2024.04.20. - Tivadar

Egyre nagyobb szlovák érdeklõdés Zalakaros iránt

A Magyar Turizmus Zrt. szlovákiai külképviselete az idei évben szorosan együttmûködik a Zalakaros Turisztikai Egyesülettel.
bohócdoktor vizit szja 1%

Az együttmûködés keretében az Egyesület év elején részt vett a pozsonyi ITF Slovakiatour turisztikai kiállításon, tavasszal pedig a zalakarosi Gránit Gyógy-, Élmény- és Termálfürdõ, valamint a város szolgáltatói prezentáció és workshop keretében mutatkoztak be Pozsonyban 50 fõs szlovák utazási irodai és médiaszakemberekbõl álló közönség elõtt.

A nyár folyamán számos nyomtatott médium (®ivot, Nový Èas Víkend, Új Szó) hívta fel a városra a figyelmet, továbbá õsszel, az MT Zrt. szlovákiai külképviseletének online egészségturisztikai kampányához – amely leglátogatottabb a turisztikai weboldallal, a www.dromedar.sk portállal is bõvül – is csatlakoztak.

Az együttmûködés keretében megvalósuló kampány eredményeként Zalakaroson jelentõsen nõtt a szlovák vendégéjszakák száma. A város szlovák nyelvû honlapjának látogatottsága 2009 és 2010 között 132,78%-kal nõtt, és a turizmusban dolgozók is jelentõs szlovák vendégforgalom-növekedésrõl számolnak be.