarországon még soha nem mutatták be.

 • Elsivatagosodás fenyeget

  Görögországban aszályokra, emelkedõ hõmérsékletre és tengerszintre, sõt a mezõgazdaságot és a turizmust tönkretevõ sivatagosodásra lehet számítani - állítja az Európai Unió környezetvédelmi biztosa, Sztavrosz Dimasz.

 • 36. Debreceni Jazznapok

  Debrecen, több helyszínen - szeptember 6-9. Harminchat éve Debrecen minden õsszel a zenétõl hangos. Négy nap ugyanis másról sem szól, csak a jazz-zenérõl.

 • Mit kezdjünk üresen álló nyaralónkkal?

  A nyári hónapokban a nyaralás miatt üressé váló lakások jelentenek lehetõséget a betörõk számára, õsztõl tavaszig pedig az elnéptelenedõ nyaralók válnak kedvelt betörési célponttá. Elemi csapások is veszélyeztetik a hétvégi házakat, éppúgy, mint a lakóépületeket.

 • Viszlát Ferihegy, megjött Liszt

  Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülõtér. A Budapest a fõvárost jelöli a három tulajdonnévbõl. A többi pedig értelemszerûen kivételes képességû és világhírû zeneszerzõnk neve.

 • A lizingcég vinni akarta az új Malév gépeket

  A kormány a napokban 5,7 milliárd forint "villám-átutalásával" sietett a Malév segítségére, amikor az amerikai lízingpartner le akart foglalni néhány gépet a társaság 3 milliárdos adóssága fejében – olvasható a Figyelõ legfrissebb, csütörtökön megjelent számában.

 • Világsztárok Zamárdiban

  Tavaly hatalmas sikerrel debütált, s adott új értelmet a „balatoni nyár” fogalmának a Sziget Szervezõiroda új fesztiválja, a Balaton Sound. A négynapos rendezvény idén július 10-én nyitja meg kapuit a Balaton part legszebb partszakaszán, Zamárdi szabadstrandján. A minõségi szolgáltatásokat ígérõ esemény számos színpadán fellépõ világsztárok közül egyelõre 13 nevet hoztak nyilvánosságra a szervezõk.

 • Pingpongütõ formájú a szálloda

  A különleges formájú épület Huanian városának sportkomplexumában, a kelet-kínai Anhui tartományban fogadja majd a vendégeket, adta hírül a Europe China Daily.

 • Egészség Nap wellness- és gyógyturisztikai ajánlatokkal

  2006. október 8-án, vasárnap az egészséges életmód iránt érdeklõdõket várják a Lánchíd pesti hídfõjénél, a Magyar Tudományos Akadémia elõtt, egy egész napos rendezvényre. Az Egészség Napon 11 órától lehetõség lesz ingyenes szûrõvizsgálatokon való részvételre.

 • Magához tért a magyar utazási piac?

  Döcögõsen indult az idei elõszezon és a nyár eleje is gyengén sikerült az izlandi vulkáni hamufelhõ, illetve a görögországi események miatt, a július és az augusztus azonban már erõsnek bizonyult az utazási irodák forgalmában - derül ki a Világgazdaság cikkébõl. A nagy utazási irodák 12-15 százalékos növekedést érzékeltek a tavalyi mélyponthoz képest.

 • Vízi taxik Pesten is

  A velencei vízi taxikhoz hasonló vízi jármûvekkel lehet majd utazni a Duna budapesti szakaszán és a Dunakanyarban. A tízszemélyes taxik még júliusban megjelennek a folyón - adta hírül a Turizmus Panoráma Bulletin.

 • Forrástúrák az ország legszebb tájain

  A 2009-es évtõl egy új teljesítménytúra mozgalom indul útjára, melynek célja a nem vagy csak ritkán érintett, elfeledett, de foglalt források bemutatása.

  A mozgalom keretében hazánk legjelentõsebb tájegységeit keresik fel évente két alkalommal, különbözõ távú és erõsségû túrák rendezésével.