rss
kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

 • USA - Beutazási feltételek, vámszabályok

 • Share on Tumblr

  Az Amerikai Egyesült Államokba (USA) magyar állampolgár csak érvényes vízummal utazhat be. A beutazás, valamint a vízumkérelmezés feltételeirõl a budapesti amerikai nagykövetség információs szolgálatánál, a 06-90/603-703-as, emelt díjszabású telefonszámon lehet érdeklõdni munkanapokon 8-tól 18 óráig. Javasoljuk, hogy az amerikai vízumot kérelmezni szándékozók még a kérelem benyújtása elõtt részletesen tájékozódjanak a feltételekrõl, mindenekelõtt az amerikai nagykövetség honlapján, ahol magyar nyelvû ismertetõ is található a vízumtípusokról, a vízumkérelmezés folyamatáról, a fényképre vonatkozó tudnivalókról és egyéb kérdésekrõl, valamint letölthetõ vízumkérõ lap is található.

  bohócdoktor vizit szja 1%

  A nagykövetség honlapjának címe: http://www.usembassy.hu/ vagy http://hungarian.hungary.usembassy.gov/consular.html. A vízumkérdõív közvetlenül elérhetõ az alábbi címen is: https://evisaforms.state.gov. A Nagykövetsége határozottan javasolja az elektronikusan kitölthetõ vízumkérõ ûrlap (EVAF) benyújtását. Az elektronikus úton kitöltött vízumkérõ ûrlapot benyújtó kérelmezõk az idõpontkérésnél elõnyt élveznek, és vízumkérelmük intézése is gyorsabban történik!

  A tanulmányi céllal, illetve csereprogram keretében beutazni szándékozóknak nem kell elõzetesen idõpontot kérniük a nagykövetségen. Ilyen esetben a kérelmezõk hétfõtõl csütörtökig 8.30 és 11.30 között nyújthatják be vízumkérelmeiket, aminek azonban feltétele az elektronikus vízumkérdõív (DS-156) on-line kitöltése és kinyomtatás utáni aláírása.

  A nagykövetség konzuli részlegének levelezési címe: Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége, Konzuli osztály 1054 Budapest Szabadság tér 12. A vízumot az USA budapesti nagykövetsége adja ki, és kizárólag személyesen intézhetõ. A vízum érvényességi ideje egyénenként változó, maximum 10 év lehet. A vízumbélyegen jelzik, hogy a vízum egyszeri vagy többszöri belépésre jogosít.

  Belépéskor rendelkezni kell megfelelõ anyagi fedezettel a tartózkodás idõtartamára: meghívás esetén hivatalos meghívólevéllel, valamint a visszautazást biztosító repülõjeggyel. Nincs konkrétan megjelölt napi összeg, de a bevándorlási tisztviselõ vizsgálhatja, hogy a beutazni szándékozó rendelkezik-e a tervezett tartózkodás idõtartamának megfelelõ, ésszerûen szükségesnek tartott anyagi fedezettel. A beutazó lap mellett vámáru nyilatkozat kitöltése is kötelezõ. (Itt jegyezzük meg, hogy tilos az USA-ba élelmiszert bevinni!)

  A vízumkérelem ügyintézésének díja 100 US dollárnak megfelelõ forint: a mindenkori átváltási árfolyam szerinti konkrét összeget az amerikai nagykövetség honlapján lehet megtekinteni. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a vízumkérelem esetleges elutasítása esetén sem térítik vissza a vízumkezelési díjat.

  Az ismertté vált esetek alapján megállapítható az, hogy a vízumkérelmek elutasításának leggyakoribb okai a következõk:
  - a beutazni szándékozó magyar állampolgár elõzõ alkalommal a megengedett idõnél tovább tartózkodott az USA-ban;
  - a kérelmezett vízum típusa és beutazás valós szándéka eltérõ (pl. turista vízumért folyamodik, ugyanakkor valójában dolgozni vagy tanulni szándékozik az USA-ban);
  - nem tudja bizonyítani állandó lakóhelyéhez való erõs kötõdését (pl. nincs rendszeres jövedelme, munkanélküli stb.);
  - nem rendelkezik az USA-beli tartózkodáshoz szükséges megfelelõ anyagi fedezettel.

  Felhívjuk a figyelmet arra is, hogy újsághirdetésben ismeretlen személy(ek) "segítséget" szoktak ajánlani amerikai vízumügyek intézésével összefüggésben. A segítség meghatározott összeg ellenében hamis meghívólevél kiállítását jelentheti. Az ilyen meghívólevelet magában foglaló vízumkérelmeket az Egyesült Államok budapesti Nagykövetsége minden további mérlegelés nélkül elutasítja.

  Amennyiben a nagykövetség részérõl a vízumkérelmet elutasítják, a kérelem újbóli benyújtására rendszerint leghamarabb egy év múlva kerülhet sor! Kivételes esetben a várakozási idõ alól a nagykövetség konzuli részlege felmentést adhat, amennyiben a nekik címzett levélben a kérelmezõ röviden ismerteti az utazás célját, illetve megindokolja a kérelem egy éven belül történõ újbóli benyújtásának szükségességét.

  Az amerikai vízumoknak számos fajtája van, azonban csupán arra adnak lehetõséget, hogy a külföldi állampolgár megjelenjen egy amerikai határátkelõhelyen, és bejelentse belépési szándékát; ezért az amerikai bevándorlási hatóság a határon dönt a külföldi belépésének engedélyezésérõl. Ekkor kerül sor az USA-beli tartózkodás idõtartamának meghatározására, illetve engedélyezésére. A határon a Bevándorlási Hivatal munkatársa tûzi be az útlevélbe az utas által kitöltött és a felülbélyegzett I-94-es jelzésû beutazó lap megfelelõ részét. Az e lapon található pecsét és bejegyzés jelzi, hogy az utas meddig tartózkodhat az Egyesült Államokban. (Turisták, látogatók esetében az engedélyezett tartózkodási idõtartam legfeljebb 6 hónap.) A beutazó lapon szereplõ határidõt pontosan be kell tartani, ellenkezõ esetben akár 3-10 évre is kitilthatják a túltartózkodót az USA területérõl.

  Fontos, hogy a beutazó csak a vízum fajtájának - turista, látogató, tanulmányi, munkavállalói, stb. - megfelelõ ideig és céllal tartózkodhat az országban. A bevándorlási tisztviselõk különös figyelmet fordítanak minden olyan tényre, körülményre, ami illegális munkavállalási szándékra utalhat. Ha felmerül annak gyanúja, hogy a külföldi avízumkérelemben meghatározottól eltérõ szándékkal érkezik, megtagadják a beléptetést, és visszafordítják. Erre utaló körülmény lehet különösen bizonyítványok, foglalkozás gyakorlásához szükséges eszközök, továbbá olyan okmányok birtoklása, amelyek valamilyen módon összefüggésbe hozhatók a munkavállalás lehetõségével.

  Ugyancsak fontos szabály, hogy a magyar állampolgárok többsége által beszerzett B1/B2-es (üzleti /turista) vízummal általában 3, de legfeljebb 6 hónapra lehet beutazni az USA-ba. A bevándorlási hatóság abban az esetben is megtagadja a külföldi belépését, ha a visszautazásra szóló repülõjegy az engedélyezhetõ tartózkodás utáni idõpontra szól. Belépésnél kérhetik a visszautazásra szóló repülõjegy felmutatását. Az országba többszöri belépést lehetõvé tevõ C-1 típusú tranzitvízum maximális érvényessége 60 hónapra változott. A tranzitvízummal a bevándorlási tisztviselõ által meghatározott ideig, de legfeljebb 29 napig lehet az USA területén tartózkodni. A kombinált, szintén többszöri belépést lehetõvé tevõ C-1/D típusú vízum érvényességi ideje ugyancsak maximum 60 hónap.

  A vízumot tartalmazó útlevélnek legalább a tervezett amerikai tartózkodás végéig kell érvényesnek lennie. Amerikai átutazó vízumot kell beszereznie annak a harmadik országba utazó magyar állampolgárnak, aki az Egyesült Államok valamelyik repülõterén tranzitál.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Red Bull Air Race 2006

  Tavaly több mint egymillióan látták a Duna-parti repülõshow attrakcióit. Augusztus 20-án újból megrendezik a Red Bull Air Race küzdelmeit.

 • A svédek számára divatos úti cél Budapest

  Szeptember utolsó napjaiban két hosszú cikk is buzdította a svéd polgárokat Budapest felkeresésére a Magyar Turizmus Zrt. tevékenysége nyomán – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.

 • Budapesten randevúzik az amerikai Nagy Õ

  A Magyar Turizmus Zrt. meghívására Budapesten forgatják az amerikai „Bachelor” címû sorozat egyik elõdöntõjét.

 • Megy a business: Fapados szállodák

  A gazdasági válság és az olcsó repülési lehetõségek bõvülése miatt egyre népszerûbbek a "fapados" szállodák Európa-szerte: aki egy hétvégén alig száz euróért elrepül egyik európai városból egy nem túl távoli másikba, az nem fogja ennek kétszeresét kifizetni egy szállodai szobáért - mondja a német szállodaszövetség szóvivõje.

 • Építészeti Fesztivál a Skanzenben

  Az Építészeti Fesztivált két évvel ezelõtt elsõsorban a népi építészet értékeire és tanulságaira nyitott, érdeklõdõ emberek számára hoztuk létre.

 • Héderváry Kastélyszálló mutatkozott be Svárjcban

  A Svájcban megjelenõ Hotelrevue turisztikai magazin ezúttal Európa kastélyszállóira hívja fel a közel 12 ezer olvasójának figyelmét – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Magyar Turizmus Zrt. németországi-svájci külképviselete.

 • Szlovákiában mutatkozott be Zalakaros

  2010. április 27-én sikeres prezentáció és workshop keretében mutatkozott be Pozsonyban Zalakaros és a város turisztikai szolgáltatói. A Magyar Turizmus Zrt. szlovák külképviselete és a Zalakarosi Turisztikai Egyesület által szervezett rendezvényen mintegy 45 szlovákiai média és turisztikai szakmai képviselõ vett részt.

 • Balatoni alkony

  Lekles Miklós: Balatoni alkony

 • Quimby teátrum

  A hazai zenei porond egyik legfontosabb zenekara, a Quimby együttes, átgondolva a színház és zene karöltésének lehetõségeit, koncertmûsorukból kifejezetten a színházi közeghez illeszkedõ, koreografált zenei performanszt dolgozott ki, amelyet már több alkalommal mutattak be nagy sikerrel és teltház elõtt, s mellyel február végén indulnak országos körútra.

 • Sziget 2007 - A Nagyszínpad programja!

  A történetének legerõsebb line-up-jával várja látogatóit a 15. Sziget Nagyszínpada. „Az idei Nagyszínpad programjának összeállításánál azzal a kellemes „problémával” kellett szembesülnünk, hogy jóval több „headliner-szintû” fellépõnk van, mint ahány napból áll a fesztivál.” – mondta Gerendai Károly, a Sziget fõszervezõje. A jubileumi Sziget az LGT monstre koncertjével nyolc naposra bõvül – augusztus 7-15 között tart az ünnepi buli.

 • Menekítik a turistákat

  Menekülnek a külföldi turisták a tunéziai káoszból. Az utazási irodák folyamatosan indítják a charterjáratokat, hogy mindenkit kimenekítsenek. Ha sikerül tartani a tempót, vasárnap estére kiürülnek a repterek - írja az AfriPORT.

 • Bertolt Brecht - Állítsátok meg Arturo Uit!

  Bertolt Brecht, a színházi fenegyerek, 1941-ben Finnországban várta, hogy megálljon végre a huszadik század emberzabáló gengsztergépezete.

 • A Tisza-tavi régió ökoturizmusa a The Independent on Sunday hetilapban

  Adrian Phillips, a Bradt Travel Guide Budapest és Bradt Travel Guide Hungary írója (az utóbbit a British Guild of Travel Writers az Év Legjobb Útikönyve díjjal jutalmazta), legutóbbi Magyarországon tett utazása alkalmával a Tisza-tavi régióban fellelhetõ természeti kincsekkel ismerkedett meg.

 • THEALTER International – Szabad Színházak XVI. Nemzetközi Találkozója

  Idén 16. alkalommal rendezzük meg a hazai színházi élet egyik legrangosabb, európai viszonylatban is jegyzett, az elmúlt másfél évtizedben összmûvészeti eseménnyé bõvült THEALTER International – Szabad Színházak Nemzetközi Találkozója fesztivált. Az 1991-es megalapítás óta változatlan a fesztivál alapcélja: a szegedi MASZK Egyesület ezen a nyáron is a független, kísérletezõ, a színházi munkát és mûhelygyakorlatot életformaként választó, de a hivatásos, állami vagy kommersz-magán színházi struktúrán kívül álló alkotókat lát vendégül az egyhetes programsorozat keretében.

 • Elõvigyázatosságra figyelmeztetik a Horvátországban nyaralókat is

  Zágráb - A turisták hiányos ismeretei és felelõtlensége miatt minden évben számos halálos baleset éri a Horvátországban nyaralókat, ezért a horvát tengeri és hegyi mentõk figyelmeztetésként összefoglalták a tragédiák leggyakoribb okait.

  Az igazi nyári szezon még alig kezdõdött el az Adrián, de már eddig 10 turista lelte halálát nyaralása közben. A horvát tengeri kutató- és mentõszolgálat központja szerint a tragédiák oka leginkább az, hogy a nyaralók felkészületlenül, a környezetet nem ismerve és felesleges kockázatokat vállalva bocsátkoznak bele mindféle kalandba a fürdés és napozás mellett.

 • Szegedi Tuning Autó találkozó és kiállítás

  Június elsõ szombatján igazi családi programnak ígérkezik a Szegedi Honda Club és a TOP Egyesület közös rendezvénye. Az egész napos programon, a szegedi repülõtéren autó kiállítás, autó szépségverseny, bikinis autómosás, autós fotózás, színpadi tánc és disk jockey bemutatók várják a kilátogatókat.

 • Évkerék Legendárium - Szent István Ünnep a Jövõ Házában

  Mint minden évben most is vár mindenkit augusztus 20-án a Jövõ Háza Központ!

 • Dr. Bubó

  Papp László Budapest Sportaréna, 2007. június 15-16. 19h - „Kígyónak lábsó, madaraknak fogsor/Diktál a beteg, írja a doktor.” Amikor Romhányi (a rímhányó) József közel harminc évvel ezelõtt megírta a jól ismert versikét, még csak remélhette, hogy beszél majd az utókor dr. Bubóról, de ma már tudjuk, és a legkisebbek is tudják, hogy a pápaszemes doki valóban halhatatlan, ám semmiképp sem hallhatatlan, mert mostantól nemcsak a tévében vagy DVD-n csendülnek majd fel a jól ismert sorok, hanem a színpadon is.

 • Magyarország a díszvendég

  Magyarország díszvendégségével nyitotta meg kapuit csütörtökön Közép-Európa legnagyobb szabadidõs és utazási vására Bécsben - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Magyar Turizmus Zrt.

 • Utazás fitten

  Manapság az utazás egyenlõ a várakozással! A várakozás pedig az evéssel! Nem csak a beszállás elõtti percek, hanem maga az utazás is tulajdonképpen egy hosszú várakozás! A hormonrendszered pedig ilyenkor felfokozott állapotba kerül, így a cukros és magas kalóriatartalmú ételeket egyértelmû, hogy kívánja!

 • Pécs divatba jött Németországban

  A Magyar Turizmus Zrt. németországi képviselete és Dél-dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága jóvoltából két éve intenzív elõkészítõ munka folyik a Pécs 2010 Európa Kulturális Fõvárosa projekt népszerûsítésére – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az MT Zrt.

 • Út az egészséghez - Spa&Wellness kiállítás

  Ismeri Ön Magyarország legújabb wellness-szállodáját? Szeretné kipróbálni a „tengeri szellõ” masszázst? Hallott már a szõlõkúráról? Kóstolt már biobort?

 • Mesés repülések - mesés repülõgépek

  Sokan félnek a repüléstõl, mert folyamatosan azt halljuk, hogy ennyi, meg annyi repülõ zuhan le, holott a repülés az egyik legbiztonságosabb közlekedési forma. Vannak olyan tényezõk, amelyek megnyugtatják az ideges utast. Ilyen például a kedves légiutaskísérõ, a szolgáltatási szinvonal, a közlékeny kapitány és a nem túl ideges utasok.

 • Pucér Ámor

  2007. július 26., 20.00 óra - Civitas Pinceszínház, 9400 Sopron, Templom u. 16.

 • Kockázatos túra - a külügy óva inti a Kenyában nyaraló magyarokat

  A zavargások miatt a szaktárca azt javasolja: "különös körültekintéssel készüljenek fel utazásukra". Kenya továbbra is a "fokozott biztonsági kockázatot rejtõ országok és térségek" kategóriájába tartozik - közölte a Külügyminisztérium. A szaktárca szerint a közelmúltban tartott kenyai választásokkal kapcsolatban Nairobiban, Mombasában és több vidéki nagyvárosban kitört zavargások egyelõre elszigetelt jelenségeknek tekinthetõk, amelyek nem jelentenek országos veszélyt.

 • Elsõ Országos Gyógynövénynap

  A Magyar Turizmus Zrt. által meghirdetett Zöldturizmus Éve jegyében, augusztus 11-én óriási érdeklõdés mellett zajlott Bükkszentkereszten az Elsõ Országos Gyógynövénynap, amelyet Dr. Róna Iván, az MT Zrt. vezérigazgatója, az esemény védnöke nyitott meg ünnepélyesen.

 • Gruppenszex-vakáció

  Nem mindennapi ajánlattal rukkolt elõ a napokban egy romániai utazási iroda: gruppenszexszet ígér azoknak a klienseknek, akik szexkalandra is vágynak egy-egy ország látványosságainak megtekintése mellett. A csomag ára 700 euró, áll a Libertatea napilap oldalán.

 • Regisztrációs jegy nélkül sem kell fizetni az utazásért

  Az elõzõ kormány szándékaival ellentétben július elsejétõl nem kell pótdíjat fizetniük a regisztrációs jegy nélkül utazóknak. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium decemberig dönt arról, hogy miként követik nyomon a díjmentes utazásokat.

 • Repülési fóbia

  A felhõk fölött mindig süt a nap? Nem mindenkinek! – Van-e megoldás a repüléstõl való félelemre? Légszomj, bizonytalanságérzés, szapora szívverés és félelem – biztos, hogy sokan érezték már hasonlóképpen magukat a repülõgép fedélzetére érve. Bár már unásig hallott a tény, hogy a repülés az utazás máig legbiztonságosabb formája, mégis csak kevesen vannak, akik a legnagyobb lelki nyugalommal hagyják maguk mögött a földfelszínt.

 • Felszállt elsõ útjára a világ legnagyobb utasszállító óriásgépe

  Utasokkal a fedélzetén felszállt elsõ útjára a világ legnagyobb utasszállító óriásgépe. A Singapore Airlines légitársaság A380 típusú gépe a szingapúri Changi repülõtérrõl indult az ausztráliai Sydneybe, ahová hétórás repülés után érkezik meg. A gép pénteken tér vissza Szingapúrba.

bohócdoktor vizit szja 1%