2020.12.02. - Melinda, Vivien

Marihuánát füstölõknek nyílt szálloda Los Angelesben

Megnyílt Los Angelesben az Egyesült Államok elsõ olyan szállodája, ahol a vendégek háborítatlanul hódolhatnak a marihuánás cigaretták élvezetének.
bohócdoktor vizit szja 1%

A kaliforniai nagyváros koreai negyedének szívében álló, 1920-as években épült Normandia hotel mostanáig átlagos szállodaként mûködött, de mostmár szélesre tárja kapuját a "füvezõ" vendégek elõtt.

"Teljesen ésszerû lépés volt. Ez egy nagy város. Szükség volt egy ilyen helyre, nekem pedig változtatásra volt szükségem" - magyarázta a Los Angeles Times címû újságnak Dennis Peron, a projekt elindítója, aki régóta szószólója a marihuána gyógyászati célú fogyasztásának, amely Kaliforniában már engedélyezett.

Két éjszaka 420 dollárba (körülbelül 82 500 forintba) kerül a marihuánát füstölõknek, de ezért a pénzért "nem kell törölközõt tenni az ajtó alá, hogy a füst ne szökjön ki" a szobából. És a szomszédokat sem fogja zavarni a dolog - ígéri Peron.

Arról nem beszélt, hogy a "füvet" a szálloda biztosítja-e vagy a vendégeknek kell hozniuk saját - igaz, "gyógyászati célra" szolgáló - készletüket, miként a törvény elõírja.

"Felejtsétek el Amszterdamot! Találkozzunk a Hatodik utca és a Normandia utca keresztezõdésénél! Nem lesz szükséged sem útlevélre, sem repülõjegyre, hogy eljöjj a Normandiába. Minden út a Normandiába vezet. Metrón, busszal, taxival - a világ kellõs közepén vagyunk!" - ismerteti Richard Eastman, a szálloda reklámfelelõse a hotel mottóját.

Novemberben Kalifornia lakossága népszavazáson dönt arról a törvénytervezetrõl, amely élvezeti céllal is engedélyezné a marihuána fogyasztását. Támogatói azzal érvelnek, hogy a kábítószer legalizálásával az óriási költségvetési hiánnyal küzdõ szövetségi állam több adóbevételhez jutna.