2024.04.25. - Márk

Magyar részvétel a rigai 'Balttour' kiállításon

Nagy sikerrel vett részt az MT Zrt. a lett fõváros turisztikai vásárán február 11-13-a között. A részvételrõl azután született döntés, hogy január végén az Air Baltic, a régió vezetõ légitársasága bejelentette: májustól heti négy alkalommal közlekedõ közvetlen légi járatot indít Riga és Budapest között.
bohócdoktor vizit szja 1%

A 21m²-es standon az MT Zrt. a frissen elkészült új arculatos mobil installációjával jelent meg, a kiállításon hagyományosan résztvevõ Robinson Tours utazási irodával együtt. A kiállítás megrendezésében aktív szerepet vállalt a lettországi magyar nagykövetség és a Rigába is akkreditált külgazdasági attasé Rékasi János.

Az együttmûködés eredményeként a magyar stand attrakciója a turisztikai információk és a kivetítõn látható filmek mellett a népzenei bemutató, továbbá magyar borok és gyümölcslevek kóstolója volt. A kiállítás megnyitójának díszvendége az UNWTO fõtitkár-helyettese Dr. Somogyi Zoltán volt, aki a lett politikai és szakmai vezetõk társaságában meglátogatta a magyar standot, ahol Dobokay Gábor, hazánk nemrég kinevezett rigai nagykövete adott fogadást a baltikumi politikai, szakmai és sajtóvendégek részére.

A kiállítás elõtt és alatt Székely György, az MT Zrt. Észak-európai külképviseletének vezetõje részletes tárgyalást folytatott az Air Baltic vezérigazgató-helyettesével, valamint a marketing és értékesítési terület vezetõivel a májusban induló járat bevezetéséhez kapcsolódó közös marketingakciókról. Elõzetes megállapodás született média- és tour operatori, valamint értékesítõi tanulmányutak szervezésérõl a nyitó járatokhoz kapcsolódóan, továbbá egy komplex, a Baltikumra és a járat más felvevõ területeire is kiterjedõ médiakampányról.

Az Air Baltic nagy reményeket fûz a járat beindításához, mivel ahhoz mintegy tucat balti, finn, svéd és orosz járata is csatlakozik olyan városokból, amelyeknek nincs elõnyösebb összeköttetésük Közép-Európával (pl. Tallinn, Vilnius, Kuopio, Oulu, Lappeenranta, Umeå, Pszkov vagy Kalinyingrád). Február 12-én a kiállítás különtermében sajtó- és szakmai prezentációra került sor, amelynek során az MT Zrt. Észak-európai külképviseletének igazgatója a magyar turizmus vonzerõit ismertette, míg a Robinson Tours fõként a balatoni üdülési lehetõségeket és Nyugat-Dunántúl gyógyüdülési szolgáltatásait mutatta be, külön kiemelve az Air Baltic járatai által kínált nagyszerû lehetõséget: Budapestrõl kiindulva fel lehet fedezni a nyugati országrészt, majd akár Bécsen át visszautazni.

A kiállítást a hóvihar és a dermesztõ hideg ellenére a tavalyinál sokkal többen keresték fel, a piaci hangulat a válságból történõ kilábalást tükrözi.