2020.12.03. - Ferenc, Olívia

Károly herceg Erdélyben járt

Két éjszakát töltött Kálnoky Tibor miklósvári vendégházában a brit trónörökös az elmúlt hét végén. A Károly herceg többször járt már Erdélyben és családi kötõdése is van, egyik felmenõje Maros megyében nyugszik.

bohócdoktor vizit szja 1%


A Háromszék címû sepsiszentgyörgyi napilap híradása szerint Károly herceg gyalog és szekérrel járta be a Kovászna megyében fekvõ falu környékét, majd megtekintette a vízimalmot a közeli Kisbaconban.

Vendéglátója szerint a 2006 óta harmadszor Miklósvárra látogató walesi herceg jól érezte magát, örömét fejezte ki, hogy itt lehetett, jobban megismerhette a helyi jellegzetességeket, és találkozhatott a helybeliekkel is. Nagy István, Barót polgármestere is hivatalos volt a péntek este a brit királyi család tagjának tiszteletére a Kálnoky-kastélyban tartott állófogadásra. Mint a lapnak elmondta, Károly herceg érdeklõdést mutatott a közösségfejlesztés, a falusi turizmus, a biogazdálkodás iránt. Nagy István a magas rangú vendéget a millenniumra készült, Háromszék vármegye címû monográfia reprint kiadásával ajándékozta meg.

Károly herceg tizenegy évvel ezelõtt járt elõször Erdélyben, ahova azóta többször visszatért. Családi kapcsolatok is vonzzák Erdélybe, mivel egyik felmenõjének, Rhédey Klaudiának a földi maradványai a Maros megyei Erdõszentgyörgyön nyugszanak.