2024.04.19. - Emma

Magyarország Indiára fókuszál

Dél-Ázsia vezetõ utazási szaklapja, a TRAVTALK, március 1-jén, a berlini ITB vásár alkalmából megjelent különszámában „Magyarország Indiára fókuszál” címmel közölt cikket. Az összeállításban bemutatják, hogy hazánk, a Magyar Turizmus Zrt. koordinálásával, milyen ütemezéssel kíván belépni az indiai utazási piacra.
bohócdoktor vizit szja 1%

Vértes Róbert, az MT Zrt. kínai külképviselet-vezetõje a vele készült interjúban ismerteti a nemzeti turisztikai marketingszervezet konkrét terveit. Ezek szerint az MT Zrt. az idei évet a felkészülésre szánja, amelynek jegyében felméri az indiai utazási piacot – elsõsorban Mumbai, Új-Delhi, Kalkutta és Csennaj fókusszal, – valamint tanulmányutakat szervez a szakma és a média képviselõi számára annak érdekében, hogy a résztvevõk elsõ kézbõl tájékozódjanak Magyarország turisztikai kínálatáról.

A társaság jövõre még intenzívebb marketingtevékenységbe kezd elsõsorban a turisztikai szakmát megszólítva: hazánk 2012-ben többek között roadshow-k és turisztikai kiállítások során mutatkozik be az indiai szakmának, de sor kerül túraszervezõkkel közös promóciós akciókra és oktatási szemináriumokra is.

Az MT Zrt. jövõre egy indiai PR ügynökség és egy indiai utazási vállalat kijelölését is tervezi Magyarország hatékonyabb képviselete érdekében. Az indiai szakembereknek elõször Budapestet és a Balatont mutatják be, a tematikát tekintve pedig a gyógyturisztikai kínálat és a városlátogatási lehetõségek kerülnek a marketingtevékenység középpontjába. A nemzeti turisztikai marketingszervezet kezdetben a csoportokra és a hivatásturisztikai céllal utazókra koncentrál, a késõbbiekben pedig majd az egyéni utazókat is megcélozza.

Hazánk turisztikai kínálata korábban is már számos alkalommal mutatkozott be az indiai szakma elõtt: tavaly októberben, a szingapúri ITB Asia kiállításon Magyarország a V4 országokkal együtt vett részt, és a közel 40 irodával – melyek 90%-a Indiából érkezett – folytatott megbeszélések rendkívül reménykeltõk voltak.

Januárban az MT Zrt. három magyar társkiállítóval közösen, a V4 együttmûködés keretében jelent meg India legnagyobb turisztikai szakmai vásárán, a SATTE kiállításon, legutóbb pedig február végén az OTM (Outbound Travel Mart-Mumbai) kiállításon több magyar társkiállítóval közösen népszerûsítette az MT Zrt. a magyarországi konferenciaturisztikai lehetõségeket.