2022.01.27. - Angelika

Szüreti vigadalom

Zalaegerszeg, Göcseji Falumúzeum és Finnugor Néprajzi Park, 2007. október 13. szombat - Ha õsz, akkor szüret, ha szüret, akkor mulatság, jó borok, finom étkek. A Göcseji Falumúzeumban bõven részesülhetünk az évszak csemegéibõl a gasztronómia és a kultúra terén is.
bohócdoktor vizit szja 1%

A szervezõk mindenrõl gondoskodtak, unatkozni senki sem fog. 10 órától kezdõdõen egész nap nyitva állnak az elárusító standok, ahol gesztenyét, bort, szõlõt, mézet, sajtot kóstolhatunk, de aki tevékenyen szeretné tölteni az idejét, kipróbálhatja a népi mesterségeket, elszegõdhet például a bognár, a kovács, a kosárfonó és fafaragó mellé. Lesz borverseny, néptáncbemutató, és szüretelni is megtanulhat az, aki még életében nem ragadott metszõollót.

A gellénházi Vajda József népdalkör tagjainak segítségével bárki bepillanthat a munka rejtelmeibe, lehet puttonyozni, szõlõt szedni, préselni. A délutáni folklórmûsor kellemes levezetõ lehet: közremûködik a KISZÖV táncegyüttes, a Letenyéért Közéleti Egyesület, Horváth Béla cigányzeneraka és a T'Rakija népzenei együttes. Egész nap népi zenekarok muzsikálnak és dalolnak a portákon, hagyományos zalai, szüreti ételek várják a látogatókat, lehet szekerezni, kézmûveskedni, a gyerekeknek pedig játszóházat is berendeznek.

Garantáltan kedvenc évszaka lesz az õsz mindenkinek, aki részt vesz a szüreten. Érdemes gyalogosan kilátogatni, hogy a sofõrnek se kelljen nyálat csorgatni az ízes borok láttán. Ne hagyd ki!