2024.03.29. - Auguszta

Folytatódik a Jet2.com új járatának promóciója

A Magyar Turizmus Zrt. és a Jet2.com légitársaság közös, az áprilisban induló Edinburgh-Budapest járat promóciójának részeként március 10-tõl figyelemfelkeltõ autóbuszok járnak Skóciában. Az Edinburghben közlekedõ városi és elõvárosi jármûvek oldalán elhelyezett plakátok Budapestre mint új turisztikai úti célra csalogatják az utazókat.
bohócdoktor vizit szja 1%

A Magyar Turizmus Zrt. és a Budapest Airport együttmûködésében biztosított Légi Marketing Alap segítségével az új járatot a továbbiakban a város környéki újságokban megjelenõ cikkek, valamint egy nyereményjáték is népszerûsíti, a magyar fõváros felkeresésére invitálva. A város 100 km-es körzetében sugárzott helyi rádiókon hallható, Budapestrõl szóló vetélkedõ során ingyenes repülõjegyeket és budapesti szállodai tartózkodást nyerhetnek a szerencsések.

Az Egyesült Királyságban Budapest vonzereje jelentõs: a városlátogató úti célok között az 5., a konferenciautazások között a 7. helyen áll. A KSH adatai szerint hazánk harmadik legfontosabb küldõpiaca az Egyesült Királyság: a tavalyi évben 204 ezer vendég 495 ezer vendégéjszakát töltött el a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken.