2020.12.03. - Ferenc, Olívia

Peking az új metropolisz

Peking az új metropolisz
Hova is lett a régi Kína? - kérdezi önkéntelenül a látogató. A szálloda boltjában képes levelezõlapokat árulnak, amelyeken egérszürke emberek és régi a városnegyedek láthatók, de ma már mindez a múlté. A modern Peking tarka, fiatal, dinamikus és jövõorientált. A 15 millió lakosú metropolisz utcáit benépesítõ nyugati stílusú, nyelveket beszélõ és világot látott emberek - hivatalosan még mindig -népköztársaság államapparátusában is megtalálhatók. Az ország lélegzetelállító fejlõdésen ment át az utóbbi években, amióta elkötelezte magát a gazdasági nyitás mellett.
bohócdoktor vizit szja 1%

Ennek következménye - az összes ezzel járó veszéllyel együtt - az évi 9 százalékot meghaladó gazdasági növekedés, amelyet a politikai téren továbbra is megszorításokat alkalmazó Kinai Kommunista Párt kézben tartani igyekszik.

Pekingben sehol nem olyan kirívó az ellentét múlt és jövõ között, mint a Tiltott Város keleti negyedének fõ bevásárló utcája, a Vangfucsing (Wangfujing) és a tõle nem messze található régi lakónegyedek között, ahol a legtöbb házikó már régen az újítás áldozatául esett.

A bevásárló utca átalakítása 1997-ben ment végbe oly módon, hogy a részben sétáló utcán ma már óriási bevásárlóközpontok sorakoznak, és hatalmas világító reklámok hívják fel magukra az arra járók figyelmét. Sokakon valóságos fogyasztói láz vett erõt - nyugati áruk, divatos textíliák, ékszerek és rock zene ejtik rabul õket.

Eközben gõzerõvel folynak a 2008. évi nyári olimpiai játékok elõkészületei és az építkezések. A jelenleg két vonalon közlekedõ metró az eddig 150 helyett 300 kilométeres utat tesz majd meg. Új taxikat állítanak forgalomba és bõvítik a szállodai kapacitást. Nem csoda, hogy az európai országok - legalábbis ami az üzletkötéseket illeti - besétálnak a Középbirodalom kitárult kapuin.

A városi közlekedés autóbuszai feltûnõen modernek, a magántulajdont képezõ személyautók közt pedig minden valamire való márka megtalálható. Peking 15 millió lakosának ma már kétmillió személyautója van. Régen elmúltak azok az idõk, amikor kerékpárosok hadserege lepte el a város utcáit. Peking fõpályaudvarán az ország minden részébõl érkezett utasok megfordulnak. A vonataikra várakozókat filmek vetítésével szórakoztatják a várótermekben.

Peking lakosainak száma erõteljesen növekszik - a fõváros mágnesként vonzza a vidéki ifjúságot. A turisták "befogását" Pekingben sokan, köztük idegen nyelveket beszélõ diákok mellékfoglalkozásként ûzik: csalogatják õket egy-egy boltba vagy galériába. Arra a kérdésre, hogy mit várnak a jövõtõl, a fiatalok többsége elsõ helyen a sikert nevezi meg.

A kínai fõváros napjainkban egyre nagyobb mértékben hasonlítható Ázsia többi lüktetõ nagyvárosához. Az olyan városoktól eltekintve azonban, mint Peking és Sanghaj, a messzi vidéken még egészen más képet mutat Kína. Nem hiába okoz gondot a politikai vezetõknek a feltörõ városok és az elmaradt vidék közötti - jelentõs társadalmi robbanóanyagot felhalmozó - szakadék feltöltése.

Remélhetõleg, hamarosan megindul a vidék felzárkóztatása, így Kína egésze divatos úti céllá válhat.