2020.11.27. - Virgil

A Frommer házaspár népszerûsítette Magyarországot az Egyesült Államokban

A Magyar Turizmus Zrt. 2008. évi marketingtervében az Egyesült Államok a legjelentõsebb küldõpiacok között szerepel. Az USA 527.566 vendégéjszakával – Németország, Ausztria és Nagy-Britannia után – Magyarország negyedik legjelentõsebb küldõországa volt 2007-ben. A nemzeti turisztikai marketingszervezet tengerentúli képviseletetének szervezésében a Társaság két jelentõs szakmai, illetve nagyközönségi kiállításon képviselte Magyarországot az Egyesült Államokban, a közelmúltban.
bohócdoktor vizit szja 1%

Magyarország elõször vett részt a Boston Globe Travel Show-n február 22. és 24. között.

Az idén 3. alkalommal megrendezett eseményen Pauline Frommer – a világ egyik leghíresebb útikönyv írójának, Arthur Frommer-nek a felesége – elõadásában Kelet-Európát, azon belül is Magyarországot nevezte 2008 legvonzóbb úti céljának. Az elõadás után rengeteg érdeklõdõ kereste fel a Budapest-Prága standot, amelyet a Magyar Turizmus Zrt. a Tatra Travel és a Czech Vacation túraszervezõkkel közösen mûködtetett. A Tatra Travel – Budapestre szakosodott tour operátor – a rendezvényre egy külön budapesti csomagajánlatot tartalmazó, úgynevezett Budapest Special-t is összeállított. A három napos rendezvényre mintegy 40.000 fõ látogatott el.

A február 29. és március 2. között megrendezett New York Times Travel Show-n szintén nagy volt az érdeklõdés Magyarország iránt. Az eseményen a Magyar Turizmus Zrt. A Malév Zrt.-vel közösen vett részt. New York legnagyobb utazási kiállítását több mint 30.000 érdeklõdõ kereste fel.