2020.11.30. - András, Andor

Az erõs forgalom miatt érdemes hamarabb a repülõtérre érkezni

A nemrég kiadott új Európai szabályozás hatályba lépése miatt a budapesti repülõtéren is szigorodtak a repülõtéri biztonsági elõírások, ami késéseket okozott. Ez várhatóan csak rövid ideig okoz majd fennakadást, a repülõtér üzemeltetõje mindent megtesz a fennakadások kiküszöbölése érdekében. Az utasoknak továbbra is javasolt az utazás elõtt két órával a reptérre érkezni.
bohócdoktor vizit szja 1%

Az iskolaév befejezésével a nyári csúcsidõben megnövekszik a forgalom, a Budapest Airport munkatársai mindent megtesznek annak érdekében, hogy a lehetõ legtöbb biztonsági csatorna üzemeljen és a biztonsági ellenõrzés minél gördülékenyebb legyen. A gyorsabb kiszolgálás érdekében a Ferihegyi repülõtér üzemeltetõje új utasbiztonsági folyosót alakított ki Ferihegy 1 terminálon, amely a tervek szerint már hétvégén megnyílik.

Ezzel együtt az utasok együttmûködésére is szükség van a biztonsági ellenõrzésnél, emiatt érdemes a gép indulása elõtt legalább 2 órával kiérkezni a repülõtérre.

Fontos tudni, hogy a légiközlekedés biztonságáról szóló, nyár elején életbe lépett szabályok értelmében az ellenõrzésnél a kabátokat és pulóvereket, a fémtárgyakat, a nadrágszíjakat, néha pedig a cipõt is le kell venni. Az esetleges kényelmetlenségekért elnézését kér a repülõtér.