rss
 • A MÁV augusztus 20-án mentesítõ vonatokat indít

 • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

  Állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából mentesítõ vonatokkal segíti a MÁV ZRt. az utazást. Idén az ünnep vasárnapra esik, ezért a vonatok, a menetrendben megjelölt vasárnapi közlekedési rend szerint, a nyári menetrendnek megfelelõen közlekednek. A vasúti menetrendkönyv módosításaiban már meghirdetett a vasúttársaság mentesítõ vonatokat, de utasaink felmerült igényeivel kiegészítette a következõk szerint kínálatát.

  A budapesti tûzijátékról hazatérõk részére Budapest Nyugati pályaudvarról Cegléden át Szegedre 22.45 órakor indul gyorsvonat. A Keleti pályaudvarról a 22 óra 35 perckor induló - menetrend szerint csak Füzesabonyig közlekedõ - személyvonat augusztus 20-án Miskolc-Tiszai pályaudvarig közlekedik. Ugyancsak tovább közlekedik a Budapest-Déli pályaudvarról menetrendszerit Komáromig közlekedõ személyvonat Gyõrig, 23.05-kor.

  Mentesítõ vonat indul Pécsre Budapest-Déli pályaudvarról 23.00-kor amely Budapest-Kelenföld, Sárbogárd, Simontornya, Pincehely, Szakály-Hõgyész, Dombóvár, Sásd, és Szentlõrinc állomásokon áll meg. A vonathoz csatlakozást biztosítunk Dombóváron Kaposvár felé, amely Kaposvárig Csoma-Szabadi, és Baté állomásokon áll meg.

  Budapest-Déli pályaudvarról Nagykanizsára indul vonat 22.45-kor. A vonat Budapest-Kelenföld, Székesfehérvár, Lepsény, Siófok, Zamárdi, Balatonföldvár, Balatonlelle, Balatonboglár, Fonyód, Balatonfenyves, Balatonmáriafürdõ, Balatonszentgyörgy, Zalakomár állomásokon áll meg.

  A Keleti pályaudvarról 23.10-kor induló, Békéscsaba-Lõkösházán át közlekedõ Dacia nemzetközi gyorsvonat a menetrendtõl eltérõen megáll Mezõtúron, Gyomán, és Mezõberényben is.

  Budapestrõl, a Nyugati pályaudvarról Ceglédre 23.00 órakor, Szobra 23.10 órakor, Esztergomba 23.35 órakor, továbbá a Keleti pályaudvarról Hatvanba 23.15 órakor, Újszászon át Szolnokra 23.20 órakor indul személyvonat.

  Kõbánya-Kispest állomásról a 22.30-kor induló menetrend szerint Kunszentmiklós-Tass állomásig közlekedõ személyvonat tovább közlekedik Kiskunhalasig. A vonat Kunszentmiklós-Tass állomástól csak Szabadszállás, Fülöpszállás, Csengõd, Kiskõrös és Soltvadkert állomáson áll meg.

  A debreceni Virágkarneválra ''Virágkarnevál expressz'' indul Budapest Keleti pályaudvarról 5.00 órakor, s megáll Kõbánya felsõn, Rákoson, Szolnokon. Debrecenbe 7 óra 37 perckor érkezik meg. A vonat Debrecenbõl 17.35 órakor indul vissza Budapestre. Visszaútban is csak Szolnokon, Rákoson, és Kõbánya felsõn áll meg. Budapestre, a Keleti pályaudvarra 20 óra 09 percre fut be. Az expresszvonatra az érvényes menetjegy mellé 130 forintos helyjegyet is váltani kell.

  Szegedrõl indul Debrecenbe 4.05-kor gyorsvonat. A vonat Balástya, Kistelek, Kiskunfélegyháza, Városföld, Kecskemét, Nagykõrös, és Szolnok állomáson áll meg. A vonathoz Szegeden csatlakozik a Hódmezõvásárhelyrõl 3.25-kor induló vonat, amely Hódmezõvásárhelyi Népkert, és Algyõ állomáson áll meg. Szintén csatlakozik Kiskunfélegyházán a Kiskunhalasról 4.10-kor induló vonat, amely Harkakötöny, Kiskunmajsa, és Jászszentlászló állomáson áll meg. Debrecenbõl 15.20-kor indul vissza Szegedre a gyorsvonat. A vonat szervezett utazás részeként közlekedik, de belföldi menetjeggyel is igénybe vehetõ.

  Nyíregyházáról Debrecen és Szolnok érintésével Budapest Nyugati pályaudvarra 16.36-kor indul, mentesítõ vonat.

  A debreceni tûzijáték után Nyíregyházára indul személyvonat 22.35-kor, a vonat minden állomáson, és megállóhelyen megáll. A Debrecenbõl Tiszafüredig menetrend szerint 22.50-kor induló személyvonat tovább közlekedik Füzesabonyig, Tiszafüredtõl minden állomáson, és megállóhelyen megáll.

  A Szegedi szabadtéri játékokról 21-én gyorsvonat hajnali 01.00-kor indul Budapest-Nyugati pályaudvarra. A vonat csak Kiskunfélegyházán, Kecskeméten, Cegléden áll meg. A vonatot az elõadásra szóló belépõjeggyel díjmentesen lehet igénybe venni.

  A Bagoly vonatok közül, eredeti menetrendjében indul augusztus 20-ról 21-re virradó éjszaka a Székesfehérvárról 23.55-kor Fonyódig, a Keszthelyrõl 22.47-kor Székesfehérvárig, a Székesfehérvárról 1.25-kor Keszthelyig, és a Fonyódról 2.10-kor Székesfehérvárig közlekedõ vonat.


  Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Ismét verseny a Virágos Magyarországért

  Immár 14. alkalommal hirdették meg a Magyar Turizmus Zrt. égisze alatt a Virágos Magyarországért versenyt a különbözõ állami és civil szervezetek. Az idén Eger és Noszvaj indul a legszebb település címéért az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyében (Entente Florale Europe) - mondta Kunczéné Fellegi Katalin, a verseny fõvédnöke a kedden a Gellért szállóban rendezett tájékoztatón.

 • Világörökség része lett a francia konyha

  A francia gasztronómia elismerésével elõször válhatott egy nemzet konyhamûvészete a szellemi világörökség részévé. Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) azonban nem egyszerûen a franciák tradicionális nemzeti ételeit, hanem a franciás jellegû étkezést vette fel a veszélyeztetett szellemi kulturális örökségek listájára Nairobiban tartott konferenciáján.

 • XVI. Nemzetközi Kamionos Country Találkozó

  Idén XVI. alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Kamionos Country Találkozó, Szegeden a -Sziksósfürdõn, 2006. július 21 és 23. között.

 • Szüreti vigadalom

  Zalaegerszeg, Göcseji Falumúzeum és Finnugor Néprajzi Park, 2007. október 13. szombat - Ha õsz, akkor szüret, ha szüret, akkor mulatság, jó borok, finom étkek. A Göcseji Falumúzeumban bõven részesülhetünk az évszak csemegéibõl a gasztronómia és a kultúra terén is.

 • Lelkes Miklós: Szlovénia

  A padlásablak tûnõdik, s a házfal
  szintén mereng, míg kint a körtefa
  zöld kõgyümölcse sárgul gondolatban,
  s virágszélben vár, áll a völgy maga.

 • Nincs többé dohányzó taxi Tokióban

  Hétfõtõl már a tokiói taxikban sem lehet cigarettára gyújtani az új dohányzásellenes szabályok életbe lépése miatt. A döntés elõzménye, hogy két taxitársaságot 2005-ben bepereltek sofõrjei, amiért utasaik dohányfüstjét kellett szívniuk. A bíróság akkor még elutasította kártérítési igényüket, melyet a passzív dohányzásból adódó egészségromlásukra hivatkozva kértek. Az ítéletben azonban az is szerepelt, hogy a társaságok gondolják át, milyen intézkedéseket tehetnek.

 • Cápariadó Spanyolországban

  Cápariadó miatt kiürítették a strandokat a spanyolországi Tarragona partjainál. A Barcelonától 100 kilométerre délre fekvõ üdülõvárosban megpróbálják befogni a másfél méteres állatot – ha sikerül, akkor a barcelonai akváriumba viszik.

 • Viva Comet 2007

  2007. június 21., 20.00 óra - SYMA Rendezvénycsarnok, 1143 Budapest, Ifjúság útja 2.

 • Kempinski a világ legjobb 100 szállodája között

  A Kempinski Hotel Corvinus Budapest a világ legjobb 100 szállodája között szerepel az Institutional Investor idei listáján.

 • SZIN Ice - Szegedi Ifjúsági Napok kicsit másként, jegesen tálalva

  Nem kell egy újabb évet várniuk azoknak, akik szeretik a nyári fesztiválok zenéit és hangulatát, hiszen az idén nagy sikerrel zárult Szegedi Ifjúsági Napok decemberben újra jelentkezik, csak kicsit másként, „jegesen tálalva”. A december 29-30-31-én elsõ alkalommal megrendezésre kerülõ SZIN ICE fesztivál a szegedi Mûjégpályán, illetve a mellette felállított sátorban fogadja látogatóit.

 • A legjobb business class

  Az indiai Jet Airways business osztályának kiszolgálását minõsítették kategóriájában a világ legjobbjának az idei Business Traveller Awards-on.

 • Bécs-Budapest között térkép segíti a kerekezõket

  A Magyar Turizmus Zrt. együttmûködésével Bécs-Budapest kerékpáros térképet jelentetett meg a Bikeline cég. A kiadvány részletesen mutatja be a Duna menti településeket térképpel, leírással, szállásjegyzékkel és további fontos információkkal.

 • IV. Zsámbéki Bázis Filmfesztivál

  Animációs, dokumentum- és kisjátékfilmek fesztiválja - Zsámbék, Zsámbéki Rakétabázis, 2007. július 20 - 21.

 • Games Day Budapest

  Budapest, Centrális Galéria - december 9. - Idén elõször megújult tartalommal és új helyszínen, a Centrális Galériában kerül megrendezésre a Games Day Budapest.

 • Havazásban is érvényesek a légi utasok jogai

  Európa-szerte okoz fennakadást a havazás a légi közlekedésben, az Európai Fogyasztói Központ Magyarország ezzel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet: ilyenkor is kötelesek a légitársaságok az utasjogokra vonatkozó uniós rendeletet alkalmazni a járatok késése, törlése esetén.

 • Légicégeket csalogatna hazánkba a Magyar Turizmus Zrt.

  A Magyar Turizmus Zrt. tevékenységében nagy hangsúlyt fektet a hazánkba repülõ légitársaságokkal történõ jó kapcsolat kialakítására. A Zrt. kommunikációs csatornáin keresztül népszerûsíti a Magyarországra irányuló járatbõvítéseket és az új járatok beindítását egyaránt. Ezúttal egy norvég és egy dán cég döntött a budapesti járatok bõvítése mellett.

 • Sportime az Aquarénában

  Gyere és szállj versenybe értékes nyereményekért kedvenc sportolóiddal!

 • A 200. Boeing is megérkezett

  Az Air France megkapta a 383 férõhelyes, három fülkével felszerelt Boeing 777-300ER legújabb változatát. A típus a társaság 200. Boeingja 1955 óta.

 • Algariadó az olasz strandokon

  Róma környékén a hõségtõl gyötört olaszok és a külföldi turisták most már a vízben sem hûthetik le magukat, mivel számos strandon megtiltották a fürdést algariadó és baktériumok elszaporodása miatt - jelentette a La Repubblica címû napilap.

 • A Budapest Balett bemutatja: Vivaldi - Négy Évszak

  A BUDAPEST BALETT 2006. szeptember 1-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon mutatta be elõször a közönségnek Vivaldi - Négy évszak c. zenéjére készült koreográfiáját. Október 13.-án 19 órától viszont kõszínházban is megnézheti a nagyérdemû a darabot. Csak egy alkalommal a Budapest Balett, a Nemzeti Táncszínház (1014 Budapest, Színház u. 1-3.) vendége lesz!

 • Együtt ünnepelt az európai ifjúság

  Barátságos, vidám hangulatban telt június 28-án Berlinben, a kancellária kertjében az Európai Ifjúsági Találkozó záróünnepsége.

 • Szegedi Közéleti Kávéház

  A Kávéházat az állampolgári önzetlenség mûködteti; a programok szervezõi ellenszolgáltatás nélkül végzik munkájukat, és az estek számára a helyet ingyen biztosítják. Mindennek az az indoka, hogy a szervezõk egy olyan közösséget kívánnak létrehozni, amely a várost és az embereket a legszélesebb körben szolgálja.

 • Civilek a Szigeten

  Klímafotózás, napelemes zuhanyzó, csipkekészítés vagy palacsintasütés naptûzhelyen: csupán néhány érdekesség a Sziget 2006 Civil Szigetének programjaiból. A népszerû helyszínen idén 120 civil szervezet várja a látogatókat augusztus 9-16-ig.

 • Közvetlen kapcsolat Budapest és Amman között

  Július 28-án közvetlen menetrendszerinti járatot indít a Malév és a Royal Jordanian légitársaság Budapest és Amman között. Az április 1-jétõl a Oneworld légiszövetséghez tartozó magyar és jordán légifuvarozó közös járatát heti két alkalommal, kedden és szombaton vehetik igénybe az utazók.

 • Kevesebb külföldi jött Budapestre és a Balatonhoz

  A magyar gazdaság szerkezetváltása elkerülhetetlen, amelyben a turizmusnak a jelenleginél nagyobb szerepet kell kapnia - hangzott el szerdán azon a keszthelyi ünnepségen, ahol Zala, Somogy és Veszprém megye Kereskedelmi és Iparkamarái "minõsített üzlet" védnöki táblák kiosztásával díjazták a magyar vendéglátás hírnevét és presztízsét növelõ vendéglátókat.

 • Hangár Autórevü 2006

  Idén szeptember 08. és 10. kerül megrendezésre a Hangár Autórevü, a Hangár Expó és Konferencia Központban a Kereskedõ közben.

 • Sziget 2007 - Bahia Színpad, a régió hangja

  A kelet-európai régió változatos zenei világát tizennégy különbözõ nemzetiségû – hazájukban nagy neveknek számító – zenekar mutatja be az idei Bahia Színpadon. „Fontos célkitûzésünk, hogy erõsítsük a Sziget kulturális híd szerepét Európa keleti és nyugati fele között.” – mondta Kardos József, a Sziget programigazgatója. Lesz itt tehát – a magyar fellépõk mellett - macedón „pszeudó-emigráns kabaré”, cseh kísérleti zene, szlovák reggae, kortárs-etno lengyel tánczene, ukrán hiphop, és megannyi igazi zenei csemege. A jubileumi, 15. Sziget augusztus 8-15-között várja látogatóit.

 • Budapest – fürdõváros - címlapon Lengyelországban

  A Rzeczpospolita címet viselõ lap hétvégi számának turisztikai mellékletében megjelent – képekkel illusztrált – cikk Magyarország számos turisztikai látványosságát bemutatja olvasói számára.

 • Törzsutasainak is ajánlja Magyarországot az osztrák vasút (ÖBB)

  Az Osztrák Szövetségi Államvasút (ÖBB) törzsutasainak küldött friss nyári hírlevél külön magyarországi tippajánlóval csábítja az osztrákokat hazánkba. A több tízezres címlistára kiküldött ajánlatok Budapest mellett Szeged, Debrecen és Eger meglátogatást is ajánlják a vonattal gyakran utazó osztrákoknak, hiszen Magyarország nemcsak közel van, hanem kedvezményes áron elérhetõ és számos kulturális látnivalót nyújt az Ausztriából utazóknak.

 • Ingyen bicikli Londonban is

  Az európai nagyvárosok egy részében bárhol elérhetõ és igénybe vehetõ kerékpárok sikerei láttán London polgármestere 75 millió fontos (27 milliárd forintos) beruházást hirdetett az ottani induló infrastruktúra kiépítésére.