2024.04.20. - Tivadar

Világgá ment Márton liba

Magyar Turizmus Zrt. utcai gerillaakciójának keretében útra kelt Márton, a liba, hogy feltûnõ megjelenésével népszerûsítse a Márton-napi Libato(u)rt és Újborünnepet, amelyet a Társaság – együttmûködésben a Szabadtéri Néprajzi Múzeummal és a Tájházak Szövetségével – idén második alkalommal hirdetett meg.
bohócdoktor vizit szja 1%

A szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumból október 29-én megszökött Márton – akinek keresésére az MT Zrt. csapatokat indított – számos kalandba bonyolódott. A liba Budapest számos forgalmas pontján keltett feltûnést megjelenésével október 29-30-án, valamint november 3-án és 4-én: ismerkedett és barátságosan pózolt az érdeklõdõkkel, miközben az õt üldözõ csapat „Wanted” feliratú, Mártont ábrázoló plakátot osztogatott a járókelõknek, amelyen Márton fényképe mellett, az akció honlapjának címe (libatour.itthon.hu) is látható volt. A gyerekek továbbá egy plakáton festhették tetszõleges színûre Mártont. A libánk kalandjait és a járókelõkkel való ismerkedési „kísérleteit” megörökítõ fényképek megtalálhatók a Magyar Turizmus Zrt. Facebook oldalán.

Márton a gerillaakció után sem pihen: csupán november 11-én, Márton napon tér haza, amikor is a Márton-napi Libato(u)r és Újborünnep keretében, szerte az országban skanzenekben és tájházakban, éttermekben és pincészetekben színes programkínálat várja az érdeklõdõket, az újborkóstolótól a libavacsoráig, a tollfosztástól a tökfaragásig.

A Márton-napi Libato(u)r és Újborünnep célja, hogy a Márton napi hagyományokat felelevenítse és az ünnepkörhöz kapcsolódó eseményeket népszerûsítse, így járulva hozzá a belföldi vendégforgalom élénkítéséhez. A Magyar Turizmus Zrt. összegyûjtötte és honlapján, a libatour.itthon.hu cím alatt kereshetõ formában elérhetõvé tette a Márton-napi kínálatot az utazni vágyók számára. Ha kedvet kap egy kicsit hosszabb kiruccanáshoz, válogasson a Libato(u)r ünnepi szállásajánlataiból, amelyek között falusi szálláshelyet éppúgy talál, mint ötcsillagos szállodát!