rss
kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

 • Twitter-eznek már az utazási cégek is

 • Share on Tumblr

  A twitterezés mára a közösségi oldalak egyik legfelkapottabb formája, ahol az arcátlan nyomulás nem, a szolgálatkészség viszont határozottan kifizetõdõ nemcsak a magánszemélyek, de újabban a cégek és a különbözõ szolgáltatók számára is.

  Õk azok, akik elõszeretettel használják ezt az újfajta információ-megosztó lehetõséget, köztük egyre több turisztikai cég és légitársaság is.

  bohócdoktor vizit szja 1%

  Hogy a Twitter a turisták számára is hasznos lehet, az korábban a Guardian hasábjain már bebizonyosodott. A kísérletben a lap munkatársa a francia fõvárosban eltöltött idõ alatt, kizárólag a Twitter mikroblog szájton kért és kapott tippek, illetve javaslatok alapján állította össze programját. A twitterezõk az üzenõfalon keresztül remek ötleteket juttattak el az újságírónak arról, hogy mit hol érdemes keresni a városban.

  A felhasználók szerint, ilyenkor többnyire olyan tippek jutnak el az utazókhoz, amelyek egyetlen útikönyvben sem találhatók meg. A Guardian esetében ezeket a naprakész információkat programokról és éttermekrõl lelkes helyi twitterezõk osztották meg az érdeklõdõ turistával.

  Már twittereznek a légitársaságok és a turisztikai hivatalok is

  Az sms-hosszúságú üzenetekbõl (maximum 140 karakter) felépülõ publikus üzenõfal egyszerre blog és hirdetõfelület, fórum és ügyfélszolgálat. Ezt használják ki jó értelemben például a légitársaságok. Annak ellenére, hogy nincs mód, hosszú történeteket megosztani az üzenõ falon, a világ legkülönbözõbb turisztikai szolgáltatói is mûködtetnek Twitter oldalt, a bejegyzéseket és üzeneteket pedig a saját alkalmazottjuk adja közre.

  Légi-és hajótársaságok, utazási irodák, fapadosok, szállodaláncok, napilapok utazási rovatai cserélnek információt az érdeklõdõkkel, általában kényes kérdésekrõl, tippekrõl, jó ajánlatokról. Az alkalmazottak bekapcsolódnak a beszélgetésbe, válaszolnak a felmerülõ kérdésekre, mindeközben igyekeznek cégük jó hírnevét öregbíteni, és nem csupán céges önpromócióval fullasztani a beszélgetõtársakat. A tapasztalatok szerint ugyanis hamar lejáratja magát az, aki így jár el. Az arcátlan nyomulás tehát nem, az intelligens szolgálatkészség viszont határozottan kifizetõdõ. A cégek a Twitter oldalakra, mint ügyfélszolgálatokra tekintenek, ezért is fontos, hogy mindenki problémája megoldódjon, a kellemetlen kérdésekre pedig választ kapjon. Szempont az is, hogy mindez barátságos hangulatban, poénokkal tarkítva, ne egy hivatalos ügyintézés keretében történjen.

  Idehaza ez a fajta céges megjelenés még nem annyira elterjedt, pedig a tapasztalatok szerint a kitartó használat és a rendszeres jelenlét sokat javíthat a cég megítélésén, sõt egyesek szerint a twitterezés márka- és imázsépítésre is alkalmas.

  A szolgáltatók és nagyvállalatok ugyanakkor tisztában vannak azzal is, hogy a bloggerek és twitterezõk bejegyzéseikkel nemcsak fellendíteni képesek egy hotel, egy kávézó, vagy egy légitársaság forgalmát, hanem ugyanígy visszavetni is. A közelmúltban mindkettõre volt több példa. Vannak panaszos esetek, amelyek kicsiben oldódnak meg, egy személyre szóló bocsánatkérõ levéllel és valamilyen gesztusértékû felajánlással, de elõfordult olyan is, hogy egy-egy légitársasággal vagy autókölcsönzõvel történt affér széles médianyilvánosságot kapott, és az érintett cég felelõsöket keresett, majd felülvizsgálta szabályzatát.

  Kiket érdemes figyelni?

  A Lastminute.com Twitter oldalán a cég munkatársai jól egyensúlyban tartják a beszélgetés menetét. A kötetlen chatelésbe kevert hírek közlése úgy zajlik, hogy semmilyen ajánlat nem tûnik direkt promóciónak, amit a felhasználók értékelnek. A lasmintute.com-osok hatékonyak, mert diskurálás közben idõrõl-idõre megoldják azoknak a panaszosoknak a problémáit, akik úgy gondolják, hogy olcsóbb és gyorsabb megoldás a Twitteren keresztül intézkedni, mint telefonon, vagy e-mail-ben. Ezen a fórumon közel 2000 tájékozódnak, informálódnak és ügyintéznek - olvasható a Times online összeállításában.

  Már jelen van a Twitteren, de még nem annyira sikeres a londoni City Airport is. A reptér Twitter-oldala jelenleg beüzemelésre vár, de hamarosan idõjárási elõrejelzéssel, járatinformációval, és poggyászkezeléssel kapcsolatban tájékoztat majd. Az oldal hasznosságát jelzi, hogy ugyan még érdemi információk nem jelentek meg a reptér üzenõfalán, máris egy tucat twitterezõ csatlakozott az LCA oldalához.

  Dübörög viszont a Lonley Planet társasága. Közel 3 ezren társalognak itt, köztük a cég munkatársai is. Fõleg linkeket és információkat cserélnek a twitterezõk, amelyek bármilyen utazáshoz hasznosak lehetnek. A Lonley Planeten népszerûek még az úti beszámolók és a különbözõ online vetélkedõk is.

  Ügyesen szervezõdik a Visit Britain csapata is. Igyekeznek minél hasznosabb és érdekesebb információkat megosztani az érdeklõdõkkel, akik jelnleg körülbelül 1500-2000-an vannak. A Visit Britain számára a lényeg a laza hangvételû, de hasznos társalgás. Fõleg az új látványosságokról, a legjobb belföldi hosszúhétvégés helyszínekrõl, az angol humorról, különbözõ helyi programokról, és újító ötletekrõl beszélgetnek.

  A légitársaságok közül több-kevesebb sikerrel próbálkozik a Virgin Atlantic és a Fly Virgin is. A legaktívabb talán az easyJet, akiknek weboldalán még egy telefonszámot is nehéz találni, ha valaki éppen érdeklõdne vagy reklamálna. A Twitteren mindezt megteheti.

  Észak-Amerikában szinte minden nagyváros, de még a kisebbek "tourinform" irodája is képviselteti magát a Twitteren, csakúgy, mint az egyes államok központi és régiós turisztikai hivatalai.

  Euróbában lényegesen kevesebb szolgáltatót találunk, azok is fõleg németek és angolok, franciák, de mindenféle bérléssel (autó, motor, szállás, lakókocsi) és vonatos nyaralásokkal, valamint olcsó falusi reggelikkel kapcsolatban hasznos lehet a sloweurope twitter oldala.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Magánûrhajó kerülte meg a Földet

  Magánûrhajó kerülte meg a Földet. A Space-X cég terveinek megfelelõen szerda délután elindult a Falcon hordozórakéta, rajta a még ember nélküli Dragon ûrhajóval. Az alig több, mint 3 órás utazás alatt az ûreszköz kétszer kerülte meg a Földet, majd a Csendes-óceánban landolt. Ez volt az elsõ demonstrációja az új, ember szállítására is alkalmas rendszernek.

 • Utazzon ingyen Szegedrõl Szabadkára és Palicsra!

  Fedezze fel a szomszédos ország szépségeit rendkívüli akciónk keretében!

 • A Cadaence Musical Csoport sikere

  Pünkösd vasárnap, a kellemetlen idõjárás ellenére teltház elõtt mutatkozott be a Cadaence Musical Csoport a Fõvárosi Mûvelõdési Házban!

 • Budapest – fürdõváros - címlapon Lengyelországban

  A Rzeczpospolita címet viselõ lap hétvégi számának turisztikai mellékletében megjelent – képekkel illusztrált – cikk Magyarország számos turisztikai látványosságát bemutatja olvasói számára.

 • Veszélyes baktériumok a tengerparti strandokon

  Chicago - Minden harmadik fürdõzõ megfertõzõdhet staphilococcus baktériummal a floridai strandokon - állapították meg tanulmányukban amerikai kutatók.

  A szubtrópusi tengervizekben fürdõzõk staphilococcus baktériummal fertõzõdhetnek, beleértve a veszélyes, meticillinre rezisztens Staphylococcus aureus baktériumot, az MRSA-t is.

 • Nem költ túl sokat az Adrián a magyar turista

  A magyar turisták Horvátországban napi átlagban 47 eurót (11 és fél ezer forint) költenek, ezzel a vizsgált hét ország közül a hatodik helyen állnak - derült ki abból a fölmérésbõl, amelyet a Horvát Idegenforgalmi Szövetség készíttetett.

 • Budapestre invitál Hollandia második legnagyobb napilapja

  Az Algemeene Dagblad mellékletének újságírója Xandra van Baarle a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében tavaly novemberben járt Budapesten. A 2008. január 19-én megjelent részletes írásában gyönyörû képekkel kísérve számol be útjáról az újságíró, megemlítve az összes látnivalót és szolgáltatót, akikkel kapcsolatba került.

 • Régiségek vására

  2007. május 19. - 2007. május 20. - Régiségek vására Szegeden a város napján is. Gyûjtõknek és alkalmi kutakodóknak! Megmentésre váró értékek? Múlandó tárgyi emlékek? Letûnt korok használhatatlan kacatjai? Döntse el Ön!

 • Becsõdölt az Aeroviva

  Megszünteti mûködését az Aeroviva utazási iroda - értesült a Népszabadság Online. A cég hétvégén vált meg dolgozóitól közös megegyezéssel, honlapja ma reggel állt le. Az itt található közleményben a nehéz gazdasági helyzetet jelölik meg okként – írja az internetes lap.

 • Egyre több vakációzó brit kerül rács mögé vagy kórházba Spanyolországban

  London - Évente britek milliói töltik szabadságukat Spanyolországban, ám közülük egyre többen a strandolás és az idegenforgalmi látványosságokkal való ismerkedés helyett a vakáció idejét rács mögött vagy kórházban töltik.

 • Szexturizmust akar Konstanca polgármestere

  Szexturisztikai célponttá változtatná Radu Mazãre, Konstanca polgármestere a román tengerpartot. Véleménye szerint a szép román lányok megfelelõ vonzerõt jelenthetnének az orosz és arab pénzes turisták csalogatásához. A polgármester úgy véli, szórakoztatni kell a gazdagokat, akiket nem érdekel a kánikula, hisz nem napozni jönnek, hanem bulizni.

 • Down-kórosok kávéháza Törökországban

  Egy nemrég megnyitott isztambuli kávézó Down-kóros személyzetet alkalmaz. Amikor az ember belép, elsõ látásra semmiben sem különbözik az Isztambul belvárosában megnyílt Müsisyenler Kahvesi (Zenészek kávéháza) a többi hasonló helytõl - addig legalábbis, amíg a vendég nem rendel. A kávézó ugyanis Down-szindrómás felszolgálókat alkalmaz.

 • DJ Vadim Soundcatcher World Tour

  Budapest, Merlin - december 8., szombat, 22:00 - Az orosz származású, de gyerekkora óta Londonban, másfél éve pedig Brooklynban élõ DJ Vadim azon kevés zenekészítõk egyike, akik sikeresen képesek lavírozni a független hip hop és a leftfield instrumentális zenei világ között. Az ötödik szólóalbumát, az idén megjelent "The Sound Catcher" Vadim szerint az eddigi legtömörebb, legprecízebb és legjobb munkája.

 • Egyre nagyobb szlovák érdeklõdés Zalakaros iránt

  A Magyar Turizmus Zrt. szlovákiai külképviselete az idei évben szorosan együttmûködik a Zalakaros Turisztikai Egyesülettel.

 • Megszûnhet a Malév New York-i járata

  A Malév a novembertõl márciusig tartó szünet után áprilisban sem repül New Yorkba. Sõt, a jelek szerint még májusban sem indul be a közvetlen Budapest - New York járat - értesült a Független Hírügynökség a tengerentúli magyar utazási irodáktól.

 • Ausztria: téli elõírások autósoknak

  Ausztriában 2008. január 1-jétõl új törvény lép életbe az autók, jármûvek kötelezõ téli tartozékaival kapcsolatban. Személygépkocsival, valamint a megengedett 3500 kg összsúlynál nem nehezebb teherautóval november 1. és április 15. között télies útviszonyok esetén Ausztriában csak abban az esetben lehet útnak indulni, ha minden kerék téli abronccsal van ellátva, vagy a meghajtó kerekekre hóláncot szereltek fel.

 • Forrástúrák az ország legszebb tájain

  A 2009-es évtõl egy új teljesítménytúra mozgalom indul útjára, melynek célja a nem vagy csak ritkán érintett, elfeledett, de foglalt források bemutatása.

  A mozgalom keretében hazánk legjelentõsebb tájegységeit keresik fel évente két alkalommal, különbözõ távú és erõsségû túrák rendezésével.

 • Cool Túra 2007.

  VW & Audi Országos Márkatalálkozó. A Csongrád Megyei VW & Audi Baráti Társaság egy délelõttnyi névkeresgélés és emblématervezgetés után 2002. augusztusában alakult.

 • Szépasszonyvölgyi Húsvét

  Eger, Szépasszony-völgy - március 23. - Az Egri Tavaszi Fesztivál programjaként rendezik meg a csodálatos Szépasszony-völgyben a húsvéti mulatságot, mely 13 órakor egy szerekers felvonulással indul.

 • Nudista szálló nyílik külföldiek számára Törökországban

  Megnyilt Törökország elsõ nudista szállodája, ám kizárólag csak külföldiek számára.

 • Wan2 Fesztivál

  Szinte teljes egészében összeállt a 2006-os mezõtúri Wan2 Fesztivál programja – adták hírül a szervezõk. A helyi városi strandon megrendezendõ eseményen minden korábbinál több nemzetközileg jegyzett banda lép színpadra. A fõ csapás a hagyományokhoz híven továbbra is a ROCKZENE, azonban más mûfajok – különösen a modernebb elektronikus zenék kedvelõi is páratlan zenei és közösségi élményekkel – akárcsak egy jól sikerült nyaralásról - térhetnek haza az észak-alföldi kisvárosból.

 • Gyanúsak a túl olcsó utazási ajánlatok

  Az Egyiptom-specialista – még tegnap is ezzel a címmel jelent meg az elsõ anyag a google.hu-n, ha a keresõbe a Malda Tours nevét ütöttük be. Az elmúlt napok eseményei megmutatták, a cég abban specialista, hogyan kell az utasokat külföldön hagyni. Az igaz, hogy a honlapjukon már egy biztosító telefonszámát tüntették fel, ám hiába hívtuk, nem vették fel. Mit tehet az utas, hogy ne válasszon olyan irodát, amelyik „külföldön felejti” vagy nem nyújtja az elõre kifizetett szolgáltatást?

 • Minden kiadvány és szõlõlé elfogyott

  Nagy sikert aratott a Nyitott Pince Napok népszerûsítését szolgáló akció, amelyet a Magyar Turizmus Zrt. „Fogyasszuk a tavalyit, hogy taposhassuk az ideit!” szlogennel szervezett 2007. május 18-án, Budapesten.

 • Virágok karneválja

  2007. augusztus 15 - 21. - 4024 Debrecen: Debrecenben Augusztus 15. és 21. között ismét a virágoké a fõszerep Debrecen belvárosában 41. alkalommal kápráztatja el az érdeklõdõket a felvirágoztatott karaván.

 • Mini-Fesztivál

  19. alkalommal kerül megrendezésre a Durkó Zsolt által megálmodott-létrehozott kortárs zenei fesztivál. Idén a Fesztivál Színház ad helyet a rangos eseménynek, melyen 23 magyar zeneszerző egy-egy műve hangzik el, négy közülük ősbemutató.

 • Hetedik alkalommal szabad a part Hegyalján

  A Hegyalja Fesztiválnak helyt adó rakamazi Tisza-kemping a szervezõk és a helyi társadalom összefogása révén immár alkalmas a több mint félszázezres vendégsereg fogadására - adta hírül a Delta Fest Kft. Bár a meteorológiai elõrejelzések kedvezõ idõjárásról szólnak, a társaság felkészült a legrosszabbra is.

 • Megtisztítják Szádvár környékét

  A mûemléket feltehetõleg a tatárjárás után építették. Magyarország egyik legnagyobb erõdítményének megóvására eddig nem volt pénz. Most csaknem 1 millió forint jut a vár környékének kutatására.

 • Szezonsláger: Törökország és Szicília

  Az idei utószezon legkedveltebb úti célja Szicília és Törökország. Az utazási irodák szerint érzõdik a túlkínálat, mivel az amúgy is nyomott árak még alacsonyabbak. Nem véletlenül idõzítik egyre többen a fõszezon utánra utazásukat: a mediterrán nyaralóhelyek ilyentájt mutatják a legjobb arcukat. A tenger kellemesen langyos, a hõmérõ higanyszála még kánikulai értékek közelében billeg, az augusztusi zsúfoltságnak semmi nyoma, és a helyi szolgáltatások árai is egészen barátinak mondhatók.

 • Sörivóknak áll a világ Balassagyarmaton

  Balassagyarmat, 2007. július 9 - 15. - A nyár vitathatatlanul a nagy bulik idõszaka. Ha pedig forróság – akkor az élmény mellé sör dukál. Így aztán jól tették a balassagyarmati szervezõk, hogy meghirdették július 9. és 15. között sörfesztiváljukat, hiszen elkél most minden, ami forrósít és persze, ami hûsít is.

 • 1800 ingyen Ryanair repülõjegy, amely nem volt ingyen!

  Hazai marketing-hadjáratának keretein belül, Valentin-nap alkalmából mintegy 1800 ingyen jegyre feljogosító utalványt osztott szét a Westendben a Ryanair.

bohócdoktor vizit szja 1%