2020.12.03. - Ferenc, Olívia

Szexfilmmel népszerûsíti a Balatont a Turizmus Rt.

Melltartóját ledobó szõke lány, vad szeretkezés a vízen ringatózó csónakban, paplan alatt matató nõi kéz - ezzel a rajzfilmmel népszerûsíti a Magyar Turizmus Rt. a Balatont. Az e-mailen terjedõ animáció az illetékesek szerint nem zavarja a közerkölcsöt és hazánk hírét sem csorbítja.
bohócdoktor vizit szja 1%

Amióta a fapados járatokkal "fillérekért" utazhat a külföldi Magyarországra, ellepték hazánkat a "szexturisták". Fõképp a brittek elégedettek a "szolgáltatással", mint mondják: itt csinosak a lányok és a "profik" is olcsón megkaphatók.

Most már hivatalos marketingünkben is megjelent a szex. A Magyar Turizmus Rt (MT Rt.). rövid rajzfilmet készíttetett a Balaton népszerûsítésére. A klipben egy fiatalember csónakázik kedvesével, a lány ledobja melltartóját, majd vadul szeretkeznek a ladikban. A jelenet az ágyban folytatódik, a szõkeség keze lefelé indul a paplan alatt, miközben párja igyekszik palástolni, hogy az õ újján bizony karikagyûrû díszeleg. Az aláfestõ zenét a KFT Balatoni nyár címû száma szolgáltatja: "Csónakban ültünk egy lánnyal és lehullott rólunk minden erkölcsi lánc./Senki sem láthatott minket, mert sûrû a nádas./ Szerelmes voltam és fájt volna annak a lánynak az igazság./ Szemébe néztem és azt mondtam, nem vagyok házas".

Dani Barbara, a MT Rt. Balatoni Regionális Turisztikai Projekt Iroda igazgatója lapunknak úgy vélekedett: a rajzfilm nem ütközik az erkölcsökkel.

- Elemzéseink szerint a fiatalokat eddig nem értük el igazán reklámjainkkal - mondta az igazgatónõ. - Az úgynevezett vírusmarketing azonban sikeres lehet, hiszen a legtöbb fiatal e-mailezik, használja az internetet. A rajzfilmet egymásnak küldik az ismerõsök, e láncreakció miatt nevezzük ezt a megoldást vírusmarketingnek. Nem hiszem, hogy a klip szexuálisan túlfûtött volna, inkább olyan kellemes emlékeket, várható élményeket idézhet, amelyek a balatoni nyaralás velejárói.