rss
kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

 • Szex és nyaralás - nyár, szex, fogamzásgátlás

 • Share on Tumblr

  A nyaralás leginkább a románcokról és a nyári szerelmekrõl szól, de ha nem fordítunk elég figyelmet a fogamzásgátlásra, könnyen elromolhat az öröm. Egy új nemzetközi kutatás szerint a fogamzásgátló tablettával védekezõk fele nyaralás alatt megfeledkezik annak rendszeres, pontos használatáról, és tízbõl egy nõ határozottan állítja, hogy ez el is rontja nyaralását.

  bohócdoktor vizit szja 1%

  Egy esetleges terhesség miatti aggodalom – kihagyott tabletta utáni szeretkezés vagy elszakadt kondom esetén – a megkérdezett nõk 40%-ának mérgezte meg a nyaralását, ötbõl egy nõ idézte fel, hogy mindez negatív hatással volt a párkapcsolatára is.

  A kutatás világosan tükrözi minden harmadik nõ (36%) egységes szándékát, miszerint szívesen váltanának olyan fogamzásgátlási módszerre, amely hozzájárul az önfeledt és biztonságos nyaraláshoz.

  A nemzetközi Nyári Szerelem Kutatás a nõk nyaralás alatti szexuális attitûdjét vizsgálta, különös hangsúlyt helyezve a románcok és a fogamzásgátlás kapcsolatára. Egész egyszerûen arra voltak kíváncsiak, hogyan képzelik el a nõk az ideális fogamzásgátló módszert. Az online kutatásban tíz országból, több mint 5700 nõ vett részt 2005. augusztus és szeptember között, 10 ország bevonásával (Belgium, Kanada, Franciaország, Németország, Hollandia, Olaszország, Spanyolország, Svédország, Egyesült Királyság, valamint Egyesült Államok) végezte a Harris Interactive, nemzetközi kutatócég.

  A kutatás egyértelmûen bizonyította, hogy az intimitás nagyon fontos részét képezi a nyaralásnak. A nõk közel fele (47%) sokkal aktívabb szexuális életet él a vakáció idején, mint otthon; ráadásul háromból egy (37%) ilyenkor jobban is élvezi. „Kikapcsolódom”, „több idõm van” és „kevésbé érzem fáradtnak magam”- így hangzanak az okok, melyek mindezt megmagyarázzák. A pihenés mellett tízbõl egy nõnél a megnövekedett alkoholfogyasztás is szerepet játszik a nagyobb szexuális aktivitásban.

  Bár a jó idõ és a kulináris élvezetek is fontos tényezõk az úti cél kiválasztásában, a nõk fele mégis leginkább intim környezetre vágyik. Sokan, indulás elõtt mindössze csak egy héttel látnak neki az elõkészületeknek, akkor is leginkább arra koncentrálnak, hogy jól nézzenek majd ki, és sajnos csak 16%-uk fordít figyelmet készülõdéskor a fogamzásgátlásra.

  Egy elfelejtett tabletta az egész nyaralás megrontója

  Egy nyaralás során a nõk 8%-ánál van komoly kockázata annak, hogy az elfelejtett fogamzásgátló tabletta utáni szex, vagy elszakadt kondom miatt teherbe esnek.

  A nõk negyede (27%) nyilatkozott úgy, hogy nyaralás idején könnyebben megfeledkezik a fogamzásgátló tabletta bevételérõl, de 71%-uknak ez otthon is problémát okoz. Ugyancsak a nõk negyede állítja, hogy ez nagyon is valós gond a nyaralás alatt. Minden második, tablettával védekezõ nõvel (52%) megesik, hogy nyaralás alatt elfelejti bevenni a tablettát, ez az arány a francia és belga nõknél a legmagasabb (70%).

  És mivel a megkérdezett nõk szexuális életében a tabletta és ezt követõen a kondom volt a leginkább alkalmazott védekezési módszer, a nõk arra a következtetésre jutottak, hogy a fogamzásgátló tabletta nem feltétlenül az a módszer, amely minden körülmények között biztonságot nyújt.

  Minden tizedik nõ úgy gondolja, hogy egy elfelejtett tabletta az egész nyaralás megrontója. Csak valamivel több mint negyedük (28%) használ ilyenkor óvszert szexuális együttlétei során, 18%-uk kerüli a szexet a kihagyott tabletta miatt, és csupán négy százalékuk kísérli meg ellensúlyozni a védekezés nélküli szexet esemény utáni tablettával. A többi nõ semmit nem tesz. A nõk több mint 57%-a tudta, hogy hányás vagy antibiotikum szedése miatt csökken a fogamzásgátló tabletta megbízhatósága. A többiek nem vették figyelembe ezt a rizikófaktort. Mivel ez egy összesített arány, az országok között vannak eltérések: a francia nõk 80%-a nem vesz tudomást e rizikófaktorokról.

  Új nyár, új fogamzásgátló

  A nyaralás alatti szex összes tényezõjét figyelembe véve a nõk 36%-a azt állítja, hogy változtatnának eddigi fogamzásgátlási módszerükön annak érdekében, hogy gondtalanul átadhassák magukat a nyár örömeinek. A megkérdezettek közel kétharmada olyan fogamzásgátlási módszerre vágyik, amelyre egyáltalán nem kell gondot fordítania a nyaralás alatt, és 70%-uk a havi módszert elõnyben részesíti, amely folyamatos védettséget biztosít. Tízbõl nyolc nõ (79%) olyan módszert kíván, amely lehetõséget nyújt arra, hogy nyaralás idején eltolja a menstruációját.

  Ma már olyan sokszínû a fogamzásgátlók repertoárja, különösen a legújabb módszereket tekintve, mint például a havi egyszeri hormonális fogamzásgátló gyûrû, amely lehetõvé teszi a nõk számára, hogy nyaralásuk alatt egyáltalán ne foglalkozzanak a fogamzásgátlással.

  A kutatás rávilágított, hogy a nõk ötödének volt már egyéjszakás kalandja nyaralás alatt, a megkérdezettek 10%-a legutóbbi nyaralásán élt át ilyet. Mégis, öt nõbõl egy kényelmetlennek érzi, ha új partnerével fogamzásgátlásról kell beszélnie. 15%-uk ilyenkor egyáltalán nem védekezik, és 27%-uk még a szexuális úton terjedõ betegségek elleni védelemre sem fordít gondot. Ennek ellenére, mindössze százból egy nõ állította, hogy egyéjszakás kalandja következménnyel járt.

  A Nyári Szerelem kutatás további eredményei:
  Tízbõl nyolc nõ (81%) egyetért abban, hogy a mindennapi rutinnal való szakítás legjobb módja a nyaralás. A nõk 17%-a ment bele tudatosan védekezés nélküli szexuális aktusba, de közülük egyik sem tervezett gyermekvállalást.

  A megkérdezettek több mint harmada (37%) mondta, hogy a megbízható fogamzásgátlással biztonságosabbá válik a szex. A nõk 2%-a vallotta be, elõfordult már olyan, hogy részegség miatt arra sem emlékezett, egyáltalán történt-e szexuális aktus közte és partnere között.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • A világ legjobb szállodái

  A gazdag oroszok repülnek elsõsorban sokat - az õ szája-ízük szerint választotta ki a vezetõ orosz légitársaság, az Aeroflot az idei nyolc legszebb szállodát.

 • A görög utakat veszik a magyarok

  A durvuló tüntetések és az országossá terebélyesedõ sztrájkhullám ellenére a hazai utazási irodák nem érezték negatív hatását a görögországi feszült helyzetnek - írta a Világgazdaság piaci szereplõkre hivatkozva csütörtökön.

 • Tunézia, Egyiptom: Kockáztat és utazik?

  Rendkívüli akciókat terveznek az idei szezonra az utazási irodák és a szálláshelyek, hogy visszacsalogassák a turistákat az utóbbi idõben zavargásoktól sújtott Egyiptomba és Tunéziába. Csak a bátraké a lehetõség, vagy megnyugodtak már annyira a kedélyek, hogy érdemes kihasználnunk a talán soha vissza nem térõ lehetõséget?

 • Sikerrel zárt a 33. Utazás kiállítás

  Sikerrel zárt a Hungexpo Zrt. által rendezett 33. Utazás kiállítás és az azzal egy idõben tartott további hat kiállítás, csak a vasárnap délutáni bombariadó gátolta meg, hogy idén a látogatók száma meghaladja a rekordot jelentõ 60 ezret.

 • No Motor Rally: játék és természetjárás mindenkinek!

  Második alkalommal kerül megrendezésre a Bakonyban a No Motor Rally. A festõi szépségû Magas-Bakony települése, Csesznek május 1-3. között játékkal egybekötött természetjárásra és vendégeskedésre hívja a természetet, a nyugalmat, a festõi tájat, a falusi környezetet, a baráti hangulatot kedvelõket.

 • USA - Beutazási feltételek, vámszabályok

  Az Amerikai Egyesült Államokba (USA) magyar állampolgár csak érvényes vízummal utazhat be. A beutazás, valamint a vízumkérelmezés feltételeirõl a budapesti amerikai nagykövetség információs szolgálatánál, a 06-90/603-703-as, emelt díjszabású telefonszámon lehet érdeklõdni munkanapokon 8-tól 18 óráig. Javasoljuk, hogy az amerikai vízumot kérelmezni szándékozók még a kérelem benyújtása elõtt részletesen tájékozódjanak a feltételekrõl, mindenekelõtt az amerikai nagykövetség honlapján, ahol magyar nyelvû ismertetõ is található a vízumtípusokról, a vízumkérelmezés folyamatáról, a fényképre vonatkozó tudnivalókról és egyéb kérdésekrõl, valamint letölthetõ vízumkérõ lap is található.

 • Sziget a Szigeten

  A Színház és Tánc helyszín, sziget a szigeten. Négy helyszínen - Szabadtéri színpad, Sátor, Fû és Performansz színpad - naponta 6 elõadás, összesen egy hét alatt 42 nemzetközi és hazai alkotás kerül bemutatásra. A legszínvonalasabb kortárs színház, tánc, opera és performansz mûvészet képviselõi mellett bemutatkozási lehetõséget kapnak fiatal, tehetséges, pályakezdõ alkotók is. A társulatok a világ szinte minden pontjáról érkeznek Dél-Koreától és Japántól Európa számos országán keresztül egészen Kubáig és az Egyesült Államokig.

 • Tarja Turunen

  Budapest, Petõfi Csarnok - november 27., kedd, 19:00 - Tarja Turunen nem tétlenkedik: tavaly megjelent, karácsonyi dalokat tartalmazó kiadványa után idén végre visszatér a kaptafához, hiszen új lemeze a hírek szerint egyszerre ötvözi majd a rockzenét a klasszikus énekkel és a filmzenékre jellemzõ fogós dallamokkal.

 • Budapesti (celebrity riport) a svéd közösségi médiában és a Norwegian járatain

  A Magyar Turizmus Zrt. stockholmi képviselete és a Norwegian légitársaság együttmûködésének újabb állomásaként, egy május eleji budapesti tanulmányút nyomán megszületett a svéd közösségi médiában az elsõ „celeb beszámoló” Budapestrõl. Az írás a GLife.se-n jelent meg, amely a 17-35 éves korosztálynak szóló legnagyobb svéd online magazin, közösségi oldal, valamint „idegenvezetõ”.

 • Régiségek vására

  2007. május 19. - 2007. május 20. - Régiségek vására Szegeden a város napján is. Gyûjtõknek és alkalmi kutakodóknak! Megmentésre váró értékek? Múlandó tárgyi emlékek? Letûnt korok használhatatlan kacatjai? Döntse el Ön!

 • Bombariadó az Eiffel-tornyon

  Bombariadó miatt kiürítették Párizs egyik legfõbb turistalátványosságát, az Eiffel-tornyot és a Mars-mezõt.

 • Budapest a spanyol TVE1 fõmûsoridõs programjában

  December 1-jén fõmûsoridõben sugározta a spanyol TVE1 TV csatorna azt az 52 perces riportfilmet, amelynek nyári elkészítésében aktív szerepet vállalt a Magyar Turizmus Zrt. madridi képviselete és a BTH Budapesti Turisztikai Nonprofit Kft.

 • Vízi taxik Pesten is

  A velencei vízi taxikhoz hasonló vízi jármûvekkel lehet majd utazni a Duna budapesti szakaszán és a Dunakanyarban. A tízszemélyes taxik még júliusban megjelennek a folyón - adta hírül a Turizmus Panoráma Bulletin.

 • Titanic kiállítás az interneten!

  2007. július 16-án elindult a Titanic kiállítás hivatalos internetes oldala. A www.titanic.origo.hu weboldalon minden aktuális információt megtalálhatnak az érdeklõdök a kiállításról. A nyitás közeledtével egyre több friss hírt olvashatnak majd az odalátogatók. A Titanic kiállítás 1991 óta a világ 18 országában, 16 millió látogatót vonzott.

 • XII. Határõrnap – egy felhõtlen nap Röszkén

  A Szeged Határrendészeti Kirendeltség Határrendészeti Osztály vezetõje mûsorunkban elmondta: a röszkei határ térségében tizenkettedik alkalommal rendezik meg a Határõrnapot a Szent László napjához közeli idõpontban, ez idén június 24-én lesz.

 • A fel nem használt jegyek árát adják vissza

  A MÁV-Start Zrt. a munkabeszüntetés miatt elhalasztott utazásokra szóló, elõreváltott menet- és helyjegy árát a kezelési költség levonása nélkül különbözõ szabályok szerint téríti vissza. A társaság közleménye szerint ha az utas a munkabeszüntetés miatt az utazás megkezdése elõtt, november 21-én 00.00 órától kezdve, november 22-én 12.00 óráig úgy dönt, hogy lemond az utazásáról, az elõre megváltott menet- és helyjegyek árát, valamint az IC/IP pótjegy árát kezelési költség levonása nélkül visszatérítik.

 • Ezért jönnek hazánkba az osztrákok

  A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai sajtóaktivitásának köszönhetõen az elmúlt hetekben is tucatnyi turistacsalogató cikk jelent meg az osztrák sajtóban, s ennek révén több mint 1,5 millió (!) osztrák újságolvasó találkozhatott már az elsõ tavaszi napokban a Magyarországra invitáló cikkekkel.

 • Turnén a Kispál „originál”

  Két bejátszó buli után a Szegedi Ifjúsági Napokon mutatkozik be a nagyközönség elõtt, az eredeti formációban újra összeálló Kispál és a Borz. A SZIN után még egy ötállomásos turné is következik ebben a felállásban.

 • Róma betiltja a mûanyag zacskót

  Példát akar mutatni Róma, és január elsejétõl betiltja a nem lebomló mûanyag zacskók használatát.

 • Útjára indul az úszó város

  Befejezte próbaútját, és útra készen áll Oslo kikötõjében a világ legnagyobb luxushajója, a Freedom of the Seas. A hatalmas építmény lepipálja az eddigi legnagyobb utasszállítót, a Queen Mary 2-t, ráadásul eddig soha nem látott szórakozási lehetõségeket kínál. Fedélzetén lehet sziklát mászni, szörfözni, ezenkívül hatalmas golfpálya és egy ka- szinó is a tehetõs nyaralók rendelkezésére áll.

 • Tavaszköszöntő orchidea- és bromélia kiállítás

  2007. március 15-e és 18-a között a ligeti Vajdahunyadvárba látogatók a tavasz szokásos hírnökei mellett a trópusok egzotikus csodáival; orchideákkal és broméliákkal fognak találkozni.

 • Depresszió koncert - Szeged

  Ezerrel dübörög a Depresszió tavaszi Újratöltés turnéja. Az eddigi állomásokon teltház elõtt játszott a zenekar, a Petõfi Csarnokos buli pedig az eddigi legjobb csarnokos bulija volt a zenekarnak. Hátra van még azonban a kecskeméti Metál Fesztivál és a turné legnagyobb saját szervezésû bulija, a szegedi koncert.

 • Csabai sörfesztivál és csülökparádé

  2007. május 23 - 28. - Városi Sportcsarnok, 5600 Békéscsaba, Gyulai út

 • Törölt utazási irodák

  Harminc utazási irodát törölt a nyilvántartásból a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal, miután módosították a róluk szóló kormányrendeletet. A Magyar Utazásszervezõk és Utazásközvetítõk Szövetségének elnöke felháborodott a döntésen.

 • Észak-Amerika

  USA

  Hatalmas ország, sokféle idõjárás, minden évszakban kínál kellemes idõjárású desztinációt.

 • Sziget 2007 - A Nagyszínpad programja!

  A történetének legerõsebb line-up-jával várja látogatóit a 15. Sziget Nagyszínpada. „Az idei Nagyszínpad programjának összeállításánál azzal a kellemes „problémával” kellett szembesülnünk, hogy jóval több „headliner-szintû” fellépõnk van, mint ahány napból áll a fesztivál.” – mondta Gerendai Károly, a Sziget fõszervezõje. A jubileumi Sziget az LGT monstre koncertjével nyolc naposra bõvül – augusztus 7-15 között tart az ünnepi buli.

 • Van esély a vízummentesség megszerzésére

  A magyar állampolgárokra vonatkozó amerikai beutazási vízum eltörlésének ügye célegyenesbe látszik érkezni. A közelmúltban az USA Budapestre akkreditált nagykövete biztosra vette, hogy Magyarország megkapja a vízummentességet az új amerikai szabályozás alapján, értesült a Napi Gazdaság.

 • Hangár Autórevü 2006

  Idén szeptember 08. és 10. kerül megrendezésre a Hangár Autórevü, a Hangár Expó és Konferencia Központban a Kereskedõ közben.

 • Elektronikuszenei sorozat az A38 Hajón

  Ezen a hétvégén zárul a nagysikerû Electronic Beats sorozat az A38 Hajón.

 • Ilyen az álomüdülés

  Egy brit online utazási iroda megtalálta az álomüdülés receptjét. Közel 2000 ember megkérdezése alapján arra jutottak, hogy a legtöbb utazó számára ugyanazok a tényezõk fontosak.

bohócdoktor vizit szja 1%