2020.12.03. - Ferenc, Olívia

Budapest az olasz internetezõk legkedveltebb úti céljai között

A 2009. október és 2010. január közötti idõszakban a www.google.it legnépszerûbb olasz nyelvû keresõn (olasz internetezõk 88%-a használja) az összes utazással kapcsolatos kereséseket elemezve megfigyelhetõ, hogy jelentõsen nõtt a keresések száma (+ 30 %).
bohócdoktor vizit szja 1%

A külföldi Top desztinációk egyike Budapest, Bécs, Stockholm, Spanyolország, Párizs, Prága, New York, a Maldív-szigetek, London, Egyiptom, Kuba és Brazília mellett. Ezen kívül a magyar fõváros az elõkelõ 3. helyett foglalja el New York és London után azon külföldi úti célok között, ahol a keresések száma a legnagyobb mértékben emelkedett. Budapest esetében a keresések száma 50%-kal nõtt.

A KSH statisztikai adatai is azt támasztják alá, hogy Magyarország népszerû desztináció az olasz vendégek körében. A legfrissebb, 2010. január-márciusi idõszakra vonatkozó statisztikai adatok szerint, az olasz vendégek összesen 94.000 vendégéjszakát töltöttek el a hazai kereskedelmi szálláshelyeken, ami 5%-os növekedést jelent az elõzõ év azonos idõszakához képest.