rss
kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

 • A MÁV augusztus 20-án mentesítõ vonatokat indít

 • Share on Tumblr

  Állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából mentesítõ vonatokkal segíti a MÁV ZRt. az utazást. Idén az ünnep vasárnapra esik, ezért a vonatok, a menetrendben megjelölt vasárnapi közlekedési rend szerint, a nyári menetrendnek megfelelõen közlekednek. A vasúti menetrendkönyv módosításaiban már meghirdetett a vasúttársaság mentesítõ vonatokat, de utasaink felmerült igényeivel kiegészítette a következõk szerint kínálatát.

  bohócdoktor vizit szja 1%

  A budapesti tûzijátékról hazatérõk részére Budapest Nyugati pályaudvarról Cegléden át Szegedre 22.45 órakor indul gyorsvonat. A Keleti pályaudvarról a 22 óra 35 perckor induló - menetrend szerint csak Füzesabonyig közlekedõ - személyvonat augusztus 20-án Miskolc-Tiszai pályaudvarig közlekedik. Ugyancsak tovább közlekedik a Budapest-Déli pályaudvarról menetrendszerit Komáromig közlekedõ személyvonat Gyõrig, 23.05-kor.

  Mentesítõ vonat indul Pécsre Budapest-Déli pályaudvarról 23.00-kor amely Budapest-Kelenföld, Sárbogárd, Simontornya, Pincehely, Szakály-Hõgyész, Dombóvár, Sásd, és Szentlõrinc állomásokon áll meg. A vonathoz csatlakozást biztosítunk Dombóváron Kaposvár felé, amely Kaposvárig Csoma-Szabadi, és Baté állomásokon áll meg.

  Budapest-Déli pályaudvarról Nagykanizsára indul vonat 22.45-kor. A vonat Budapest-Kelenföld, Székesfehérvár, Lepsény, Siófok, Zamárdi, Balatonföldvár, Balatonlelle, Balatonboglár, Fonyód, Balatonfenyves, Balatonmáriafürdõ, Balatonszentgyörgy, Zalakomár állomásokon áll meg.

  A Keleti pályaudvarról 23.10-kor induló, Békéscsaba-Lõkösházán át közlekedõ Dacia nemzetközi gyorsvonat a menetrendtõl eltérõen megáll Mezõtúron, Gyomán, és Mezõberényben is.

  Budapestrõl, a Nyugati pályaudvarról Ceglédre 23.00 órakor, Szobra 23.10 órakor, Esztergomba 23.35 órakor, továbbá a Keleti pályaudvarról Hatvanba 23.15 órakor, Újszászon át Szolnokra 23.20 órakor indul személyvonat.

  Kõbánya-Kispest állomásról a 22.30-kor induló menetrend szerint Kunszentmiklós-Tass állomásig közlekedõ személyvonat tovább közlekedik Kiskunhalasig. A vonat Kunszentmiklós-Tass állomástól csak Szabadszállás, Fülöpszállás, Csengõd, Kiskõrös és Soltvadkert állomáson áll meg.

  A debreceni Virágkarneválra ''Virágkarnevál expressz'' indul Budapest Keleti pályaudvarról 5.00 órakor, s megáll Kõbánya felsõn, Rákoson, Szolnokon. Debrecenbe 7 óra 37 perckor érkezik meg. A vonat Debrecenbõl 17.35 órakor indul vissza Budapestre. Visszaútban is csak Szolnokon, Rákoson, és Kõbánya felsõn áll meg. Budapestre, a Keleti pályaudvarra 20 óra 09 percre fut be. Az expresszvonatra az érvényes menetjegy mellé 130 forintos helyjegyet is váltani kell.

  Szegedrõl indul Debrecenbe 4.05-kor gyorsvonat. A vonat Balástya, Kistelek, Kiskunfélegyháza, Városföld, Kecskemét, Nagykõrös, és Szolnok állomáson áll meg. A vonathoz Szegeden csatlakozik a Hódmezõvásárhelyrõl 3.25-kor induló vonat, amely Hódmezõvásárhelyi Népkert, és Algyõ állomáson áll meg. Szintén csatlakozik Kiskunfélegyházán a Kiskunhalasról 4.10-kor induló vonat, amely Harkakötöny, Kiskunmajsa, és Jászszentlászló állomáson áll meg. Debrecenbõl 15.20-kor indul vissza Szegedre a gyorsvonat. A vonat szervezett utazás részeként közlekedik, de belföldi menetjeggyel is igénybe vehetõ.

  Nyíregyházáról Debrecen és Szolnok érintésével Budapest Nyugati pályaudvarra 16.36-kor indul, mentesítõ vonat.

  A debreceni tûzijáték után Nyíregyházára indul személyvonat 22.35-kor, a vonat minden állomáson, és megállóhelyen megáll. A Debrecenbõl Tiszafüredig menetrend szerint 22.50-kor induló személyvonat tovább közlekedik Füzesabonyig, Tiszafüredtõl minden állomáson, és megállóhelyen megáll.

  A Szegedi szabadtéri játékokról 21-én gyorsvonat hajnali 01.00-kor indul Budapest-Nyugati pályaudvarra. A vonat csak Kiskunfélegyházán, Kecskeméten, Cegléden áll meg. A vonatot az elõadásra szóló belépõjeggyel díjmentesen lehet igénybe venni.

  A Bagoly vonatok közül, eredeti menetrendjében indul augusztus 20-ról 21-re virradó éjszaka a Székesfehérvárról 23.55-kor Fonyódig, a Keszthelyrõl 22.47-kor Székesfehérvárig, a Székesfehérvárról 1.25-kor Keszthelyig, és a Fonyódról 2.10-kor Székesfehérvárig közlekedõ vonat.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Regisztrációs jegy nélkül sem kell fizetni az utazásért

  Az elõzõ kormány szándékaival ellentétben július elsejétõl nem kell pótdíjat fizetniük a regisztrációs jegy nélkül utazóknak. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium decemberig dönt arról, hogy miként követik nyomon a díjmentes utazásokat.

 • Angyalok a kocsmában

  Angyalok a kocsmában - táncjáték avagy a bor dicsérete táncban és versben, török és perzsa költők segítségével.

 • Frankenstein-terv

  Budapest, Bárka Színház - Nyitott próba a Konténerben - 2007. szeptember 14. péntek, 19:30 - Izgalmas kezdeményezésnek lehetünk szemtanúi szeptembertõl a Bárkában, pontosan a Mobilbox Konténer Színházban. A korhatáros produkció a normalitás kérdését boncolgatja, szembesít minket labilis énünkkel.

 • Eladó a falu

  Egy egész települést árusítanak a közép-olaszországi Abruzzo tartományban, hogy megmentsék az enyészettõl a több mint harminc éve lakatlan falut.

 • Feketelista a légitársaságokról

  Franciaország világszintû feketelista összeállítását javasolja a kockázatos jármûparkot üzemeltetõ légitársaságokról, miután a francia hatóságok már korábban nyugtalanító visszásságokat észleltek a jemeni légitársaságnak a Comore-szigetek közelében lezuhant utasszállító gépével kapcsolatban.

 • Szuperluxus villa nyílik Dubrovnikban

  Ez jó!

  Dubrovnik - A luxus luxusát kínálja Dubrovnikban a Villa Excelsior, amelyben 10 ezer eurót (2,3 millió forint) kell fizetni a napi ellátásért. A régi-új villa augusztus elejétõl fogadja a világ elõkelõségeit.

  A villa a dubrovniki óváros déli kapujától nem messze, közvetlenül a tengerparton fekszik, az azonos nevû modern szálloda tõszomszédságában, szemben Lokrum szigettel.

 • Madrid tartomány bemutatkozója Budapesten

  2010. október 7-én Budapestre érkezett az a bemutató-sorozat, melyet a Turismo Madrid és a Turespana szervezett a szakma képviselõinek Varsóban, Prágában és Budapesten.

 • Megnyílt Bangkokban a reptéri gyorsvasút

  A napokban hivatalosan is átadták a Bangkok Suvarnabhumi repülõterét a városközponttal összekötõ gyorsvasutat. Az utasoknak így végre nem kell órákat a dugóban tölteniük útban a város és a repülõtér között. Ezzel Bangkok is felzárkózott a régió azon metropoliszai - Szingapúr, Kuala Lumpur és Hongkong - mellé, amelyek repülõterei metróval közvetlenül elérhetõk.

 • 10.000 német utazási iroda kirakatába kerülnek ki Pécs ajánlatai

  Német piaci felmérések szerint a Magyarországra látogató német vendégek 30 százaléka még mindig szervezett formában utazik. Ennek megfelelõen a Magyar Turizmus Zrt. németországi képviselete különös hangsúlyt fektet az utazásszervezõ vállalatokkal való együttmûködésre.

 • Összefogott a reptér és a Magyar Turizmus

  2010. december 1-én stratégiai marketing együttmûködési megállapodást írt alá a Magyar Turizmus Zrt. és a Budapest Airport Zrt. Az együttmûködés célja, hogy növekedjen a Magyarországra és Budapestre tartó légiforgalom.

 • Jó nyári szezont zárt Ferihegy

  Akkor 2,4 millió utast indított és fogadott a magyar fõváros nemzetközi repülõtere, ezt a számot ismét sikerült beállítani a július-augusztus-szeptemberi nyári csúcsidõszak alatt. A Budapest Airport szakértõi optimisták, szerintük már látszik a fény az alagút végén, a légiközlekedés ismét szárnyra kaphat itthon is.

 • Izrael már nem kampányol a törökországi utak ellen

  Törökország korábban népszerû célpont volt az izraeliek számára, de a gázai incidens a turizmusra is rányomta a bélyegét. Izrael feloldotta az állampolgáraihoz intézett figyelmeztetést, melyben a Törökországba való utazás ellen szólít fel.

 • Joe Orton: Amit a lakáj látott

  Hej, ha ezt Georges Feydeau ( a bohózat koronázatlan királya) megérhette volna! Ennyi komédiázás egyetlen darabban szinte már sok is. Képtelen bonyodalmak, megszámlálhatatlan átöltözés, szüntelen ki-be járkálás, minden képzeletet fölülmúlóan szövevényes, szexuális viszonyrendszer, menthetetlen helyzetet kétségbeesetten menteni igyekvõ szereplõk egyre elképesztõbb és bonyolultabb (tehát egyre ellenállhatatlanabbul komikus) szerepjátszása és hazugságözöne.

 • Gesztesi Károly tart sajátos tárlatvezetés a szegedi Dalí kiállításon

  Több friss fejlemény is van a Dalí-kiállítással kapcsolatban. Az egyik, hogy most köszöntöttük a tárlat tízezredik látogatóját, Csóti Jusztinát. A kiskõrõsi diáklány Dalí-katalógust, könyvet, illetve képeslapokat, plakátot kapott ajándékba.

 • IV. Magyarországi Újbor és Sajt Fesztivál

  November 24-25-én a Vörösmarty téri Gerbeaud Ház ad otthont a IV. Magyarországi Újbor és Sajt Fesztiválnak. Az eseményen a vendégek személyesen találkozhatnak a termelõkkel és szakmai tájékoztatást kaphatnak az újborok és a sajtok készítésének mesterfogásairól.

 • Amerikai nap

  A Magyar Turizmus Zrt. New York-i képviselete Magyar Napot rendezett október 14-én a Connecticut Államban levõ Quinnipiac-i magánegyetemen.

 • Apollo 440

  Szeged, SZIN, Borsodi Színpad - augusztus 25., szombat, 22:45 - 2003-ban a Dude Descending a Staircase volt az utolsó megjelent albumuk, azóta keveset hallatott magáról a zenekar.

 • Turistacsalogató magyarországi különlegesség: golfpálya és termálvíz

  Július 9-13 között az újságírók négy napon át ismerkedhettek a hazai jelentõsebb golfpályákkal és a folyamatban lévõ fejlesztésekkel. A golfprogramok mellett, a résztvevõk ízelítõt kaptak a magyar gasztronómia különlegességeibõl, megkóstolhatták legfinomabb borainkat.

 • Depresszió – Újratöltés turné

  A Depresszió zenekar a rövid év végi pihenõ után már el is kezdett készülni a 2007-es bulikra.

 • Sok embert átvernek az üdülési joggal

  Egyre változatosabb módszerekkel verik át az üdülési jogok csapdájába került polgárokat az értékesítéssel foglalkozó cégek. Látszólag cserét kínálnak a bajba jutott ügyfeleknek, ám valójában újabb üdülési jogot adnak el a gyanútlan embereknek.

 • Szegedi Szabadtéri Játékok 2006

  Szabadtéri muscial-világpremier, opera-bemutató, kortárs balett – a Szegedi Szabadtéri Játékok sikeres idei évadjának lezárásával megindult a 2006-os rendezvénysorozat programjának összeállítása. A fesztivál vezetõi a jövõre 75 éves Játékok mûsorán is számos népszerû produkcióval várják a látogatókat.

 • Csõdben a Csalagút

  Csõdvédelmet kért a napokban a La Manche-csatorna alatti alagutat üzemeltetõ brit-francia Eurotunnel társaság, miután kudarcba fulladtak a hitelezõkkel folytatott átütemezési tárgyalások.

 • Nem utazik a fél világ

  Összesen 15 európai ország (köztük hazánk) és az Egyesült Államok lakosságának utazási szokását vizsgáló - több mint 16 ezer érintett bevonásával végzett - kutatás eredményeit publikálták a napokban, az eredmény pedig azt mutatja: az utazási kedvet tekintve még nincs vége a válságnak.

 • Budapesti Tavaszi Borfesztivál

  Budapest, Városháza Park - március 22-24. - A Tavaszi Borfesztivál a hazai borfogyasztás kultúrájának bemutatásával, és azon keresztül akarja a hazai, magas minõségû borokat elõállító kis- és középvállalkozásokként mûködõ borászatokat bemutatni, munkájukat, piacra jutásukat segíteni.

 • Balaton rádiókampány Németországban

  Június 18. és 24. között hét németországi rádióban (Antenne Bayern, SWR3, WDR, Jazzradio Berlin, Berliner Rundfunk, MDR, HR3), összesen 309 alkalommal hangzik el a Magyar Turizmus Zrt. Balatont népszerûsítõ spotja.

 • Szentpéteri Csilla

  Koncertjeinek külsõ megjelenése ötvözi a klasszikus hangversenyek eleganciáját a könnyûzenei elõadások látványvilágával. Közönsége a kultúra és a színvonalas szórakozás izgalmas keverékét élvezheti.

 • Még mindig autóval utaznak a dánok

  Hiába a fapados légitársaságok olcsó repülõjegyei, a dánok még mindig inkább a saját autóval történõ utazást részesítik elõnyben. Az FDM Travel (dán utazásszervezõ) felmérése szerint a dánok 50%-a saját gépkocsiját választja közlekedési eszköznek, ha nyaralni indul. A legtöbben ezt azzal indokolják, hogy így saját tempójukban tudnak utazni, õk döntenek róla, hogy hol és mikor állnak meg.

 • Idegenforgalmi és ökoturisztikai központot terveznek Nagypáliban

  A természetközelséget és a falu-, az egészség- és az élményturizmust hivatott csomaggá formálni, s az ennek megfelelő vendégkört szervezni az észak-zalai Nagypáli községben 2010-re létrehozandó idegenforgalmi és ökoturisztikai központ - tájékoztatott a település polgármestere.

 • Utazási illemtan

  Nap mint nap utazunk vonaton, buszon, villamoson. Éppen ezért fontos, hogy tudjuk, hogyan illik ezeken a helyeken viselkedni.

 • Belépõjegy kell Velencébe

  Fizetõs lesz a Velencébe való belépés a hajóval és vonattal érkezõk számára is: a bevezetés elõtt álló díjjal akarják megfékezni a turistaáradatot és finanszírozni a mûemlékek helyreállítását.

bohócdoktor vizit szja 1%