2020.11.27. - Virgil

Több tízezer vendégéjszakát eredményezett a 4. Budapest Winter Invitation akció

A Magyar Turizmus Zrt. 2009-ben negyedik alkalommal szervezte meg a Budapest Winter Invitation (BWI) téli forgalomélénkítõ kampányt, amelynek célja ezúttal is Budapest mint turisztikai desztináció népszerûsítése, valamint a fõváros utó- és elõszezoni vendégforgalmának növelése volt.
bohócdoktor vizit szja 1%


Az akció lényege, hogy a két vagy három éjszakára érkezõ vendégek az utolsó éjszakát ingyen kapják. A kampányt a résztvevõ partnerek a válság ellenére is sikeresnek ítélték, az erõs online promóciónak és az Expedia nemzetközi utazási portállal való együttmûködésnek köszönhetõen: a résztvevõ szállodák mintegy 32.000 vendégéjszakát regisztráltak, illetve az Expedia rendszerén keresztül 28.000 vendégéjszakát foglaltak a vendégek a BWI-partner szállodákban.

A legtöbb vendég Nagy-Britanniából és Németországból érkezett. A megvalósult vendégéjszakák mellett, a kampánynak évek óta jelentõs szerepe van Budapest mint turisztikai úti cél népszerûsítésében: az akció segítségével sok millió potenciális vendég ismerkedik meg a fõváros és környéke turisztikai kínálatával a kampány promóciós eszközein keresztül. A BWI akcióhoz évrõl évre jelentõs számú partner csatlakozik.

A 2009/2010-es marketingakció együttmûködõ partnerei 53 budapesti szálloda, a Magyar Szállodaszövetség, a Magyar Turizmus Zrt., a BTH Budapesti Turisztikai Nonprofit Kft., a Malév Zrt., a Budapest Airport Zrt., az Expedia nemzetközi vezetõ utazási portál és egyéb turisztikai szolgáltatók voltak. Az együttmûködõ partnerek megállapodtak abban, hogy folytatják az akciót, amelyhez újabb ötleteket, kampányelemeket keresnek – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az MT Zrt.