rss
kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

 • USA - Beutazási feltételek, vámszabályok

 • Share on Tumblr

  Az Amerikai Egyesült Államokba (USA) magyar állampolgár csak érvényes vízummal utazhat be. A beutazás, valamint a vízumkérelmezés feltételeirõl a budapesti amerikai nagykövetség információs szolgálatánál, a 06-90/603-703-as, emelt díjszabású telefonszámon lehet érdeklõdni munkanapokon 8-tól 18 óráig. Javasoljuk, hogy az amerikai vízumot kérelmezni szándékozók még a kérelem benyújtása elõtt részletesen tájékozódjanak a feltételekrõl, mindenekelõtt az amerikai nagykövetség honlapján, ahol magyar nyelvû ismertetõ is található a vízumtípusokról, a vízumkérelmezés folyamatáról, a fényképre vonatkozó tudnivalókról és egyéb kérdésekrõl, valamint letölthetõ vízumkérõ lap is található.

  bohócdoktor vizit szja 1%

  A nagykövetség honlapjának címe: http://www.usembassy.hu/ vagy http://hungarian.hungary.usembassy.gov/consular.html. A vízumkérdõív közvetlenül elérhetõ az alábbi címen is: https://evisaforms.state.gov. A Nagykövetsége határozottan javasolja az elektronikusan kitölthetõ vízumkérõ ûrlap (EVAF) benyújtását. Az elektronikus úton kitöltött vízumkérõ ûrlapot benyújtó kérelmezõk az idõpontkérésnél elõnyt élveznek, és vízumkérelmük intézése is gyorsabban történik!

  A tanulmányi céllal, illetve csereprogram keretében beutazni szándékozóknak nem kell elõzetesen idõpontot kérniük a nagykövetségen. Ilyen esetben a kérelmezõk hétfõtõl csütörtökig 8.30 és 11.30 között nyújthatják be vízumkérelmeiket, aminek azonban feltétele az elektronikus vízumkérdõív (DS-156) on-line kitöltése és kinyomtatás utáni aláírása.

  A nagykövetség konzuli részlegének levelezési címe: Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége, Konzuli osztály 1054 Budapest Szabadság tér 12. A vízumot az USA budapesti nagykövetsége adja ki, és kizárólag személyesen intézhetõ. A vízum érvényességi ideje egyénenként változó, maximum 10 év lehet. A vízumbélyegen jelzik, hogy a vízum egyszeri vagy többszöri belépésre jogosít.

  Belépéskor rendelkezni kell megfelelõ anyagi fedezettel a tartózkodás idõtartamára: meghívás esetén hivatalos meghívólevéllel, valamint a visszautazást biztosító repülõjeggyel. Nincs konkrétan megjelölt napi összeg, de a bevándorlási tisztviselõ vizsgálhatja, hogy a beutazni szándékozó rendelkezik-e a tervezett tartózkodás idõtartamának megfelelõ, ésszerûen szükségesnek tartott anyagi fedezettel. A beutazó lap mellett vámáru nyilatkozat kitöltése is kötelezõ. (Itt jegyezzük meg, hogy tilos az USA-ba élelmiszert bevinni!)

  A vízumkérelem ügyintézésének díja 100 US dollárnak megfelelõ forint: a mindenkori átváltási árfolyam szerinti konkrét összeget az amerikai nagykövetség honlapján lehet megtekinteni. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a vízumkérelem esetleges elutasítása esetén sem térítik vissza a vízumkezelési díjat.

  Az ismertté vált esetek alapján megállapítható az, hogy a vízumkérelmek elutasításának leggyakoribb okai a következõk:
  - a beutazni szándékozó magyar állampolgár elõzõ alkalommal a megengedett idõnél tovább tartózkodott az USA-ban;
  - a kérelmezett vízum típusa és beutazás valós szándéka eltérõ (pl. turista vízumért folyamodik, ugyanakkor valójában dolgozni vagy tanulni szándékozik az USA-ban);
  - nem tudja bizonyítani állandó lakóhelyéhez való erõs kötõdését (pl. nincs rendszeres jövedelme, munkanélküli stb.);
  - nem rendelkezik az USA-beli tartózkodáshoz szükséges megfelelõ anyagi fedezettel.

  Felhívjuk a figyelmet arra is, hogy újsághirdetésben ismeretlen személy(ek) "segítséget" szoktak ajánlani amerikai vízumügyek intézésével összefüggésben. A segítség meghatározott összeg ellenében hamis meghívólevél kiállítását jelentheti. Az ilyen meghívólevelet magában foglaló vízumkérelmeket az Egyesült Államok budapesti Nagykövetsége minden további mérlegelés nélkül elutasítja.

  Amennyiben a nagykövetség részérõl a vízumkérelmet elutasítják, a kérelem újbóli benyújtására rendszerint leghamarabb egy év múlva kerülhet sor! Kivételes esetben a várakozási idõ alól a nagykövetség konzuli részlege felmentést adhat, amennyiben a nekik címzett levélben a kérelmezõ röviden ismerteti az utazás célját, illetve megindokolja a kérelem egy éven belül történõ újbóli benyújtásának szükségességét.

  Az amerikai vízumoknak számos fajtája van, azonban csupán arra adnak lehetõséget, hogy a külföldi állampolgár megjelenjen egy amerikai határátkelõhelyen, és bejelentse belépési szándékát; ezért az amerikai bevándorlási hatóság a határon dönt a külföldi belépésének engedélyezésérõl. Ekkor kerül sor az USA-beli tartózkodás idõtartamának meghatározására, illetve engedélyezésére. A határon a Bevándorlási Hivatal munkatársa tûzi be az útlevélbe az utas által kitöltött és a felülbélyegzett I-94-es jelzésû beutazó lap megfelelõ részét. Az e lapon található pecsét és bejegyzés jelzi, hogy az utas meddig tartózkodhat az Egyesült Államokban. (Turisták, látogatók esetében az engedélyezett tartózkodási idõtartam legfeljebb 6 hónap.) A beutazó lapon szereplõ határidõt pontosan be kell tartani, ellenkezõ esetben akár 3-10 évre is kitilthatják a túltartózkodót az USA területérõl.

  Fontos, hogy a beutazó csak a vízum fajtájának - turista, látogató, tanulmányi, munkavállalói, stb. - megfelelõ ideig és céllal tartózkodhat az országban. A bevándorlási tisztviselõk különös figyelmet fordítanak minden olyan tényre, körülményre, ami illegális munkavállalási szándékra utalhat. Ha felmerül annak gyanúja, hogy a külföldi avízumkérelemben meghatározottól eltérõ szándékkal érkezik, megtagadják a beléptetést, és visszafordítják. Erre utaló körülmény lehet különösen bizonyítványok, foglalkozás gyakorlásához szükséges eszközök, továbbá olyan okmányok birtoklása, amelyek valamilyen módon összefüggésbe hozhatók a munkavállalás lehetõségével.

  Ugyancsak fontos szabály, hogy a magyar állampolgárok többsége által beszerzett B1/B2-es (üzleti /turista) vízummal általában 3, de legfeljebb 6 hónapra lehet beutazni az USA-ba. A bevándorlási hatóság abban az esetben is megtagadja a külföldi belépését, ha a visszautazásra szóló repülõjegy az engedélyezhetõ tartózkodás utáni idõpontra szól. Belépésnél kérhetik a visszautazásra szóló repülõjegy felmutatását. Az országba többszöri belépést lehetõvé tevõ C-1 típusú tranzitvízum maximális érvényessége 60 hónapra változott. A tranzitvízummal a bevándorlási tisztviselõ által meghatározott ideig, de legfeljebb 29 napig lehet az USA területén tartózkodni. A kombinált, szintén többszöri belépést lehetõvé tevõ C-1/D típusú vízum érvényességi ideje ugyancsak maximum 60 hónap.

  A vízumot tartalmazó útlevélnek legalább a tervezett amerikai tartózkodás végéig kell érvényesnek lennie. Amerikai átutazó vízumot kell beszereznie annak a harmadik országba utazó magyar állampolgárnak, aki az Egyesült Államok valamelyik repülõterén tranzitál.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Szolid Motorosok Keszthelyen

  Keszthely a Balaton történelmi és kulturális központja mára a kétkerekûek szerelemeseinek világában is fontos helyszín. Különösen azok jegyzik az immár hagyományosnak nevezhetõ augusztus végi Fesztivált, akiknek lelkét az öreg kétkerekûek világa megérintette. Az idén augusztus 17-19-ig megrendezésre kerülõ Moto-Rock Fesztivál fõ attrakciója a Veterán Motorosok szépségversenye és szombat ebéd utáni felvonulása lesz.

 • Vámos utazása

  Vámos Miklós jónéhányszor tartott már önálló estet a fővárosi Belvárosi Színházban. Március 23-án, pénteken este 7 órától egy újabb állomáshoz érkezik sorozata.

 • Tokajról áradozik a New York Times

  Európa legérdekesebb borvidékei közé tartozik a tokaji régió, nemcsak az édes aszú és az egyedi száraz fehérborok, hanem különleges, zsidó, orosz, magyar és görög elemeket ötvözõ történelme és kultúrája miatt is – olvasható a The New York Times hétvégi utazási mellékletében.

 • Magyarország a világ 9 kiválasztott országa között

  Magyarország útikönyvet kaptak ajándékba az Il Giornale címû, rendkívül népszerû olasz napilap olvasói.

 • Útjára indul az úszó város

  Befejezte próbaútját, és útra készen áll Oslo kikötõjében a világ legnagyobb luxushajója, a Freedom of the Seas. A hatalmas építmény lepipálja az eddigi legnagyobb utasszállítót, a Queen Mary 2-t, ráadásul eddig soha nem látott szórakozási lehetõségeket kínál. Fedélzetén lehet sziklát mászni, szörfözni, ezenkívül hatalmas golfpálya és egy ka- szinó is a tehetõs nyaralók rendelkezésére áll.

 • Óbudai Nyár 2007

  Több helyszínen, szeptember 8-ig - Nem könnyû választani a nyári kulturális fesztiválok közül. Ha van idõ, érdemes egy kicsit belenézni ebbe is, abba is.

 • Klezmer Magic Show

  Margitszigeti Szabadtéri Színpad, 2007. július 8., 20.30h

 • Drágul az ûrutazás

  Oroszország szeretné felsrófolni a Szojuz ûrhajókon való utaztatás árát azután, hogy az amerikai ûrsiklók "nyugdíjazása" nyomán monopolhelyzetbe kerül ûrhajósoknak a Nemzetközi Ûrállomásra való feljuttatása terén.

 • II. Makói Muzsika – zenei rendezvénysorozat

  A Makói Muzsika rendezvénysorozatát 2005-ben indította útjára a Makói Kulturális és Közmûvelõdési Kht a makói képviselõ-testület támogatásával. Az esemény az Operettfesztivál kiemelkedõ hagyományaira épülve, mûfaji változatosságot kínálva ajánl könnyû, nyáresti élményt a makóiaknak és vendégeiknek a Hagymaház modern szabadtéri színpadán.

 • Nemzetközi sztárparádéval búcsúztatja a nyarat a SZIN

  A Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) augusztus 23-24-25-26-án új helyszínekkel, nemzetközi sztárokkal, a hazai zenei élet krémjével – a Kispál és a Borz eredeti felállásával -, a SZIN tehetségkutató legjobbjaival és további kulturális és szabadidõs eseményekkel várja látogatóit. A Tisza parti város Újszegedi Partfürdõjén rendezendõ „ifinapok” már évek óta a legSZINesebb nyárbúcsúztató rendezvény a hazai fesztiválpalettán.

 • Baksa-Soós János kiállítása

  Székesfehérvár, CSÓK ISTVÁN KÉPTÁR, 2007. május 18 - 2007. augusztus 12.

 • Kultúrhíd, ami mindent összeköt

  Egyhetes olasz-magyar gasztronómiai és kulturális rendezvénynek ad helyet szeptember 21-tõl a belvárosi Károlyi Mihály utca. A Kultúrhíd Fesztivál néven debütáló esemény tíz helyszínen, többek közt a Petõfi Irodalmi Múzeumban és az Ybl Palota Rendezvényközpontban várja - változatos programokkal - az érdeklõdõket.

 • Intervízió címû tv-történeti kiállítás a Jövõ Házában

  A televíziózás, vagy ahogy egykor hívták, a távolbalátás története a Nipkow-tárcsával kezdõdött a XIX. század végén, 1884-ben. A német Paul Nipkow technológiája a harmincas évek közepéig meghatározó szerepet játsoztt a televízió fejlesztésében. Mára a hagyományos, képcsöves tévék mellett megjelentek a plazma és az lcd televíziók és kisérleti fázisban vannak az OLED tévék is.

 • A görög utakat veszik a magyarok

  A durvuló tüntetések és az országossá terebélyesedõ sztrájkhullám ellenére a hazai utazási irodák nem érezték negatív hatását a görögországi feszült helyzetnek - írta a Világgazdaság piaci szereplõkre hivatkozva csütörtökön.

 • Offspring a VOLT-on!

  A kaliforniai punk legsikeresebb zenekara, az Offspring is fellép a VOLT fesztiválon - jelentették be a szervezõk. A zenekar július 5-én ad koncertet a soproni fesztivál nagyszínpadán, így a VOLT közönsége az elsõk között kaphat elõben is ízelítõt a csapat június végén megjelenõ lemezanyagából. A zenekar elõször koncertezik hazánkban.

 • Az Öreg Hölgyet 700ezren mászták meg

  Mintegy 700 ezer látogató kereste fel idén júniusban a francia fõváros jelképét.

 • Csodák Palotája - Ismerd meg magad!

  A Csodák Palotája – az élményszerû ismeretszerzés színhelye. Kézzel fogható tudományt kínálunk kicsiknek és nagyoknak: nálunk a kiállított tárgyakhoz nyúlni nemhogy tilos, hanem – ha nem is kötelezõ – feltétlenül érdemes! A termeinkben található játékokat, demonstrációs eszközöket kipróbálva, velük kísérletezve látogatóink egy-egy fizikai törvényszerûség lényegét, érdekességeit tapasztalhatják meg – önfeledt szórakozás közben.

 • AIDA Monumentális Opera

  Az AIDA Monumentális Opera nem csak a kultúra és a látvány kombinációja egy lélegzetelállító zenés színházi elõadás keretében, de különleges tûz effekteket is felvonultat.

 • A Pekingbe utazó turistáknak a trópusi betegségektõl kell a legkevésbé tartaniuk

  Peking - A Pekingbe utazó turistáknak a trópusi betegségektõl kell a legkevésbé tartaniuk, még a kutyaharapás is nagyobb veszélyt jelent, mivel Kínában a második leggyakoribb a világon a vesztettség emberi elõfordulása.

 • Budapest helyett Bécs és Prága

  Magyarország kiaknázatlanul hagyja számos olyan értékét, amelyek népszerûvé tehetnék a külföldi turisták körében - mondta az InfoRádió Aréna címû mûsorában a Magyar Utazásszervezõk és Utazásközvetítõk Szövetségének elnöke. Molnár Gabriella szólt az utazási irodák vagyonbiztosítékának kérdéseirõl is.

 • Pécsi sétára invitálja olvasóit a dél-német sajtó

  Mivel az MT Zrt. németországi külképviseletének marketingstratégiájában 2009-2010-ben kiemelt szerepet játszott Pécs, Európa Kulturális Fõvárosa, így a képviselet együttmûködve a Zrt. Dél-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatóságával az elmúlt két évben számos újságírót hívott meg a régióba.

 • Sziget 2006: ismét pörög a kívánsággép!

  Ismét beindul a Sziget kívánsággépe a rendezvény hivatalos weboldalán. A szervezõk ide várják a rajongók javaslatait arra, hogy a külföldi sztárok közül kik kapjanak meghívást a 2006 augusztus 9-16. között zajló Sziget Fesztiválra.

 • Virágok karneválja

  2007. augusztus 15 - 21. - 4024 Debrecen: Debrecenben Augusztus 15. és 21. között ismét a virágoké a fõszerep Debrecen belvárosában 41. alkalommal kápráztatja el az érdeklõdõket a felvirágoztatott karaván.

 • A német légiközlekedés leküzdötte a válságot

  A vártnál hamarabb túljutott a válságon a légi közlekedés Németországban, az idén akár valamennyi rekord megdõlhet az ágazatban - írta a Focus hírmagazin.

 • Indul a Bakterház a SZINházban

  A nyár utolsó nagy fesztiválja, a Szegedi Ifjúsági Napok, változatos zenei kínálata mellett színházi élményeket is ígér. A Tisza parti strandon – augusztus 22-26-között – jól megfér majd egymás mellett Regõs Bendegúz és a széles tenyerû Fejenagy is, és megismételhetetlen színházi élménynek ígérkezik Badár Sándor „önrekord-döntõ”, 7 órás dumaszínháza is. Természetesen fellép majd Badár hû társa, Szõke András is a SZIN-en.

 • 1. Autós-Club találkozó Szegeden

  Szeptember 2 - 3. (szombat-vasárnap) 12:00-kor kezdõdik a Szegedi Sziksóstón az elsõ szegedi Autós-Club találkozó.

 • Gwen Stefani

  Budapest, Papp László Budapest Sportaréna - október 19., péntek, 20:00 - Gwen Stefani a nagyközönség számára 1992-ben tûnt fel, mint a No Doubt zenekar énekesnõje. Az 1995-ben megjelent Tragic Kingdom címû lemez után lendületbe jött a zenekar karrierje, világviszonylatban eladtak 15 millió korongot és a Just A Girl, a Spiderwebs illetve a Don't Speak címû dalok valósággal felragasztották a No Doubt nevet a rádiós játszási listák elsõ helyére.

 • Megsemmisítõ csapás volt a légtérzár

  Az izlandi vulkánkitörés a 2001. szeptember 11-i New York-i terrortámadásoknál is nagyobb hatással van a légi forgalomra az ágazat nemzetközi szövetsége (IATA) szerint, amely 1,7 milliárd dollárra becsüli a légitársaságok eddigi veszteségét. A légtérzár "szinte megsemmisítõ csapást mért" az ágazatra - mondta szerdán az IATA vezetõje.

 • Nem voltak hajlandóak felszállni a gépre

  Nem voltak hajlandók felszállni egy gépre az utasok Mallorcán, miután a légikísérõk arra utasították õket, hogy üljenek a gép farkába, hogy segítsenek "kiegyensúlyozni a repülõgépet".

 • Rendteremtés a BKV-járatokon

  A BKV hosszú évekig nem nézett szembe a jármûveit melegedõnek használó hajléktalanok okozta problémával, februártól viszont biztonsági õrökkel igyekeznek betartatni az utazási szabályzatban foglaltakat, például azt, hogy az utas ruházatával és egyéb módon sem szennyezheti mások öltözetét és a jármûvet.

bohócdoktor vizit szja 1%