2024.04.20. - Tivadar

Ezért jönnek hazánkba az osztrákok

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai sajtóaktivitásának köszönhetõen az elmúlt hetekben is tucatnyi turistacsalogató cikk jelent meg az osztrák sajtóban, s ennek révén több mint 1,5 millió (!) osztrák újságolvasó találkozhatott már az elsõ tavaszi napokban a Magyarországra invitáló cikkekkel.
bohócdoktor vizit szja 1%

A beszámolókban közös, hogy elsõsorban a gazdag kulturális és gasztronómiai kínálata miatt ajánlják Magyarországot felkeresésre, ahol ráadásul gyógyító termálvizekben is kényeztethetik magukat az igazi ínyencek. Az MT Zrt. sajtótájékoztatóinak és tanulmányútjainak köszönhetõen a Genuss Magazin (www.genuss-magazin.eu) legfrissebb tavaszi száma négyoldalas exkluzív összeállításban számol be magyarországi tapasztalatairól.

A rendkívül informatív és bennfentes tapasztaltsággal megírt cikk külön kitér arra, hogy a közelmúltban a magyar turizmus nagy utat tett meg: komoly fejlesztéseknek köszönhetõen magas minõségû szolgáltatást képes nyújtani a prémium szegmens számára is. Az összeállítás Budapest, Tokaj és a Balaton körül kalandozva, a kulturális élet sokszínûségét bemutatva ajánlja a környék meghatározó éttermeit az osztrák olvasók figyelmébe. Az igazi gourmandok pedig a mellékelt receptek segítségével készíthetik el például a klasszikus pörköltet vagy a lángost.

Az osztrák turisták közel harmada kulturális és városlátogatási motivációval indul külföldre, ezért a Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviselete az osztrák piacon megkülönböztetett hangsúlyt helyez a közelgõ Budapesti Tavaszi Fesztiválra (BTF) mint turisztikai attrakció promóciójára is. Az MT Zrt. bécsi irodája által szervezett sajtótájékoztató, valamint hírlevelek és APA közlemények hatására meghatározó és véleményformáló napilapok és szaklapok olvasói találkozhattak már a Budapesti Tavaszi Fesztiválra szóló „meghívóval.” Az Ausztria TOP napilapjai közé tartozó Kurier, a Kleine Zeitung, a tekintélyes Wiener Zeitung, a die Presse, a Neue Merkel friss számai a kiemelt programok között ajánlják a budapesti kulturális eseményt. A közösségi média potenciális turistái pedig Ausztria közkedvelt internetes turisztikai portálján (www.tripwolf.at) nyereményjátékon keresztül kapnak tájékoztatást az aktuális magyarországi programokról, attrakciókról.

Az MT Zrt. marketingterve Ausztriát a B2C piacok közé sorolja, ahol a beutazó forgalom további növelése érdekében kiemelt szerepet kap a nagyközönségi kommunikáció. Az elmúlt évben turisztikai célból Ausztriából érkezett hozzánk a legtöbb látogató, a vendégéjszakák számát tekintve pedig Ausztria a második legnagyobb küldõpiacunk.