2024.03.29. - Auguszta

Rekordot döntött a spanyol turizmus

Összesen 6,9 millió turista érkezett a múlt hónapban Spanyolországba, 4,5 százalékkal több mint júniusban - közölte a turisztikai és ipari minisztérium.
bohócdoktor vizit szja 1%

A spanyol gazdaság egyik legfontosabb iparágának számító turizmus már harmadik hónapja mutat növekedést. Az izlandi vulkánkitörés körüli légi forgalmi zavarok miatt áprilisban 13,3 százalékkal esett vissza a látogatók száma. Az év elsõ hét hónapjában 0,4 százalékkal kevesebb vendég (összesen 30 millió külföldi) érkezett Spanyolországba, mint az elõzõ év hasonló idõszakában.

A júliusi növekedés leginkább az északi országokból érkezõ turisták 16,7 százalékkal növekvõ számának köszönhetõ. Az elõzõ hónaphoz képest Angliából 1 százalékkal (összesen 1,6 millió fõ), Németországból 1,9 százalékkal (összesen 1,1 millió fõ), Olaszországból 5,2 százalékkal (összesen 383 ezer fõ) többen, míg Franciaországból 0,4 százalékkal (összesen 1,3 millió fõ) kevesebben látogattak el Spanyolországba.

Spanyolország a világ harmadik legnépszerûbb idegenforgalmi célpontja Franciaország és az Egyesült Államok mögött. A kedvezõ eredményekre nagy szüksége van a spanyol kormánynak a 10 százalékos gazdasági visszaesés mérséklése érdekében.