2020.12.02. - Melinda, Vivien

Makarszka

Makarszka
Minél délebbre megyünk a Horvát tengerparton nyaralni, annál jobban érezhetõ a térségben a mediterrán éghajlat. Én szeptemberben látogattam meg Makarszkát, de az életem egy gyönyörû (meleg - nyári) élménnyel gazdagodott.

Félnapnyi vonatozás (vagy autózás) után a Magyarhoz képes egy teljesen más világba csöppenhet a bátor utazó: pálmafák, a Biokovo-hegy, tengerparti szellõ...
bohócdoktor vizit szja 1%

Makarszka a Riviéra névadó települése. A fölötte ágaskodó hegyek, valamint a természet szépsége és a páratlan adottságok révén régóta közismert fürdõhely. A 8000 lakosú város a Biokovo-hegység alatti tengerpart központja. Itt találhatók a vidék egyre népszerûbb és egyre nagyobb forgalmú szállodái és apartmanjai. Kitûnõ kirándulások szervezhetõk innen a szárazföldön Split, Dubrovnik, Medjugorje irányába, de hajóval Bracs, Hvar és Korcsula szigetekre is. A hosszú, kavicsos strand a település északi részén található. Érdekes élmény beúszni a tengerbe, ahonnan kellõ távolságról már csak sejteni lehet a keskeny partszakaszt, mintha közvetlenül a meredek Biokovo-hegy to"vében úsznánk.

Fontos: ha önállóan megyünk nyaralni Horvátországba, az apartman árát egészen nyugodtan alkudjuk le 20-40%-al. Az élelmes turistáknak jut is és marad is! Gagyognak olaszul, angolul, de legjobb ha Horvátul szólunk az egyébként kedves és vendégszeretõ Makarszkai polgárokhoz.