rss
kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

 • Világsztárok és nagy nevek a VOLT Fesztiválon

 • Share on Tumblr

  Július 5-én, szerdán délben nyitja meg kapuit a VOLT Fesztivál, amelynek ettõl kezdve valamennyi színpadán elindul a négynapos programsorozat. A Lõvér Kemping és Sopron városa négy teljes napig nem csak Magyarország, de a környezõ országok könnyûzenei központjává is válik, hisz az eseményen a hazai fellépõk mellett igazi világsztárokkal találkozhatunk.

  bohócdoktor vizit szja 1%

  A THE CULT, a PET SHOP BOYS, a FUN LOVIN’ CRIMINALS és a DE PHAZZ mellett közel 20 nemzetközi fellépõ teszi tiszteletét a VOLT-on. Változik a színpadok elhelyezése, a Soproni Nagyszínpad küzdõterének – mely a Szigeten is használatos mûanyag járólappal lesz beborítva - és a további négy nagyszínpad sátrainak befogadóképessége is jelentõsen nõ. A helyszíneket bazaltborítású közlekedõ útvonalak kötik össze, valamint nagyobb kemping és másfélszer több WC és tusoló várja a fesztiválozókat.

  A 14. VOLT Fesztiválon olyan világsztárokat láthatunk, mint a legendás THE CULT, mely hosszú hallgatás és teltházas amerikai turné után csupán néhány európai helyszínen lép fel, így a VOLT-os fellépésük igazi különlegességnek számít. A májusban megjelenõ lemez turnéja keretében a fesztiválra látogat a mára klasszikusnak számító synthpop csapat, a PET SHOP BOYS. Fellép a hazai közönség által jól ismert és közkedvelt New York-i FUN LOVIN’ CRIMINALS, a német DE PHAZZ, melynek neve mára fogalommá vált az igényes nu-jazz rajongói körében. A VOLT Fesztivál olyan zenei különlegességekkel is szolgál, mint a METTHEW HERBERT nevével fémjelzett HERBERT LIVE SHOW, ahol a mûvész a valódi hangszerek mellett szinte mindent megszólaltat, ami a keze ügyébe kerül. Szintén különlegességnek számít és az osztrák BAUCHKLANG koncertje, akik saját hangjukkal egy komplett zenekar hangszereit helyettesítik. Élõ koncerten láthatjuk a mexikói tradicionális mariachi zenét, a polkát, a latin-rockot skával, punkkal, hiphoppal egyesítõ LOS DE ABAJO csapatát, és elõször jár Magyarországon a japán KYOTO JAZZ MASSIVE, FEDERICO AUBELE, a francia NOUVELLE VAGUE, és újra találkozhatunk a német MO’ HORIZONSzal.

  Az elektronikus zene rajongói számára is igen színes mûsort biztosít a VOLT. KARL BARTOS LIVE címmel a Kraftwerk egykori tagja ad élõ koncertet, fellép a drum and bass elsõszámú mestere, ANDY C, a Ninja Tune-os DJ FOOD, a BOCA 45, a DREADZONE SOUND SYSTEM, SCAM és JOSH WINK, aki a Hyperspace keretében látogat Sopronba.

  A fesztivál újabb szenzációja, hogy a VOLT vendége lesz a hosszú évek után az idén visszatérõ F.O. SYSTEM, amely az emlékezetes, idei teltházas PeCsa-koncert után csak a VOLT Fesztiválon lép fel újra, ezúttal utoljára. A szintén mára klasszikusnak számító SEXEPIL és a KONTROLL CSOPORT ugyancsak a VOLT programját erõsíti, és jó hír az is, hogy YONDERBOI elsõ fesztiválos lemezbemutatóját ugyancsak a VOLT Fesztiválon tartja.

  A fesztiválon egyre nagyobb szerepet kap a rockzene. Ennek megfelelõen a nagyszínpadon szerepel az ikonikusnak számító TANKCSAPDA, a 25 éves MOBY DICK, az 1500 m2-esre növelt VIVA Megawatt sátor pedig gazdag rock-programmal várja koradélutántól hajnalig a mûfaj rajongóit. Fellép többek között az EDDA, a REPUBLIC, a BEATRICE, a P.MOBIL, a LORD, a BIKINI és az OSSIAN, valamint a fiatalabb generációt képviselõ HOOLIGANS, DEPRESSZIÓ, JUNKIES, BLACK OUT és SUPERBUTT. Ugyancsak ez a színpad ad otthont a HOBO BLUES BAND, a TAKÁTS TAMÁS DIRTY BLUES BAND és DEÁK BILL GYULA koncertjének.

  A „nagy visszatérõk” között fellép a szakma legendáinak számító KFT és popkultúra karizmatikus alakja PAJOR TAMÁS. Érdekes színfolt a VOLT programjában a nyitónapi utcabál, amelyet FENYÕ MIKLÓS és csapata celebrál, de találkozhatunk a MARÓT VIKI vezette NOVA KULTÚRZENEKARral és az R-GOval is.

  A színes zenei paletta mellett sok más kulturális programot is biztosít a VOLT Fesztivál. A JUNION CSOPORT a Café Színpadán mutatja be a „Jó pálinka itassa magát” címû darabját. Ugyanitt találkozhatunk a „stand up comedy” mûfaj fiatal tehetségeivel, a GODOT DUMASZÍNHÁZzal és már-már hagyományszerûen a VOLT Fesztivál otthont ad a TÁP SZÍNHÁZ elõadásának is. Külsõ helyszínen, a soproni Elit Moziban, a fesztivál ideje alatt napközben az TITANIC FILMFESZTIVÁL legsikeresebb alkotásait láthatja a VOLT közönsége. A helyszínrõl sugározza adását a SOPRONI VOLT RÁDIÓ, a rádiócafé 98.6 és a soproni Corvinus Rádió közös mûsora, a Magyar Televízió a helyszínrõl élõben közvetíti KULTÚRHÁZ címû mûsorát. Újdonság, hogy Lévai Balázs mûsora, a kétszeres Kamera Hungária-díjas DOB + BASSZUS önálló helyszínként vesz részt a VOLT-on. A FILMMÚZEUM csatorna sokszínû retró-programmal várja vendégeit, míg a megnövelt területû SPEKTRUM Zónában naponta három ismeretterjesztõ filmet és az alkotásokhoz kapcsolódó beszélgetéseket láthat és hallhat a közönség.

  Jó szórakozást¢


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • A németek hanyagolják a Balatont

  A Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) jövõ évi kampányterve szerint 2008 a vizek éve lesz, amelyben kiemelt szerepet szánnak a Balatonnak. A "magyar tengerhez" az elmúlt években egyre kevesebb német turista érkezett, ezért a reklámkampány során Oroszország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia is célpiac lesz.

 • Lenin feje a fazékban - Egykoron tisztelt, most pusztuló tárgyak fotókon

  Dömötör Mihály, a Móra Ferenc Múzeum munkatársa az ország egyik legelismertebb mûtárgyfotósa. A hódmezõvásárhelyi Galéria Kétezerben nyíló kiállításán azonban más oldaláról ismerhetjük meg. Most is tárgyakat örökít meg, de nem mûtermi környezetben, hanem valóságos helyükön – és ráadásul pusztulóban.

 • A Nyugat-Dunántúlon kezdõdik a Vizek Éve kampány

  Október 26-án a Magyar Turizmus Zrt. Nyugat-dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága, a Balatoni Regionális Turisztikai Projekt Iroda, valamint a Pannon Termál Klaszter szervezésében Zalakaroson került sor a 2007. évi termál szezonnyitó ünnepségre és konferenciára.

 • Ûrbe készül a KLM

  A KLM szuborbitális repülési együttmûködést jelentett be a Space Experience Curaçao vállalattal, az XCOR Lynx szuborbitális ûrjármûvel.

 • IV. Magyarországi Újbor és Sajt Fesztivál

  November 24-25-én a Vörösmarty téri Gerbeaud Ház ad otthont a IV. Magyarországi Újbor és Sajt Fesztiválnak. Az eseményen a vendégek személyesen találkozhatnak a termelõkkel és szakmai tájékoztatást kaphatnak az újborok és a sajtok készítésének mesterfogásairól.

 • Drágul az ûrutazás

  Oroszország szeretné felsrófolni a Szojuz ûrhajókon való utaztatás árát azután, hogy az amerikai ûrsiklók "nyugdíjazása" nyomán monopolhelyzetbe kerül ûrhajósoknak a Nemzetközi Ûrállomásra való feljuttatása terén.

 • Repülési fóbia

  A felhõk fölött mindig süt a nap? Nem mindenkinek! – Van-e megoldás a repüléstõl való félelemre? Légszomj, bizonytalanságérzés, szapora szívverés és félelem – biztos, hogy sokan érezték már hasonlóképpen magukat a repülõgép fedélzetére érve. Bár már unásig hallott a tény, hogy a repülés az utazás máig legbiztonságosabb formája, mégis csak kevesen vannak, akik a legnagyobb lelki nyugalommal hagyják maguk mögött a földfelszínt.

 • Freestylers (UK - Dj set)

  Szeged, SZIN, Red Lounge - augusztus 25., szombat, 0:15 - Az elektronikus tánczene londoni illetõségû élcsapata, a Freestylers október közepén rukkolt elõ friss lemezével, az Adventures In Freestyle-al, mely a DJ-producer páros, Aston Harvey és Matt Cantor negyedik stúdióalbuma.

 • XV. Balaton Fesztivál

  2007. május 27 - június 3. - 8360 Keszthely. A Balaton Fesztivál a Magyar tenger nyugati medencéjének jeles rendezvénye. Székhelye Keszthely, a Balaton nagy hagyományú Fõvárosa.

 • Népszerû volt Magyarország turisztikai kínálata a Gyerek Szigeten

  Négy hétvégén keresztül nyújtott segítséget a Magyar Turizmus Zrt. és a FATOSZ közös standja a Gyerek Szigetre kilátogató családoknak abban, hogy megtalálják a megfelelõ hazai üdülési ajánlatot. Az érdeklõdés folyamatos volt a Balaton, Észak-Magyarország és a Tisza-tó iránt.

 • Nigun koncert a Jövõ Háza Központban

  A kelet-európai zsidóság tradícióinak felelevenítése amerikai jazz-körökben jelentõs hagyományokkal bír: elegendõ John Zornra és kiadója, a Tzadik köré csoportosuló muzsikusokra gondolni.

 • Az olaszországi Sziget Sound Fesztiválon a magyarok

  A budapesti Sziget fesztivál évrõl évre nagyobb népszerûségnek örvend Olaszországban. 2006-ban 180 %-kal több jegyet vásároltak az olaszok a fesztiválra, mint a 2005-ben.

 • Budapest az olasz internetezõk legkedveltebb úti céljai között

  A 2009. október és 2010. január közötti idõszakban a www.google.it legnépszerûbb olasz nyelvû keresõn (olasz internetezõk 88%-a használja) az összes utazással kapcsolatos kereséseket elemezve megfigyelhetõ, hogy jelentõsen nõtt a keresések száma (+ 30 %).

 • Tourinform kampány belföldön

  A Magyar Turizmus Zrt. a belföldi turizmus élénkítése érdekében fontosnak tartja, hogy mind több hazai turista ismerje, s használja a Tourinform-irodák szolgáltatásait, ezért 2007. április 10-én on-line hirdetési kampány indított a Tourinform irodák népszerûsítése érdekében.

 • Turistacsalogató magyarországi különlegesség: golfpálya és termálvíz

  Július 9-13 között az újságírók négy napon át ismerkedhettek a hazai jelentõsebb golfpályákkal és a folyamatban lévõ fejlesztésekkel. A golfprogramok mellett, a résztvevõk ízelítõt kaptak a magyar gasztronómia különlegességeibõl, megkóstolhatták legfinomabb borainkat.

 • Gyógyító Magyarország Ausztriában

  A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviseletének kampányai és sajtóközleményei alapján részletes összeállítás jelent meg Ausztria dinamikusan fejlõdõ utazási magazinjának, a Besser Reisen (www.besser-reisen.org) legfrissebb számában.

 • Kiskõrös új testvérvárosa Zhenjiang

  Kínában látogatott egy hattagú kiskõrösi delegáció. Az utazás célja Zhenjiang várossal történõ testvérvárosi szerzõdés aláírása volt. A delegációt Lasztovicza László alpolgármester vezette.

 • Biztonsági tudnivalók ha külföldre utazunk

  Nyaralás vagy céges utazás, kiküldetés során fokozott veszély leselkedik az óvatlan, felkészületlen kártyatulajdonosokra. Összeállításunkból megtudhatja, melyek azok a szükséges óvintézkedések, amelyek betartásával minimalizálja a visszaélésekbõl adódó kockázatot.

 • Nem utazik a fél világ

  Összesen 15 európai ország (köztük hazánk) és az Egyesült Államok lakosságának utazási szokását vizsgáló - több mint 16 ezer érintett bevonásával végzett - kutatás eredményeit publikálták a napokban, az eredmény pedig azt mutatja: az utazási kedvet tekintve még nincs vége a válságnak.

 • Ilyen a párhuzamos repülés

  Azt hihetnénk, hogy egy több száz halottat követelõ légi katasztrófát megelõzõ pillanatainak lehetünk tanúi, pedig szakértõk szerint a képen látható két gép utasai teljes biztonságban voltak.

 • Stewardess-ek a Playboyban

  Furcsa ám hatásos módját választották a mexikói stewardess-ek, hogy megbosszulják munkahelyük elvesztését és egyben megkeressék a villanyszámlára valót. Egy naptár elkészítése után, levetkõztek a nyuszis magazinnak.

 • SZIN-es tolerancia

  A szerb és a magyar parlament által megteremtett toleranciatábort idén Szegeden, a SZIN-hez kapcsolódóan rendezik meg. A tábort a magyar és a szerb országgyûlés elnöke közösen nyitja majd meg.

 • Lázadás a fedélzeten

  Na, nem a Bounty-n, hanem egy Toulouse-ból Casablancába közlekedõ repülõjárat fedélzetén.

 • A mosolyjelzésekre szavaznak az éttermekben a németek

  A németek 93 százaléka szavaz arra, hogy a biztonságosan mûködõ éttermeket és vendéglátóhelyeket smileyval, mosolygó fejekkel jelöljék meg.

 • Magyarországgal ismerkedtek a Dakar-rali nézői

  A Magyar Turizmus Zrt. első alkalommal vett részt a Dakar-rali indulása és annak előkészületei kapcsán hagyományosan megrendezésre kerülő támogatói bemutatón, annak érdekében, hogy a versenyt a közeljövőben Magyarországra csábítsa.

 • Salsa Fuerte Party

  A zenefelelõs, aki mind zeneileg, mind táncilag a magyar "salsa társadalom" krémjéhez tartozik: DJ TOMBAO (Polgár Tamás). Itt az ideje, hogy a kezdõk is felhúzzák a tánccipõt, és "élõben" gyakorolják a tanultakat! Ha még nem táncolsz salsa-t, de szereted a latin ritmusokat, akkor is ott a helyed.

 • Jégkorszaki mamutfogak és fejlábúak a szegedi vármúzeumban

  Õskövületek százait tekinthetik meg az érdeklõdõk a Móra Ferenc Múzeum várépületében. A „fiatalabbak” néhány tízezer évesek, a korosabb példányok több millió évvel ezelõtt éltek.
  „Kéz közelbe hozzuk az evolúció, az élõvilág fejlõdése során már régen kipusztult, eltûnt élõlények megkövesedett maradványait” – mondja Varga András muzeológus, a kiállítás rendezõje.

 • Rekord látogatottság az Eiffel-tornyon

  Párizs - A francia fõváros jelképét, az Eiffel-tornyot hetvenezer híján hétmillió látogató kereste fel 2008-ban a világ minden tájáról; ez új rekord, félszázalékkal több, mint az azt megelõzõ évben.

 • Havazásban is érvényesek a légi utasok jogai

  Európa-szerte okoz fennakadást a havazás a légi közlekedésben, az Európai Fogyasztói Központ Magyarország ezzel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet: ilyenkor is kötelesek a légitársaságok az utasjogokra vonatkozó uniós rendeletet alkalmazni a járatok késése, törlése esetén.

 • Élményfürdõ nyílt a Pekingi Olimpia híres Vizeskockájában

  A Pekingi Olimpia megnyitásának második évfordulójára nyit meg a komplexum új szerepkörében, immár mint Ázsia legnagyobb beltéri vizi vidámparkja.

bohócdoktor vizit szja 1%