2024.03.29. - Auguszta

Építészeti kincseinkkel ismerkedett egy japán forgatócsoport

Március 2-10. között egy hatfõs japán forgatócsoport ismerkedett hazánk építészeti remekeivel a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében. A tanulmányút keretében a résztvevõk elsõsorban Lechner Ödön munkásságát járták körül – pl.: Magyar Állami Földtani Intézet, Iparmûvészeti Múzeum, Lechner lakóház (Thonet-ház), Magyar Államkincstár – de más híres magyar építészek – pl.: Steindl Imre (Országház), Alpár Ignác (Mezõgazdasági Múzeum), Hauszmann Alajos (Néprajzi Múzeum) stb. – munkásságából is ízelítõt kaphattak.
bohócdoktor vizit szja 1%

Az újságírókat csodálatos épületeinken kívül gasztronómiánk is lenyûgözte, kipróbálhatták pl. a rétes nyújtást, és betekintést nyerhettek a kávéházi kultúránkba is. A tanulmányutat olyan programok is színesítették, mint pl. zongoraórán, illetve balkáni táncházban való forgatás.

A csoport vidéki helyszíneken is készített felvételeket: ellátogattak a világörökség részét képezõ Hollókõre, de felkeresték Gödöllõt, Pécelt, Kalocsát és Paksot is, megismerve hazánk sokszínû kultúráját. A programból természetesen Pécs 2010 Európa Kulturális Fõvárosa sem hiányozhatott, melyet a tanulmányút zárásaként kerestek fel a résztvevõk.