rss
 • Világsztárok és nagy nevek a VOLT Fesztiválon

 • Share on Tumblr

  Július 5-én, szerdán délben nyitja meg kapuit a VOLT Fesztivál, amelynek ettõl kezdve valamennyi színpadán elindul a négynapos programsorozat. A Lõvér Kemping és Sopron városa négy teljes napig nem csak Magyarország, de a környezõ országok könnyûzenei központjává is válik, hisz az eseményen a hazai fellépõk mellett igazi világsztárokkal találkozhatunk.

  A THE CULT, a PET SHOP BOYS, a FUN LOVIN’ CRIMINALS és a DE PHAZZ mellett közel 20 nemzetközi fellépõ teszi tiszteletét a VOLT-on. Változik a színpadok elhelyezése, a Soproni Nagyszínpad küzdõterének – mely a Szigeten is használatos mûanyag járólappal lesz beborítva - és a további négy nagyszínpad sátrainak befogadóképessége is jelentõsen nõ. A helyszíneket bazaltborítású közlekedõ útvonalak kötik össze, valamint nagyobb kemping és másfélszer több WC és tusoló várja a fesztiválozókat.

  A 14. VOLT Fesztiválon olyan világsztárokat láthatunk, mint a legendás THE CULT, mely hosszú hallgatás és teltházas amerikai turné után csupán néhány európai helyszínen lép fel, így a VOLT-os fellépésük igazi különlegességnek számít. A májusban megjelenõ lemez turnéja keretében a fesztiválra látogat a mára klasszikusnak számító synthpop csapat, a PET SHOP BOYS. Fellép a hazai közönség által jól ismert és közkedvelt New York-i FUN LOVIN’ CRIMINALS, a német DE PHAZZ, melynek neve mára fogalommá vált az igényes nu-jazz rajongói körében. A VOLT Fesztivál olyan zenei különlegességekkel is szolgál, mint a METTHEW HERBERT nevével fémjelzett HERBERT LIVE SHOW, ahol a mûvész a valódi hangszerek mellett szinte mindent megszólaltat, ami a keze ügyébe kerül. Szintén különlegességnek számít és az osztrák BAUCHKLANG koncertje, akik saját hangjukkal egy komplett zenekar hangszereit helyettesítik. Élõ koncerten láthatjuk a mexikói tradicionális mariachi zenét, a polkát, a latin-rockot skával, punkkal, hiphoppal egyesítõ LOS DE ABAJO csapatát, és elõször jár Magyarországon a japán KYOTO JAZZ MASSIVE, FEDERICO AUBELE, a francia NOUVELLE VAGUE, és újra találkozhatunk a német MO’ HORIZONSzal.

  Az elektronikus zene rajongói számára is igen színes mûsort biztosít a VOLT. KARL BARTOS LIVE címmel a Kraftwerk egykori tagja ad élõ koncertet, fellép a drum and bass elsõszámú mestere, ANDY C, a Ninja Tune-os DJ FOOD, a BOCA 45, a DREADZONE SOUND SYSTEM, SCAM és JOSH WINK, aki a Hyperspace keretében látogat Sopronba.

  A fesztivál újabb szenzációja, hogy a VOLT vendége lesz a hosszú évek után az idén visszatérõ F.O. SYSTEM, amely az emlékezetes, idei teltházas PeCsa-koncert után csak a VOLT Fesztiválon lép fel újra, ezúttal utoljára. A szintén mára klasszikusnak számító SEXEPIL és a KONTROLL CSOPORT ugyancsak a VOLT programját erõsíti, és jó hír az is, hogy YONDERBOI elsõ fesztiválos lemezbemutatóját ugyancsak a VOLT Fesztiválon tartja.

  A fesztiválon egyre nagyobb szerepet kap a rockzene. Ennek megfelelõen a nagyszínpadon szerepel az ikonikusnak számító TANKCSAPDA, a 25 éves MOBY DICK, az 1500 m2-esre növelt VIVA Megawatt sátor pedig gazdag rock-programmal várja koradélutántól hajnalig a mûfaj rajongóit. Fellép többek között az EDDA, a REPUBLIC, a BEATRICE, a P.MOBIL, a LORD, a BIKINI és az OSSIAN, valamint a fiatalabb generációt képviselõ HOOLIGANS, DEPRESSZIÓ, JUNKIES, BLACK OUT és SUPERBUTT. Ugyancsak ez a színpad ad otthont a HOBO BLUES BAND, a TAKÁTS TAMÁS DIRTY BLUES BAND és DEÁK BILL GYULA koncertjének.

  A „nagy visszatérõk” között fellép a szakma legendáinak számító KFT és popkultúra karizmatikus alakja PAJOR TAMÁS. Érdekes színfolt a VOLT programjában a nyitónapi utcabál, amelyet FENYÕ MIKLÓS és csapata celebrál, de találkozhatunk a MARÓT VIKI vezette NOVA KULTÚRZENEKARral és az R-GOval is.

  A színes zenei paletta mellett sok más kulturális programot is biztosít a VOLT Fesztivál. A JUNION CSOPORT a Café Színpadán mutatja be a „Jó pálinka itassa magát” címû darabját. Ugyanitt találkozhatunk a „stand up comedy” mûfaj fiatal tehetségeivel, a GODOT DUMASZÍNHÁZzal és már-már hagyományszerûen a VOLT Fesztivál otthont ad a TÁP SZÍNHÁZ elõadásának is. Külsõ helyszínen, a soproni Elit Moziban, a fesztivál ideje alatt napközben az TITANIC FILMFESZTIVÁL legsikeresebb alkotásait láthatja a VOLT közönsége. A helyszínrõl sugározza adását a SOPRONI VOLT RÁDIÓ, a rádiócafé 98.6 és a soproni Corvinus Rádió közös mûsora, a Magyar Televízió a helyszínrõl élõben közvetíti KULTÚRHÁZ címû mûsorát. Újdonság, hogy Lévai Balázs mûsora, a kétszeres Kamera Hungária-díjas DOB + BASSZUS önálló helyszínként vesz részt a VOLT-on. A FILMMÚZEUM csatorna sokszínû retró-programmal várja vendégeit, míg a megnövelt területû SPEKTRUM Zónában naponta három ismeretterjesztõ filmet és az alkotásokhoz kapcsolódó beszélgetéseket láthat és hallhat a közönség.

  Jó szórakozást¢


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Mosdatlanul, ing nélkül tilos villamosra vagy buszra szállni Eszéken

  Igor Medic, a városi közlekedési vállalat igazgatója bejelentette, hogy új jogszabályt, illemkódexet dolgoztak ki, megkísérelve ezzel kiszûrni a mosdatlanságtól szagos és a meztelen felsõtestû utasokat villamoson, autóbuszon.

 • Budapest celebrity guide a Norwegian fapados honlapján

  Mint arról korábban beszámoltunk, Észak-Európa legnagyobb fapados légitársasága, a Norwegian, nyári fedélzeti magazinjában „utazási blogot” publikált Budapestrõl, amelyben Sandra Dahlberg svéd popsztár számol be fõvárosunkban szerzett élményeirõl.

 • Ki kutyául, ki kutyával...

  Róma - Ahelyett, hogy társuk híján kutyául éreznék magukat, egyre többen kutyával nyaralnak Olaszországban - a Tripadvisor utazási portál 2200 turistát és jövendõ turistát faggatott "az ember legjobb barátjáról".

  A válaszolók szerint a kétlábú útitársnál jobb a négylábú, mert érzelmesebb (15 százalék szerint), hûségesebb (6 százalék), kevésbé költséges (4,5 százalék), szolgálatkészebb (2,5 százalék) - sõt, a válaszolók hét százaléka szerint kevésbé piszkos (!).

 • A Szigeten A Képzelt riport

  A bemutató fergeteges sikert aratott, s a darabot több mint 10 évig tartotta repertoáron a Vígszínház és számos hazai és külföldi színtársulat is mûsorára tûzte.

 • Kikapcsolták az áramot a világ legelõkelõbb szállodájában

  A világ legelõkelõbb szállodájában a török áramszolgáltató tartozás miatt kikapcsolta az áramot, azonban a The Mardan Palace nevû luxusszálloda, amely 2010-ben a világ legjobb szálláshelye címet is elnyerte, zavartalanul üzemel.

 • Mégsem lesz szeszzóna Bruneiben a turistáknak

  Mégsem lesz szeszzóna a turistáknak Bruneiben, a kis ország vallásügyi minisztere elhárította a tervet.

 • Eroticon kiállítás

  Idén is erotika kiállítás a Mars téri "U" pavilonban. Az idei Eroticon kiállítás ismét színvonalas mûsorokkal, neves sztárokkal várja az érdeklõdõket. kiállításon az erotika és szex fogalmához kapcsolódó kiállítók standjait látogathatják meg az érdeklõdõk, ahol kedvükre vásárolhatnak a kiállítók kedvezményes portékáiból. Emellett színvonalas erotikus mûsorokat láthatnak a színpadon.

 • Kínai utazók hazánkba csábítása

  “Velünk” ünnepelte március 15-ét a magyar Nagykövetség Pekingben. A követség utcafrontján elhelyezett képkeret az év során többször is, más-más a Magyar Turizmus Zrt. adott évszakhoz illõ image képével hívja fel ezentúl hazánkra a figyelmet.

 • Vámos utazása

  Vámos Miklós jónéhányszor tartott már önálló estet a fővárosi Belvárosi Színházban. Március 23-án, pénteken este 7 órától egy újabb állomáshoz érkezik sorozata.

 • Hardfloor live act

  Budapest, West Balkán - szeptember 20., csütörtök, 21:00 - Ramon Zenker és Oliver Bondzio az új mozgalom felé vette az irányt már a kezdetekkor. 1991-ben alapították meg Hardfloor nevû formációjukat, mellyel elsõ kiadványuk is meglehetõs sikerre tett szert (Once again back / Drug Overlord - Eye Q Rec.).

 • Musical Tár(s) 4.

  A MusicalTár(s) következõ rendezvénye 2006. augusztus 25-én lesz a Corinthia Hotel Aquincum-ban.

 • BALATON SOUND – a legjobb hang

  Jose Padilla a naplementét hozza el Zamárdiba, a Playmate döntõsökkel fotózkodni, a válogatott vízilabdásainkkal pedig pólózni lehet majd a Balaton Sound fesztiválon. Az egyik nemzetközi sztár az öltözõjének falán egy magyar zenekar dedikált fotóját szeretné látni, másik a somlói galuskához ragaszkodik. Július 12-tõl indul a négynapos buli, ahol a BEASTIE BOYS, KRUDER & DORFMEISTER, a BASEMENT JAXX, ERIC PRYDZ és HERNAN CATTANEO is fellép – más világsztárok és hazai fellépõk társaságában.

 • TV2 Napfesztivál

  Saját városodban adnak randevút Neked a TV2 legnépszerûbb sztárjai - Bárdos András, Stahl Judit, a Megasztárok és a többi csillag.

 • Debreceni Virágkarnevál

  Kossuth tér, 2007.augusztus 15-21. - Debrecen virágba borul. A Debreceni Virágkarnevál nem csupán egyetlen nap: az utóbbi években csaknem egyhetes fiestává bõvült, és már augusztus 15-én kezdetét veszi jórészt ingyenes programokkal. Ezek a napok az ünnep, a zene, a tánc és a virágok jegyében telnek, sztárfellépõkkel fûszerezve.

 • Légicégeket csalogatna hazánkba a Magyar Turizmus Zrt.

  A Magyar Turizmus Zrt. tevékenységében nagy hangsúlyt fektet a hazánkba repülõ légitársaságokkal történõ jó kapcsolat kialakítására. A Zrt. kommunikációs csatornáin keresztül népszerûsíti a Magyarországra irányuló járatbõvítéseket és az új járatok beindítását egyaránt. Ezúttal egy norvég és egy dán cég döntött a budapesti járatok bõvítése mellett.

 • Rendteremtés a BKV-járatokon

  A BKV hosszú évekig nem nézett szembe a jármûveit melegedõnek használó hajléktalanok okozta problémával, februártól viszont biztonsági õrökkel igyekeznek betartatni az utazási szabályzatban foglaltakat, például azt, hogy az utas ruházatával és egyéb módon sem szennyezheti mások öltözetét és a jármûvet.

 • Hazánk golfturisztikai kínálata került középpontba Kínában

  Megjelent az elsõ cikk a Magyar Turizmus Zrt. pekingi képviselete által szervezett golf tematikájú tanulmányút nyomán.

 • Havazásban is érvényesek a légi utasok jogai

  Európa-szerte okoz fennakadást a havazás a légi közlekedésben, az Európai Fogyasztói Központ Magyarország ezzel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet: ilyenkor is kötelesek a légitársaságok az utasjogokra vonatkozó uniós rendeletet alkalmazni a járatok késése, törlése esetén.

 • Turisztikai térképeket helyeztek el Szegeden

  A kétnyelvû irányító táblák és az érintõképernyõs információs rendszert követõen 11 grafikus térképet helyeztek el Szegeden, amelyeket kedden mutattak be a Tisza-parti városban.

 • 2005-ös év musicalje A Három Testõr Magyarországon

  A Három Testõr történetét számtalan film, színdarab dolgozta már fel és a közönség érdeklõdésével mindig összetalálkozott, mivel a történet dinamikája, a klasszikus regény ismertsége és a karakterek népszerûsége széles rétegeket vonz.

 • V4-Blues Patika Jamboree az Almássy téren

  50 órás jam session, workshopok, galériák, lemezbörze, boogie-woogie és persze blues minden mennyiségben: dióhéjban errõl szól majd a kilencedik Blues Patika Fesztivál, ahol ott lesz Big Daddy Wilson, Takáts Tamás, Lord Bishop és Honeyboy Edwards is, október 20-21-én.

 • No Motor Rally: játék és természetjárás mindenkinek!

  Második alkalommal kerül megrendezésre a Bakonyban a No Motor Rally. A festõi szépségû Magas-Bakony települése, Csesznek május 1-3. között játékkal egybekötött természetjárásra és vendégeskedésre hívja a természetet, a nyugalmat, a festõi tájat, a falusi környezetet, a baráti hangulatot kedvelõket.

 • Dobogós a Gellért - fürdõ az olaszok listáján

  A Traveller olaszországi utazási magazin szerkesztõsége minden évben összeállítja – többek között turisztikai desztinációkat, szállodákat és éttermeket rangsoroló – toplistáit a magazin olvasóinak szavazatai alapján.

 • Elstartolt az elsõ Mars-expedíció

  Június 3-án csütörtökön magyar idõ szerint 11:50-kor a moszkvai kutatóintézetben hermetikusan lezárták a nagy fémzsilipet, miután a Mars-500 program 6 résztvevõje boldogan integetett a kameráknak. Õk mostantól 520 napon keresztül össze lesznek zárva egymással egy erre a célra speciálisan kialakított komplexumban, amely egy ûrhajót reprodukálja. A projekt célja – imitálni az emberiség elsõ Mars-utazását.

 • Szeged is felkerül az osztrákok turisztikai térképére

  A Magyar Turizmus Zrt. és Ausztria piacvezetõ tour-operátorának, a Rail Tours Austria (https://www.railtours.at) meghívására, március 16-tól két napon keresztül fél tucat osztrák újságíró ismerkedik hazánkban Szegeddel és a közelmúlt turisztikai fejlesztéseivel.

 • Ezer kilométert vezetett rossz irányba egy német nyugdíjas

  Ötven kilométeres utazás helyett több mint ezer kilométert vezetett rossz irányba egy eltévedt hesseni nyugdíjas Németországban. A nõ Frankfurtból indult az ötven kilométernyi távolságra lévõ Schlangenbadba,azonban elveszítette tájékozódási képességét.

 • Fiatal Alkotók Összmûvészeti Fesztiválja

  A Forgács Mûvészeti Társaság, a SZIFON (Szentendrei Ifjúság Online) és a KAMMAT Képzõmûvészeti Társaság idén második alkalommal rendezi meg fesztiválját a szentendrei MûvészetMalomban. A fesztivál célja, hogy bemutatkozási lehetõséget biztosítson a tehetséges fiatal alkotóknak, bármely mûvészeti ágból.

 • Törökök fogságában a magyar turisták

  Több száz magyar utas maradt csütörtökön a török tengerparton. Némelyik honfitársunk mindössze fél órát kapott arra, hogy a csomagjaival együtt elhagyja a szállodát – írja a Magyar Nemzet. Csütörtökön a törökországi Karya Tour utazási iroda ugyanis csõdöt jelentett. Meg nem erõsített hírek szerint a cég azonos nevû magyar leányvállalata sem tudja teljesíteni szerzõdésben vállalt kötelezettségeit.

 • Magyarország is bemutatkozott a New York Times Travel Show-n

  A háromnapos rendezvény során 110 ország 500 kiállítója között a Magyar Turizmus Zrt. New York-i irodája is képviseltette magát.

 • Világsztárok Zamárdiban

  Tavaly hatalmas sikerrel debütált, s adott új értelmet a „balatoni nyár” fogalmának a Sziget Szervezõiroda új fesztiválja, a Balaton Sound. A négynapos rendezvény idén július 10-én nyitja meg kapuit a Balaton part legszebb partszakaszán, Zamárdi szabadstrandján. A minõségi szolgáltatásokat ígérõ esemény számos színpadán fellépõ világsztárok közül egyelõre 13 nevet hoztak nyilvánosságra a szervezõk.