rss
 • Világsztárok és nagy nevek a VOLT Fesztiválon

 • Share on Tumblr

  Július 5-én, szerdán délben nyitja meg kapuit a VOLT Fesztivál, amelynek ettõl kezdve valamennyi színpadán elindul a négynapos programsorozat. A Lõvér Kemping és Sopron városa négy teljes napig nem csak Magyarország, de a környezõ országok könnyûzenei központjává is válik, hisz az eseményen a hazai fellépõk mellett igazi világsztárokkal találkozhatunk.

  A THE CULT, a PET SHOP BOYS, a FUN LOVIN’ CRIMINALS és a DE PHAZZ mellett közel 20 nemzetközi fellépõ teszi tiszteletét a VOLT-on. Változik a színpadok elhelyezése, a Soproni Nagyszínpad küzdõterének – mely a Szigeten is használatos mûanyag járólappal lesz beborítva - és a további négy nagyszínpad sátrainak befogadóképessége is jelentõsen nõ. A helyszíneket bazaltborítású közlekedõ útvonalak kötik össze, valamint nagyobb kemping és másfélszer több WC és tusoló várja a fesztiválozókat.

  A 14. VOLT Fesztiválon olyan világsztárokat láthatunk, mint a legendás THE CULT, mely hosszú hallgatás és teltházas amerikai turné után csupán néhány európai helyszínen lép fel, így a VOLT-os fellépésük igazi különlegességnek számít. A májusban megjelenõ lemez turnéja keretében a fesztiválra látogat a mára klasszikusnak számító synthpop csapat, a PET SHOP BOYS. Fellép a hazai közönség által jól ismert és közkedvelt New York-i FUN LOVIN’ CRIMINALS, a német DE PHAZZ, melynek neve mára fogalommá vált az igényes nu-jazz rajongói körében. A VOLT Fesztivál olyan zenei különlegességekkel is szolgál, mint a METTHEW HERBERT nevével fémjelzett HERBERT LIVE SHOW, ahol a mûvész a valódi hangszerek mellett szinte mindent megszólaltat, ami a keze ügyébe kerül. Szintén különlegességnek számít és az osztrák BAUCHKLANG koncertje, akik saját hangjukkal egy komplett zenekar hangszereit helyettesítik. Élõ koncerten láthatjuk a mexikói tradicionális mariachi zenét, a polkát, a latin-rockot skával, punkkal, hiphoppal egyesítõ LOS DE ABAJO csapatát, és elõször jár Magyarországon a japán KYOTO JAZZ MASSIVE, FEDERICO AUBELE, a francia NOUVELLE VAGUE, és újra találkozhatunk a német MO’ HORIZONSzal.

  Az elektronikus zene rajongói számára is igen színes mûsort biztosít a VOLT. KARL BARTOS LIVE címmel a Kraftwerk egykori tagja ad élõ koncertet, fellép a drum and bass elsõszámú mestere, ANDY C, a Ninja Tune-os DJ FOOD, a BOCA 45, a DREADZONE SOUND SYSTEM, SCAM és JOSH WINK, aki a Hyperspace keretében látogat Sopronba.

  A fesztivál újabb szenzációja, hogy a VOLT vendége lesz a hosszú évek után az idén visszatérõ F.O. SYSTEM, amely az emlékezetes, idei teltházas PeCsa-koncert után csak a VOLT Fesztiválon lép fel újra, ezúttal utoljára. A szintén mára klasszikusnak számító SEXEPIL és a KONTROLL CSOPORT ugyancsak a VOLT programját erõsíti, és jó hír az is, hogy YONDERBOI elsõ fesztiválos lemezbemutatóját ugyancsak a VOLT Fesztiválon tartja.

  A fesztiválon egyre nagyobb szerepet kap a rockzene. Ennek megfelelõen a nagyszínpadon szerepel az ikonikusnak számító TANKCSAPDA, a 25 éves MOBY DICK, az 1500 m2-esre növelt VIVA Megawatt sátor pedig gazdag rock-programmal várja koradélutántól hajnalig a mûfaj rajongóit. Fellép többek között az EDDA, a REPUBLIC, a BEATRICE, a P.MOBIL, a LORD, a BIKINI és az OSSIAN, valamint a fiatalabb generációt képviselõ HOOLIGANS, DEPRESSZIÓ, JUNKIES, BLACK OUT és SUPERBUTT. Ugyancsak ez a színpad ad otthont a HOBO BLUES BAND, a TAKÁTS TAMÁS DIRTY BLUES BAND és DEÁK BILL GYULA koncertjének.

  A „nagy visszatérõk” között fellép a szakma legendáinak számító KFT és popkultúra karizmatikus alakja PAJOR TAMÁS. Érdekes színfolt a VOLT programjában a nyitónapi utcabál, amelyet FENYÕ MIKLÓS és csapata celebrál, de találkozhatunk a MARÓT VIKI vezette NOVA KULTÚRZENEKARral és az R-GOval is.

  A színes zenei paletta mellett sok más kulturális programot is biztosít a VOLT Fesztivál. A JUNION CSOPORT a Café Színpadán mutatja be a „Jó pálinka itassa magát” címû darabját. Ugyanitt találkozhatunk a „stand up comedy” mûfaj fiatal tehetségeivel, a GODOT DUMASZÍNHÁZzal és már-már hagyományszerûen a VOLT Fesztivál otthont ad a TÁP SZÍNHÁZ elõadásának is. Külsõ helyszínen, a soproni Elit Moziban, a fesztivál ideje alatt napközben az TITANIC FILMFESZTIVÁL legsikeresebb alkotásait láthatja a VOLT közönsége. A helyszínrõl sugározza adását a SOPRONI VOLT RÁDIÓ, a rádiócafé 98.6 és a soproni Corvinus Rádió közös mûsora, a Magyar Televízió a helyszínrõl élõben közvetíti KULTÚRHÁZ címû mûsorát. Újdonság, hogy Lévai Balázs mûsora, a kétszeres Kamera Hungária-díjas DOB + BASSZUS önálló helyszínként vesz részt a VOLT-on. A FILMMÚZEUM csatorna sokszínû retró-programmal várja vendégeit, míg a megnövelt területû SPEKTRUM Zónában naponta három ismeretterjesztõ filmet és az alkotásokhoz kapcsolódó beszélgetéseket láthat és hallhat a közönség.

  Jó szórakozást¢


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • IX. Budapesti lovas juniális

  2007. június 21 - 24. - Hajógyári Sziget , 1030 Budapest, Óbudai-sziget

 • 21 ország turisztikai szakemberei Magyarországon

  2007. január 30. és február 1. között több mint 80 utazásszervező érkezik hazánkba a Magyar Turizmus Zrt. meghívására, az - idén első alkalommal, Bécsben megrendezésre kerülő - ACTB szakmai találkozóhoz kapcsolódóan. Az ACTB (Austrian and Central European Tourism Business) a nagy hagyományokkal rendelkező ATB (Austrian Travel Business) közép-európai desztinációkkal kibővített nemzetközi turisztikai workshopja, ahol a magyar szolgáltatóknak is lehetőségük nyílik arra, hogy bemutatkozzanak a mintegy 1000 szakmai látogatónak és a nemzetközi turisztikai sajtó képviselőinek.

 • XVI. Szolnoki Zenei Fesztivál

  A több mint egy hónapos fesztiválon különbözõ zenei stílusú koncertek szólalnak meg a szolnoki Aba-Novák Kulturális Központban, a Megyeházán, a Városi Sportcsarnokban és a Belvárosi templomban.

 • Budapest az olasz internetezõk legkedveltebb úti céljai között

  A 2009. október és 2010. január közötti idõszakban a www.google.it legnépszerûbb olasz nyelvû keresõn (olasz internetezõk 88%-a használja) az összes utazással kapcsolatos kereséseket elemezve megfigyelhetõ, hogy jelentõsen nõtt a keresések száma (+ 30 %).

 • Algariadó az olasz strandokon

  Róma környékén a hõségtõl gyötört olaszok és a külföldi turisták most már a vízben sem hûthetik le magukat, mivel számos strandon megtiltották a fürdést algariadó és baktériumok elszaporodása miatt - jelentette a La Repubblica címû napilap.

 • Utazgatás külföldön

  Egy külföldi utazás során sok kellemetlenség adódhat, kezdve a jelentéktelenektõl - mely a helyi szokások nem ismerésébõl fakadhat- az életveszélyesig. Indulás elõtt tudjunk meg minél többet a területrõl, melyet felkeresni szándékozunk.

 • Velencei-tavi Nyári Játékok

  Velencei-tó és környéke, 2007. június 21.–augusztus 20.

 • Wan2 Fesztivál

  Szinte teljes egészében összeállt a 2006-os mezõtúri Wan2 Fesztivál programja – adták hírül a szervezõk. A helyi városi strandon megrendezendõ eseményen minden korábbinál több nemzetközileg jegyzett banda lép színpadra. A fõ csapás a hagyományokhoz híven továbbra is a ROCKZENE, azonban más mûfajok – különösen a modernebb elektronikus zenék kedvelõi is páratlan zenei és közösségi élményekkel – akárcsak egy jól sikerült nyaralásról - térhetnek haza az észak-alföldi kisvárosból.

 • Mire figyeljünk, ha autót bérelünk külföldön

  Mire figyeljünk, ha autót bérelünk külföldönHa nem csupán városnézésekre rendezkedünk be külföldi utazásaink során, hanem nagyobb területeket akarunk saját időbeosztásunknak megfelelően bejárni, akkor kézenfekvő, hogy autót kell bérelnünk. Autóbérlés? Sokan egy vállrándítással elintézik. Nem kell azzal sokat vacakolni. az ember kiszáll a repülőből és még a reptéren kiválasztja a legszimpatikusabb autókölcsönző láncot, mindenben a kedvébe fognak járni. Igen, de…Nem mindegy, hogy hová, hányan, mennyi időre és milyen terepre utazunk. Nem mindegy, hol vesszük fel a járművet, és túránk végeztével hol adjuk le.

 • Kamera Hungária – Televíziós mûsorfesztivál

  „Négy napra ismét Pécsre költözik a hazai televíziózás apraja-nagyja.” – hirdeti a Kamera Hungária Fesztivál hivatalos plakátja. Az állításban semmi túlzás nincsen, hiszen tényleg mindenki itt lesz, aki ma számít a magyar televíziózásban és akikre a legtöbben kíváncsiak agyonmediatizált világunkban.

 • Interneten is vehetõ jegy a Colosseumhoz

  A világ hét új csodája közé sorolt római Colosseumba bejutni szándékozó turisták mostantól interneten is válthatnak jegyet, hogy elkerüljék a sorbanállást - közölték illetékesek. Az online jegyvásárlás lehetõvé teszi, hogy az illetõ olyan csoportban kapjon helyet, amelynek idegenvezetõje az általa kedvelt nyelven beszél.

 • Munkácsy Szegeden

  Tízezreket várnak a Móra Ferenc Múzeum Munkácsy-kiállítására. A tárlat rendezõi ígérik, nem mindennapi élményben lesz részük a festészet szerelmeseinek. A kiállításnak helyt adó díszterem egészen átalakult, a lehetõ legmodernebb, a XXI. század elvárásainak megfelelõ világítástechnikának köszönhetõen világszínvonalú rendezéssel szembesülhetnek majd az érdeklõdõk.

 • Vasszûz zúz a Sziget nulladik napján!

  Az Iron Maiden a napokban kezdi világkörüli turnéját Mumbai-ban, Indiában. A zenekar örömmel jelenti be, hogy a világ legnagyobb stadionjai és fesztiváljai között, fellép Budapesten 2008. augusztus 12-én, kedden, a Sziget nulladik napján.

 • A francia GEO magazin 8 oldalas riportban mutatta be Budapestet

  Az MT Zrt. és a BTH Kft. szervezésében látogatott Budapestre a francia GEO magazin újságírója Christelle Pangrazzi, aki elsõsorban Budapest fürdõi, a fürdõk építészete, a város szokatlan látnivalói és gasztronómiája, a város kávéházi élete iránt érdeklõdött.

 • Virágkarnevál Debrecenben

  Idén közel félmillió érdeklõdõ várható a Debreceni Virágkarneválra augusztus 15-21. között. Az ötnapos rendezvény a virágok mellett a zene és a tánc jegyében telik, amelyet különbözõ bemutatók és kiállítások tesznek még színesebbé.

 • Jövés-menés Budapesten

  A Népszabadság információi szerint a nyáron több légitársaság is kivonul Ferihegyrõl, lesznek azonban új szereplõk is. 2005 õsze óta éves átlagban alig 2-3 százalékkal emelkedik az utasok száma Ferihegyen, noha elõtte - fõként a diszkont-légitársaságok megjelenésének köszönhetõen - ugrásszerûen nõtt a forgalom. Budapesten 2007-ben 8,6 millió utazót szolgáltak ki, míg Prága 12,4 milliót (7 százalékkal többet 2006-hoz képest), Bécs pedig 18,8-at (11,3 százalékos növekedés).

 • Szarvas az Év települése

  A Magyar Turizmus Zrt. ugyanis minden évben különdíjat ajánl fel a Magyar Televízió Főtér című műsora által - harmadik alkalommal - meghirdetett „Az Év települése” verseny nyertesének.

 • Elstartolt az elsõ Mars-expedíció

  Június 3-án csütörtökön magyar idõ szerint 11:50-kor a moszkvai kutatóintézetben hermetikusan lezárták a nagy fémzsilipet, miután a Mars-500 program 6 résztvevõje boldogan integetett a kameráknak. Õk mostantól 520 napon keresztül össze lesznek zárva egymással egy erre a célra speciálisan kialakított komplexumban, amely egy ûrhajót reprodukálja. A projekt célja – imitálni az emberiség elsõ Mars-utazását.

 • Hogyan foglaljunk világkörüli repülõjegyet?

  Egy világkörüli utazás nem egyszerû dolog. Nem csak az anyagi vonzatait, az útvonaltervezést, vagy az utazás megszervezését tekintve, hanem már a repülõjegyek lefoglalása is bonyolult, fõleg, ha a teljes szakaszt egy jeggyel szeretnénk letudni. Hogyan tervezzünk egy ilyen utat és milyen lehetõségek kínálkoznak a jegyfoglalásra? Az egyik lehetõség, ha sok egymáshoz kapcsolódó egyirányú szakaszt választunk ki, és szép sorjában lefoglaljuk a repülõjegyeket ezekre a járatokra.

 • Itt a kapszulahotel

  Kiotóban a közelmúltban adták át a 9H Hotel névre keresztelt, európai szemmel igencsak különös intézményt.

 • Kungfuleckéket vesznek a légiutas-kísérõk

  Ving-csun kungfuórákat tart személyzetének egy hongkongi légitársaság.

 • Lelkes Miklós: Kávéház, Prága

  Kockakõ koppan, nyílik álomablak.
  Kávé hízeleg egy-egy gondolatnak
  barnán, feketén. Tej, s cukor fehéren
  el-eltûnõdik: édes volt-e Éden?

 • VNV Nation

  Budapest, Kultiplex - szeptember 8., szombat, 20:00 - Victory Not Vengeance - Gyõzelem, nem bosszú: ez a mottója annak az eredetileg Dublinból és Londonból származó, ám ma már Hamburgban tevékenykedõ szerzõpárosnak, melyet VNV Nation néven ismernek az elektronikus zenei színtéren - legalábbis annak igényesebb felén.

 • Ingyen bicikli Londonban is

  Az európai nagyvárosok egy részében bárhol elérhetõ és igénybe vehetõ kerékpárok sikerei láttán London polgármestere 75 millió fontos (27 milliárd forintos) beruházást hirdetett az ottani induló infrastruktúra kiépítésére.

 • Még sem biztonságos a világ legnagyobb repülõgépe?

  Olajszivárgást észleltek a Qantas ausztrál légitársaság három Airbus A380-as típusú repülõgépének hajtómûveiben azon mûszaki vizsgálatok során, amelyeket azért végeznek el, hogy kiderítsék, mi okozta a géptípus motorhibáját a múlt héten.

 • Van Gogh Budapesten

  Van Gogh-lázban él a város. Elképesztő ez az őrület. A kiállítás siker, a holland mester pedig posztumusz sikerdíjas. Pedig életében, amibe csak belekezdett, kudarcra ítéltetett. Legalábbis, akkor úgy tűnt.

 • TV2 Napfesztivál

  Saját városodban adnak randevút Neked a TV2 legnépszerûbb sztárjai - Bárdos András, Stahl Judit, a Megasztárok és a többi csillag.

 • Alan Bennett - Beszélõ fejek II.

  2007. április 28. 19:00 - Alan Bennett két, sajátos humorral, iróniával, kitûnõ emberismerettel megírt monológja.

 • I. Szolnoki Tiszavirág Fesztivál

  2006. június 30. és július 2. között kerül megrendezésre az I. Szolnoki Tiszavirág Feszti-vál, amely a város és a megye lakóinak színvonalas kulturális-, zenei-, sport- és gyerekprog-ramokat kínál.

 • A sármelléki FlyBalaton repülõtér télen sem zár be

  Elkán Péter, az SCD-csoport kommunikációs igazgatója közölte: az április óta az üzemeltetésükben mûködõ reptéren az elmúlt idõszakot próbaszezonnak szánták. Ezért számukra is "kellemes meglepetés", hogy az igényeknek köszönhetõen megvalósítható az egész éves üzemeltetés.