rss
 • Szex és nyaralás - nyár, szex, fogamzásgátlás

 • Share on Tumblr

  A nyaralás leginkább a románcokról és a nyári szerelmekrõl szól, de ha nem fordítunk elég figyelmet a fogamzásgátlásra, könnyen elromolhat az öröm. Egy új nemzetközi kutatás szerint a fogamzásgátló tablettával védekezõk fele nyaralás alatt megfeledkezik annak rendszeres, pontos használatáról, és tízbõl egy nõ határozottan állítja, hogy ez el is rontja nyaralását.

  Egy esetleges terhesség miatti aggodalom – kihagyott tabletta utáni szeretkezés vagy elszakadt kondom esetén – a megkérdezett nõk 40%-ának mérgezte meg a nyaralását, ötbõl egy nõ idézte fel, hogy mindez negatív hatással volt a párkapcsolatára is.

  A kutatás világosan tükrözi minden harmadik nõ (36%) egységes szándékát, miszerint szívesen váltanának olyan fogamzásgátlási módszerre, amely hozzájárul az önfeledt és biztonságos nyaraláshoz.

  A nemzetközi Nyári Szerelem Kutatás a nõk nyaralás alatti szexuális attitûdjét vizsgálta, különös hangsúlyt helyezve a románcok és a fogamzásgátlás kapcsolatára. Egész egyszerûen arra voltak kíváncsiak, hogyan képzelik el a nõk az ideális fogamzásgátló módszert. Az online kutatásban tíz országból, több mint 5700 nõ vett részt 2005. augusztus és szeptember között, 10 ország bevonásával (Belgium, Kanada, Franciaország, Németország, Hollandia, Olaszország, Spanyolország, Svédország, Egyesült Királyság, valamint Egyesült Államok) végezte a Harris Interactive, nemzetközi kutatócég.

  A kutatás egyértelmûen bizonyította, hogy az intimitás nagyon fontos részét képezi a nyaralásnak. A nõk közel fele (47%) sokkal aktívabb szexuális életet él a vakáció idején, mint otthon; ráadásul háromból egy (37%) ilyenkor jobban is élvezi. „Kikapcsolódom”, „több idõm van” és „kevésbé érzem fáradtnak magam”- így hangzanak az okok, melyek mindezt megmagyarázzák. A pihenés mellett tízbõl egy nõnél a megnövekedett alkoholfogyasztás is szerepet játszik a nagyobb szexuális aktivitásban.

  Bár a jó idõ és a kulináris élvezetek is fontos tényezõk az úti cél kiválasztásában, a nõk fele mégis leginkább intim környezetre vágyik. Sokan, indulás elõtt mindössze csak egy héttel látnak neki az elõkészületeknek, akkor is leginkább arra koncentrálnak, hogy jól nézzenek majd ki, és sajnos csak 16%-uk fordít figyelmet készülõdéskor a fogamzásgátlásra.

  Egy elfelejtett tabletta az egész nyaralás megrontója

  Egy nyaralás során a nõk 8%-ánál van komoly kockázata annak, hogy az elfelejtett fogamzásgátló tabletta utáni szex, vagy elszakadt kondom miatt teherbe esnek.

  A nõk negyede (27%) nyilatkozott úgy, hogy nyaralás idején könnyebben megfeledkezik a fogamzásgátló tabletta bevételérõl, de 71%-uknak ez otthon is problémát okoz. Ugyancsak a nõk negyede állítja, hogy ez nagyon is valós gond a nyaralás alatt. Minden második, tablettával védekezõ nõvel (52%) megesik, hogy nyaralás alatt elfelejti bevenni a tablettát, ez az arány a francia és belga nõknél a legmagasabb (70%).

  És mivel a megkérdezett nõk szexuális életében a tabletta és ezt követõen a kondom volt a leginkább alkalmazott védekezési módszer, a nõk arra a következtetésre jutottak, hogy a fogamzásgátló tabletta nem feltétlenül az a módszer, amely minden körülmények között biztonságot nyújt.

  Minden tizedik nõ úgy gondolja, hogy egy elfelejtett tabletta az egész nyaralás megrontója. Csak valamivel több mint negyedük (28%) használ ilyenkor óvszert szexuális együttlétei során, 18%-uk kerüli a szexet a kihagyott tabletta miatt, és csupán négy százalékuk kísérli meg ellensúlyozni a védekezés nélküli szexet esemény utáni tablettával. A többi nõ semmit nem tesz. A nõk több mint 57%-a tudta, hogy hányás vagy antibiotikum szedése miatt csökken a fogamzásgátló tabletta megbízhatósága. A többiek nem vették figyelembe ezt a rizikófaktort. Mivel ez egy összesített arány, az országok között vannak eltérések: a francia nõk 80%-a nem vesz tudomást e rizikófaktorokról.

  Új nyár, új fogamzásgátló

  A nyaralás alatti szex összes tényezõjét figyelembe véve a nõk 36%-a azt állítja, hogy változtatnának eddigi fogamzásgátlási módszerükön annak érdekében, hogy gondtalanul átadhassák magukat a nyár örömeinek. A megkérdezettek közel kétharmada olyan fogamzásgátlási módszerre vágyik, amelyre egyáltalán nem kell gondot fordítania a nyaralás alatt, és 70%-uk a havi módszert elõnyben részesíti, amely folyamatos védettséget biztosít. Tízbõl nyolc nõ (79%) olyan módszert kíván, amely lehetõséget nyújt arra, hogy nyaralás idején eltolja a menstruációját.

  Ma már olyan sokszínû a fogamzásgátlók repertoárja, különösen a legújabb módszereket tekintve, mint például a havi egyszeri hormonális fogamzásgátló gyûrû, amely lehetõvé teszi a nõk számára, hogy nyaralásuk alatt egyáltalán ne foglalkozzanak a fogamzásgátlással.

  A kutatás rávilágított, hogy a nõk ötödének volt már egyéjszakás kalandja nyaralás alatt, a megkérdezettek 10%-a legutóbbi nyaralásán élt át ilyet. Mégis, öt nõbõl egy kényelmetlennek érzi, ha új partnerével fogamzásgátlásról kell beszélnie. 15%-uk ilyenkor egyáltalán nem védekezik, és 27%-uk még a szexuális úton terjedõ betegségek elleni védelemre sem fordít gondot. Ennek ellenére, mindössze százból egy nõ állította, hogy egyéjszakás kalandja következménnyel járt.

  A Nyári Szerelem kutatás további eredményei:
  Tízbõl nyolc nõ (81%) egyetért abban, hogy a mindennapi rutinnal való szakítás legjobb módja a nyaralás. A nõk 17%-a ment bele tudatosan védekezés nélküli szexuális aktusba, de közülük egyik sem tervezett gyermekvállalást.

  A megkérdezettek több mint harmada (37%) mondta, hogy a megbízható fogamzásgátlással biztonságosabbá válik a szex. A nõk 2%-a vallotta be, elõfordult már olyan, hogy részegség miatt arra sem emlékezett, egyáltalán történt-e szexuális aktus közte és partnere között.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Zichy Mihály kiállítás

  Az utóbbi évek nagyszabású kiállításai után – Munkácsy, Mednyánszky, Andy Warhol, Salvador Dalí, csak ami hirtelen az eszembe jutott (a teljesség igénye nélkül) – egyáltalán nem meglepõ, hogy a Pécsi Tavaszi Fesztivál és a Pécsi Galéria egy újabb különlegességgel rukkolt elõ.

 • Ability Park a Jövõ Házában

  A február eleje óta üzemelõ élményparkban számtalan új installáció, eszköz és játék várja az érdeklõdõket. Az Ability Parkot nyitás óta közel 20 ezren látogatták meg.

 • Izrael már nem kampányol a törökországi utak ellen

  Törökország korábban népszerû célpont volt az izraeliek számára, de a gázai incidens a turizmusra is rányomta a bélyegét. Izrael feloldotta az állampolgáraihoz intézett figyelmeztetést, melyben a Törökországba való utazás ellen szólít fel.

 • Disco Express

  Az egyetlen magyar glam rock zenekar 1996-ban alakult Miskolcon. A '90-es évek közepén mikor a dallamos rockzenét már sokan eltemették, (köszönhetõen az alternatív rock és a dance floor felvirágzásának) a gyászolás helyett õk inkább megpróbálták kiásni sírjából.

 • Három Miatyánkot ér egy kávé Zágrábban

  Imádsággal fizethetnek italukért a vendégek egy zágrábi kávéházban. A kávéház ötlete papnövendékektõl származik, akik a szentmise után szerettek volna egy kicsit még együtt maradni.

 • Nagyon jó a Balaton vízminõsége

  A Sió-csatornán 460 millió köbméter vizet engedtek le

  Az utóbbi 15 évben nem volt ilyen jó a Balaton vízminõsége, mint az idén – állítják a vízügyi szakemberek. Tény: idén a kánikula ellenére senki sem panaszkodott eddig a vízre. Ráadásul idén annyi víz volt a Balatonban, hogy a szakembereknek a jelentõs többlet okozott problémát.

 • Utazás - A rockopera Szegeden

  1956. november 4-én a forradalom leverését követõen, külföldiek egy csoportja (Cotteril, a BBC tudósítója, Mr. Rhilnaider amerikai üzletember és családja, Herr Krechmerr német üzletember és felesége, Avron izraeli kereskedõ, Maria Falucci, a görög nagykövet gyermekének nevelõnõje) marad Magyarországon, akiket miután minden gépet töröltek Ferihegyen, autóbusszal akarják Bécsig elszállítani.

 • Quimby Szegeden

  Tizenhárom állomásos országos koncert-körúton vezeti le a Quimby a tavalyi születésnapi ünneplés fáradalmait. Az idén immár 16 éves csapat március 17-én Szegeden lép fel.

 • Nyíregyházi Állatpark, magyarország elsõ állatparkja 24 hektáron

  A 24 hektáros Nyíregyházi Állatpark a várostól 5 km-re a sóstói üdülõ övezetben található, ahol strandfürdõ, falumúzeum, és egy parkerdõ nyújt kikapcsolódást az idelátogatóknak.

 • 1800 ingyen Ryanair repülõjegy, amely nem volt ingyen!

  Hazai marketing-hadjáratának keretein belül, Valentin-nap alkalmából mintegy 1800 ingyen jegyre feljogosító utalványt osztott szét a Westendben a Ryanair.

 • Nyírbátor, a fesztiválok városa!

  Június, július, augusztus – idén is így követik egymást a nyári hónapok, éppen úgy, ahogy a nyírbátori kulturális és zenei programok. Nevezetesen a IX. Rhythm & Blues Fesztivál és Motoros Találkozó júniusban, a XV. Szárnyas Sárkány Hete Nemzetközi Utcaszínházi és Bábfesztivál júliusban és a 41. Nyírbátori Zenei Napok augusztusban.

 • Becsõdölt az Aeroviva

  Megszünteti mûködését az Aeroviva utazási iroda - értesült a Népszabadság Online. A cég hétvégén vált meg dolgozóitól közös megegyezéssel, honlapja ma reggel állt le. Az itt található közleményben a nehéz gazdasági helyzetet jelölik meg okként – írja az internetes lap.

 • Mindent a hasnak – elsõ Hungaricum Fesztivál

  November 24-26 között rendezik az elsõ Hungaricum Fesztivált. A hazai különlegességeket bemutató gasztronómiai kiállításnak és vásárnak a budapesti Campona Bevásárlóközpont parkolója ad helyet. Az ingyenes hétvége nem csak a hasé: az ételek és italok mellett kézmûves vásár, egészséges-életmód tanácsadás és számos koncert várja a nagyérdemût.

 • A ló meghal és a madarak repülnek - kiállítás Szegeden

  Szegedi Nemzeti Színház - Foyer Galéria - Megnyitó: 2006. december 15. - 15:30 óra

 • Népszerû komikus invitálja a spanyolokat Budapestre

  Május 7-én Magyarországra érkezett a La Sexta spanyol TV csatorna forgatócsoportja, a Magyar Turizmus Zrt. meghívására.

 • Nyereményesõ!


  Gyere vissza, a játék késõbb kezdõdik!

  Addig is regisztráld magad!

 • Újra fogad vendégeket a Savoy Hotel London

  Három évig tartó, 220 millió fontba kerülõ felújítás után vasárnap újra megnyitotta kapuit London legendás szállodája, a Savoy Hotel.

 • Gruppenszex-vakáció

  Nem mindennapi ajánlattal rukkolt elõ a napokban egy romániai utazási iroda: gruppenszexszet ígér azoknak a klienseknek, akik szexkalandra is vágynak egy-egy ország látványosságainak megtekintése mellett. A csomag ára 700 euró, áll a Libertatea napilap oldalán.

 • Átjáróház - Átlátszóság Összmûvészeti Kísérleti Fesztivál

  Az Átjáróház cím utal az egyetemek, a mûvészeti ágak közti átjárhatóságra. Ez az elsõ fesztivál, amelynek kiindulópontja és elsõ témája, az Átlátszóság. Mindkét este három „kis elõadásban” igyekszünk megmutatni, hogy ki milyen úton közelítette meg a látványnak ezt a formáját! Célunk a mûvészeti ágak, iskolák közötti merev határok lebontása, a különbözõ területeken alkotó mûvészek együttmûködésének elõsegítése.

 • Parabélyeg

  A mûvészbélyeg négy évtizede a fluxustól az internetig - Budapest, Szépmûvészeti Múzeum, 2007. március 23 - 2007. június 24.

 • Divat lett Erdély

  Az anyaország fiataljai is egyre többen veszik célba Erdélyt, hogy felfedezzék Európának ezt a romantikus, természetközeli, magyarlakta szegletét, ahol pezsgésnek indult a falusi turizmus - mondta el az MTI-nek a bikfalvai Téglás Panzió tulajdonosa. Szabó Tibor szerint a legfõbb vonzerõt a lelki kötõdésen túl az olcsó árak, a sportolási lehetõségek, és az aszfalton felnõtt korosztály számára ma már egzotikumnak számító vidéki életmódba való belekóstolás jelenti. Az internetes kapcsolat is sokat nyom a latba, a panzió új fiatal vendégeinek zöme így jut el Hargita megye e csücskébe.

 • Mesés repülések - mesés repülõgépek

  Sokan félnek a repüléstõl, mert folyamatosan azt halljuk, hogy ennyi, meg annyi repülõ zuhan le, holott a repülés az egyik legbiztonságosabb közlekedési forma. Vannak olyan tényezõk, amelyek megnyugtatják az ideges utast. Ilyen például a kedves légiutaskísérõ, a szolgáltatási szinvonal, a közlékeny kapitány és a nem túl ideges utasok.

 • A. L. Webber: Macskák

  A Szegedi Szabadtéri Játékok idei mûsorának nyitánya a Magyarországon elõször élõzenekarral és sztárfellépõkkel bemutatkozó Macskák. Az 1983-as hazai bemutatót követõen a musical sikere megállíthatatlan: Tus, Grizabella, Old Csendbelenn, Gimb-Gömb, és társaik megható történetei – Webber fülbemászó dallamaival párosulva – újra és újra elvarázsolják a közönséget.

 • Szállodák vasúti vagonokból

  A nem mindennapi szállodák közül a legújabbak a vasúti vagonokból kialakítottak, amelyek iránt elsősorban a vasutak szerelmesei rajonganak.

 • A legtöbb borravalót adó országok

  A legtöbb borravalót adó országokTöbb mint 9000 megkérdezett válaszai alapján készült el a lista. Az élen a németek vannak, náluk az utazók 69%-a mondta, hogy minden esetben ad borravalót, amikor a világot járja. A nyolc nemzetből összeállított rangsort az olaszok zárják, akiknek kevesebb, mint a negyedük hálálkodik a kiszolgálásért. A második helyen az Amerikaiak állnak, akiknek a kultúrájuk része a borravaló fizetése. Közülük sokan a különböző fórumokon és az utazási irodákban érdeklődnek a nyaralás előtt, hogy az adott országban milyen szokásoknak kell megfelelni.

 • Régiségek vására

  2007. május 19. - 2007. május 20. - Régiségek vására Szegeden a város napján is. Gyûjtõknek és alkalmi kutakodóknak! Megmentésre váró értékek? Múlandó tárgyi emlékek? Letûnt korok használhatatlan kacatjai? Döntse el Ön!

 • Növekvõ belga sajtóérdeklõdés Magyarország iránt

  A brüsszeli Conrad Hotelben a belga sajtó mintegy 240 jeles képviselõjének részvételével került megrendezésre 2008. január 15-én a 10. UNION (Antor – Nemzeti Turisztikai Képviseletek Szövetsége) szakmai találkozó. A Brüsszelben turisztikai képviseletet mûködtetõ 34 ország között Magyarország is szerepel, a Magyar Turizmus Zrt. képviseletében.

 • Vízummentes a kanadai utazás

  Március másodika óta a magyar látogatók vízum nélkül utazhatnak Kanadába. A kanadai kormány 2008. március másodikával vízummentességet adott a magyar állampolgárok számára. A döntés értelmében ezentúl beutazási engedély nélkül mehetnek Kanadába azok a magyar állampolgárok, akik legfeljebb hat hónapig akarnak ott maradni, és tudomásul veszik, hogy nem vállalhatnak munkát. A hat hónapnál hosszabb tartózkodás továbbra is vízumköteles.

 • Sanghaj 360 - Fotókiállítás az AsiaCenterben

  A páratlan történelmi háttér, a multikulturális környezet és az úttörõ szellem formálta Shanghajt napjainkra a világ egyik legnagyszerûbb civilizációjává. Manapság Shanghaj minden erejével a 2010-es világkiállításra (World Expo) fókuszál.

 • Mi lesz veled görög turizmus?

  Lezárt utak, sztrájkok miatt bezárt múzeumok és régészeti parkok fémjelezik a görög gazdasági válságot. Mindezek mostanra a korábban húzóágazatnak számító turizmust is komoly veszélybe sodorták.