2024.06.18. - Arnold, Levente

Titanic kiállítás az interneten!

2007. július 16-án elindult a Titanic kiállítás hivatalos internetes oldala. A www.titanic.origo.hu weboldalon minden aktuális információt megtalálhatnak az érdeklõdök a kiállításról. A nyitás közeledtével egyre több friss hírt olvashatnak majd az odalátogatók. A Titanic kiállítás 1991 óta a világ 18 országában, 16 millió látogatót vonzott.
bohócdoktor vizit szja 1%

Néhány kiemelkedõ nézõszám az elmúlt évekbõl: Japán - 3.000.000, Hamburg - 1.042.000, Chicago -861.000, London - 720.000. Az áprilisi bejelentés óta a fokozott érdeklõdés hatására a szervezõk elõrébb hozták a nyitást, már szeptember 1-tõl látogatható a tárlat a Millenárison. Továbbá tárgyalások folynak a meghosszabbított nyitvatartásról, elõreláthatólag este 10 óráig várja majd az érdeklõdõket a kiállítás.

Közép-Európában elõször Budapesten kerül bemutatásra a Titanic roncsaiból felhozott tárgyak gyûjteménye. A ShowTime Budapest és az RTL Klub együttmûködése egyedülálló, Magyaroszágon magáncégek állami támogatás nélkül ilyen nagyságrendû kiállítást még nem szerveztek. A mesterien alkalmazott háttérzajok, zenék, a különleges megvilágítás mind segítenek abban, hogy a kiállítás látogatói átéljék a Titanic southamptoni indulásának izgalmát, a rekonstruált hajóbelsõk bemutatják az elsõ osztály pazar luxusát, a harmadosztály egyszerûségét és a hajógépek kazánjai mellett dolgozók kemény munkáját. A Titanic kiállítás semmihez sem fogható hangulatát, egyediségét a szinte tapintható közelségben lévõ, kiválóan konzervált leleteknek köszönheti. A leletek között fantasztikus állapotban fennmaradt porcelánoktól kezdve, míves kristálypalackokon át az utasok olyan személyes tárgyait is láthatjuk, mint pl: szemüveg, pénztárca és különféle ruhadarabok. A látogatók minden érzékszervére hat a kiállítás, valódi jéghegyet érinthetnek meg, így átélhetik, hogy milyen gyilkosan fagyos volt a tengervíz a tragédia éjszakáján.