2020.12.02. - Melinda, Vivien

Online beszállókártyát vezet be hazánkban a British Airways

A British Airways (BA) közelmúltban bevezetett online beszállókártyája révén immár minden utazás elõtti szolgáltatását az interneten keresztül nyújtja utasainak. Hazánk egyike annak a tizenegy országnak, ahol immár az internetes foglalás és a fizetés is az adott ország nyelvén történik.
bohócdoktor vizit szja 1%

Az online szolgáltatások eddigi sikerei alapján a cég várakozásai szerint az internetes beszállókártya népszerû lesz az utasok körében, hiszen a jegyüket közvetlenül a légitársaságtól megvásároló utasok 68 százaléka szeptemberben a ba.com oldalon foglalta le repülõjegyét, 12 százalékuk pedig már az online check-in szolgáltatást is igénybe vette.

A polgári légiközlekedésben az internet ideális eszköz arra, hogy a légitársaságok javíthassák szolgáltatásaik minõségét és választ tudjanak adni új, egyre nagyobb fontossággal jelentkezõ fogyasztói igényekre. Az egyik legfontosabb ilyen szempont az, hogy az internetes szolgáltatások a vevõ kezébe helyezik az irányítást, így az utas maga tervezheti és szervezheti meg utazását függetlenül attól, hogy mikor és hol tartózkodik. Ezen túlmenõen, az online szolgáltatások hozzájárulnak ahhoz, hogy az utasok csökkenteni tudják az utazás megszervezéséhez szükséges idõt, míg végül de nem utolsó sorban a reptéren töltött idõ is lerövidíthetõ általuk.

Mindezeken túlmenõen, az online szolgáltatások további fontos elõnye az, hogy lehetõvé teszik a légitársaságok mûködési költségeinek csökkentését. Az internetes szolgáltatások révén a British Airways 2006 és 2008 között például százmillió fonttal tudta csökkenteni kiadásait - áll a cég sajtóközleményében.