2024.04.25. - Márk

Derrick a szobánkban

Németország elsõ „krimiszállójában” futhat összes a gyilkossági csoport felügyelõjével. És sok más krimihõssel. Sherlock Holmesnál, Miss Marple-nál is éjszakázhatnak a krimik szerelmesei: a németországi Hillesheimban hétfõn nyílt krimihotel mind a tíz szobáját egy-egy krimihõsnek szentelték.
bohócdoktor vizit szja 1%

A szobákat az adott krimifõszereplõ stílusának megfelelõen rendezték be. Így James Bond szobájában egy Bond-lány áll arany bikiniben az ágy mellett, Miss Marple-nál angol virágos függönyök díszítik az ablakokat. Derrick szobájában a telefontól az írógépig minden a hetvenes évek stílusát idézi.

"Mi vagyunk Németország elsõ krimihotelje" - dicsekedett Christoph Böhnke, az intézmény igazgatója hétfõn Hillesheimban. A vendégek még az ügynökök és nyomozók hangját is hallhatják , ha megnyomják a falon vagy az ajtón található elektromos gombokat. A Bond-szobában felhangzik a híres "A nevem Bond. James Bond" mondat. Derricknél pedig a rendõr ismert mondata: "Harry, szükségünk lesz egy autóra. Azonnal."

Böhnke összesen 200 ezer eurót (65,7 millió forintot) fektetett bele abba, hogy kialakítsa a krimiszobákat a százéves épületben. "Manapság az emberek valami különlegeset keresnek" - fejtette ki a tulaj.

A hotelben õsztõl krimiebéd is lesz, a lakók pedig maguk is nyomozhatnak a krimirendezvényeken. Hillesheimban nem ez az elsõ, krimikre szakosodott szolgáltatás: mûködik itt krimikávéház és az egyes krimik eseményeit, tetthelyeit és kellékeit autentikus körülmények között bemutató "bûnügyi ház".