2020.12.02. - Melinda, Vivien

Az aranypart: Palm Beach

Az aranypart: Palm Beach
Az egyik leghíresebb turista központ Florida aranypartja Palm Beach, és a szomszédos West Palm Beach.

Itt a gazdagok játszótere van, ahol a kisautók rolls roycok, és a hitelkártya a fõszereplõ. Az elsõ házakat még 1873-ban építették a függetlenségi háborúból megszökött katonák, ekkor még csak négy család lakott itt. Majd egy tengeri kókuszszállító hajó feneklett meg a partoknál így idõvel hatalmas kókuszpálmák borították a környéket. 1880-ban nevezték el a helyi lakosok Palm Beachnak ezt a partszakaszt.
bohócdoktor vizit szja 1%

Idõvel a gazdagok luxus nyaralóhelyévé vált, így ma már rengetek luxus szálloda, a gazdagok igényeinek tervezett mediterrán házak, golf pályák, és más kikapcsolódásra alkalmas hely található itt.

A sok luxus között talán meg sem lepõdünk, ha egy valódi Afrikai parkot is láthatunk, a Lion Country Safari, ahol oroszlánok, elefántok, és más afrikai állatok teszik igazán látványossá a helyet. Többek között Palm Beachon tartják az angol királyi család lovaspóló versenyeit, miközben a rolls royce autók suhannak.

Aki eljutott erre az egzotikus nyaralóhelyre Floridába érdemes megkóstolni a helyi konyha ízeit is.

Az õslakosok helyi ételeibõl ma már csak kevés helyen kóstolhatunk, mert ma már igen vegyes ízekbõl áll össze az ételek kavalkádja. Tarpon környékén pl. Görögök élnek így itt inkább a görög konyha ízeivel találkozunk, De találunk itt tengeri finomságokat, és rengetek gyümölcsöt is az étlapon. Párolt csirke, sertéshús, Csili, és halak is szép számmal kóstolhatók, a kisebb nagyobb éttermekben.

Amerikában így Floridában is az adagok hatalmasak, mert a helyiek úgy érzik, csak akkor kapnak a pénzükért megfelelõ kiszolgálást, ha a tányér púposan meg van rakva étellel. Hatalmas húsadagokat kínálnak, mellé ropogós salátát, finom halakat, és még finomabb süteményeket. Itt nem szokás két vagy három féle ételt kínálni az ebédhez, hanem egy kiadós adagot hoznak ki.