2021.07.29. - Márta, Flóra

Egy város, amellyel nem lehet betelni: Miami

Egy város, amellyel nem lehet betelni: Miami
A nyár mindig a felejthetetlen nyaralásokról, bulikról, és önfeledt flörtölésekrõl szól. Amikor egy vakáció alkalmával arra van szükségünk, hogy élvezzük a napfényt, a tengert, a végtelen szórakozást, és természetesen a csinosabbnál csinosabb lányokat, akkor irány Miami.

Ha megtehetjük, hogy a térképen lévõ messzebb pontokat is kinézzük úticélunknak, akkor ne késlekedjük, csomagoljuk össze a legszükségesebb holmikat, esetleg szervezzünk be pár barátot, és már indulhatunk is.
bohócdoktor vizit szja 1%

Miami egy világváros, Florida állam délkeleti részén, az Egyesült Államok keleti partvidékén. A város Miami-Dade megye székhelye és Florida legnépesebb városa. A város székhelye több cégnek, banknak és televízió stúdiónak. A város kikötõje világszerte ismert, egyike a legnagyobb befogadóképességû kikötõknek a világon. Miami-ban 24 felhõkarcoló található, melyek közül a legmagasabb, a 240 m magas Négy Évszak Hotel Torony, az államban a legmagasabb, és az Egyesült Államok harmadik legmagasabb épülete. A város 2008-ban megkapta az "Amerika legtisztább városai" címet, mert egész évben tiszta és friss levegõje, tiszta iható hálózati vize, rendezett utcái és városszerte újrahasznosító programjai vannak.

Mégis mire számíthatunk Miami-ban? Napfényre, méteres hullámokra, türkizkék égre, millió kalandra, és számtalan szórakozóhelyre, partikra és bulikra. Miami a világ egyik legnépszerûbb turistaparadicsoma. Ha az angol nyelvet nem is beszéled jól, de tudsz spanyolul, vagy portugálul, esetleg franciául, akkor is kitûnõen elboldogulsz majd és megértetheted magad.

Miami egy igazán pörgõs város, ahol a csodálatos homokos tengerpart mellett a belvárosi futurisztikus épületek is csábítják az embereket. Az városban rengeteg féle és stílusú emberrel találkozhatunk. Ebben az ezerarcú metropoliszban az ex-kubai negyedben a "Little Havanná-ban" valamint a fekete negyedben a "Little Haiti-ben" az utcákon szinte lüktet az élet, és a környék tele van felkapott szinte non-stop nyitvatartó szórakozóhelyekkel.