2021.01.25. - Pál

Hetedik alkalommal szabad a part Hegyalján

A Hegyalja Fesztiválnak helyt adó rakamazi Tisza-kemping a szervezõk és a helyi társadalom összefogása révén immár alkalmas a több mint félszázezres vendégsereg fogadására - adta hírül a Delta Fest Kft. Bár a meteorológiai elõrejelzések kedvezõ idõjárásról szólnak, a társaság felkészült a legrosszabbra is.
bohócdoktor vizit szja 1%

Ennek jegyében száz köbméter faforgács áll raktáron a terület esetleges mentesítésére, illetve bazalt utak épülnek a július 12-én kezdõdõ fesztivál helyszínén. A megfeszített elõkészületekre azért volt szükség, mert a Tisza árterületén található kempinget az idén kétszer is ellepte a folyó.

A legnagyobb vidéki ifjúsági rendezvényként jegyzett, immár hetedik alkalommal megrendezendõ Hegyalja Fesztiválra egyébként rendkívül nagy az elõzetes érdeklõdés, elõvételben közel tízezer bérlet fogyott el. Ez azt jelenti, hogy a Hegyalja történetében elõször akár a "Megtelt" tábla is kikerülhet a kempingre, a programokat pedig a továbbiakban csak napijeggyel tekinthetik meg a fesztivállátogatók. Így a szervezõk azt tanácsolják: aki több napig kíván részt venni a fesztiválon, ne halogassa a bérletvásárlást, hanem mielõbb keresse fel a www.hegyaljafestival.hu oldalon is megtalálható árusítóhelyek valamelyikét, legkésõbb július 10. hétfõig.

A Hegyalja Fesztivál zenei programjai minden mûfaj kedvelõi számára kínálnak vonzó programokat. Csak néhány fellépõ a parádés szereposztásból: Motörhead, Freestylers, Dub Pistols, Roni Size - és a sor hosszan folytatható, mint ahogy a magyar fellépõk impozáns listája is: Tankcsapda, Kispál és a Borz, Quimby, Anima Sound System, Belga, Palotai, Depresszió, Colorstar, Alvin és a Mókusok, stb. A fesztiválon egyébként nyolc színpadon közel kétszáz produkció tekinthetõ majd meg.

A zenei programok, a bortúrák, a Tisza, a strand mellett kiemelt szerepet kap a civil szféra, a Civil utcában számos egyesület és alapítvány mutatkozik be. A környezetvédelem, a környezettudatos életforma népszerûsítése továbbra is hangsúlyos célkitûzése az eseménynek. A Zöld Sátor vendége lesz egyebek közt Kovács Kálmán, a szaktárca államtitkára, a környezetvédelmi bizottság két alelnöke, Orosz Sándor és Nagy Andor, valamint számos hazai és nemzetközi zöld szervezet vezetõ személyiségei. Emellett ugyanitt találkozhatnak az érdeklõdõk egyebek közt Faludy Györggyel, Pajor Tamással, Szõnyei Tamással, Aradi Csabával.

A közel egyhetes közösségi eseményen a korábbiaknál komfortosabb körülmények várják a fesztiválozókat: higiénikusabb mobil illemhelyek, több zuhanyzó, kulturáltabb kiszolgálás, udvariasabb biztonsági szolgálat. A szervezõk tisztában vannak vele ugyanis, hogy nagyon sok fiatal számára ez néhány nap jelenti a nyaralást is, ezért igyekeznek olyan körülményeket teremteni, melyek elõsegítik a valóban emlékezetes aktív pihenést.

Jó bulizást kíván az utazunk.com