2024.04.20. - Tivadar

Újabb utazási irodát töröltek

Még egy évig sem bírta az egykori Tolna Tours ügyfélkörét kiszolgáló T-travel Kft. A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) október 29-én törölte a szekszárdi T-travel kft-t az utazási vállalkozók hatósági nyilvántartásából és visszavonta mûködési engedélyét – álla a hivatal közleményében.
bohócdoktor vizit szja 1%

A T-travel Kft. utazási vállalkozó a vagyoni biztosítékát az UNIQA Biztosító Zrt-nél kötötte az utasok kárigényeiket a T-travel Kft. saját szervezésû utjaira a biztosítónál jelenthetik be.

A Napi Turizmus szerint a T-Travel - amelyet a Belügyi Közlöny szerint a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal 2009 december végén bejegyzett – utazásszervezõi és utazásközvetítõi tevékenységet folytat. Az Uniqua biztosítónál kötött 12 százalékos kaucióbiztosítást külföldi utaztatásra 6 millió forint értékben és 3 százalékos vagyoni biztosítékot belföldi utaztatásra 5 millió forint értékben.

A T-travel elõd, 1998-ban alakult Tolna Tours-t alig egy évvel ezelõtt, 2009. november 23-án törölte a nyilvántartásból az MKEH. Az utasbejelentések alapján az iroda nem teljesítette az utazási szerzõdésben foglaltakat. Többeket nem utaztatott el befizetett pénzéért, az elutaztatottaknak pedig a helyszínen kellett zsebükbe nyúlni az iroda által ki nem fizetett szolgáltatásokért. Akkor Reiner Ilona, a cég ügyvezetõ igazgatója a cég anyagi gondjaira hivatkozott.

A Tolna Tours romjain, a megszûnést követõ második héten létrejött T-travel árualapját a Tolna Tours társasútjai képezték. Az új cég ügyvezetõje ismét Reiner Ilona lett.