rss
kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

 • A MÁV augusztus 20-án mentesítõ vonatokat indít

 • Share on Tumblr

  Állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából mentesítõ vonatokkal segíti a MÁV ZRt. az utazást. Idén az ünnep vasárnapra esik, ezért a vonatok, a menetrendben megjelölt vasárnapi közlekedési rend szerint, a nyári menetrendnek megfelelõen közlekednek. A vasúti menetrendkönyv módosításaiban már meghirdetett a vasúttársaság mentesítõ vonatokat, de utasaink felmerült igényeivel kiegészítette a következõk szerint kínálatát.

  bohócdoktor vizit szja 1%

  A budapesti tûzijátékról hazatérõk részére Budapest Nyugati pályaudvarról Cegléden át Szegedre 22.45 órakor indul gyorsvonat. A Keleti pályaudvarról a 22 óra 35 perckor induló - menetrend szerint csak Füzesabonyig közlekedõ - személyvonat augusztus 20-án Miskolc-Tiszai pályaudvarig közlekedik. Ugyancsak tovább közlekedik a Budapest-Déli pályaudvarról menetrendszerit Komáromig közlekedõ személyvonat Gyõrig, 23.05-kor.

  Mentesítõ vonat indul Pécsre Budapest-Déli pályaudvarról 23.00-kor amely Budapest-Kelenföld, Sárbogárd, Simontornya, Pincehely, Szakály-Hõgyész, Dombóvár, Sásd, és Szentlõrinc állomásokon áll meg. A vonathoz csatlakozást biztosítunk Dombóváron Kaposvár felé, amely Kaposvárig Csoma-Szabadi, és Baté állomásokon áll meg.

  Budapest-Déli pályaudvarról Nagykanizsára indul vonat 22.45-kor. A vonat Budapest-Kelenföld, Székesfehérvár, Lepsény, Siófok, Zamárdi, Balatonföldvár, Balatonlelle, Balatonboglár, Fonyód, Balatonfenyves, Balatonmáriafürdõ, Balatonszentgyörgy, Zalakomár állomásokon áll meg.

  A Keleti pályaudvarról 23.10-kor induló, Békéscsaba-Lõkösházán át közlekedõ Dacia nemzetközi gyorsvonat a menetrendtõl eltérõen megáll Mezõtúron, Gyomán, és Mezõberényben is.

  Budapestrõl, a Nyugati pályaudvarról Ceglédre 23.00 órakor, Szobra 23.10 órakor, Esztergomba 23.35 órakor, továbbá a Keleti pályaudvarról Hatvanba 23.15 órakor, Újszászon át Szolnokra 23.20 órakor indul személyvonat.

  Kõbánya-Kispest állomásról a 22.30-kor induló menetrend szerint Kunszentmiklós-Tass állomásig közlekedõ személyvonat tovább közlekedik Kiskunhalasig. A vonat Kunszentmiklós-Tass állomástól csak Szabadszállás, Fülöpszállás, Csengõd, Kiskõrös és Soltvadkert állomáson áll meg.

  A debreceni Virágkarneválra ''Virágkarnevál expressz'' indul Budapest Keleti pályaudvarról 5.00 órakor, s megáll Kõbánya felsõn, Rákoson, Szolnokon. Debrecenbe 7 óra 37 perckor érkezik meg. A vonat Debrecenbõl 17.35 órakor indul vissza Budapestre. Visszaútban is csak Szolnokon, Rákoson, és Kõbánya felsõn áll meg. Budapestre, a Keleti pályaudvarra 20 óra 09 percre fut be. Az expresszvonatra az érvényes menetjegy mellé 130 forintos helyjegyet is váltani kell.

  Szegedrõl indul Debrecenbe 4.05-kor gyorsvonat. A vonat Balástya, Kistelek, Kiskunfélegyháza, Városföld, Kecskemét, Nagykõrös, és Szolnok állomáson áll meg. A vonathoz Szegeden csatlakozik a Hódmezõvásárhelyrõl 3.25-kor induló vonat, amely Hódmezõvásárhelyi Népkert, és Algyõ állomáson áll meg. Szintén csatlakozik Kiskunfélegyházán a Kiskunhalasról 4.10-kor induló vonat, amely Harkakötöny, Kiskunmajsa, és Jászszentlászló állomáson áll meg. Debrecenbõl 15.20-kor indul vissza Szegedre a gyorsvonat. A vonat szervezett utazás részeként közlekedik, de belföldi menetjeggyel is igénybe vehetõ.

  Nyíregyházáról Debrecen és Szolnok érintésével Budapest Nyugati pályaudvarra 16.36-kor indul, mentesítõ vonat.

  A debreceni tûzijáték után Nyíregyházára indul személyvonat 22.35-kor, a vonat minden állomáson, és megállóhelyen megáll. A Debrecenbõl Tiszafüredig menetrend szerint 22.50-kor induló személyvonat tovább közlekedik Füzesabonyig, Tiszafüredtõl minden állomáson, és megállóhelyen megáll.

  A Szegedi szabadtéri játékokról 21-én gyorsvonat hajnali 01.00-kor indul Budapest-Nyugati pályaudvarra. A vonat csak Kiskunfélegyházán, Kecskeméten, Cegléden áll meg. A vonatot az elõadásra szóló belépõjeggyel díjmentesen lehet igénybe venni.

  A Bagoly vonatok közül, eredeti menetrendjében indul augusztus 20-ról 21-re virradó éjszaka a Székesfehérvárról 23.55-kor Fonyódig, a Keszthelyrõl 22.47-kor Székesfehérvárig, a Székesfehérvárról 1.25-kor Keszthelyig, és a Fonyódról 2.10-kor Székesfehérvárig közlekedõ vonat.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Olasz tippek kispénzû turistáknak

  A legtöbb turista naponta 93-180 eurót költ el, ha olyan olasz tengerparti városokban nyaral, mint például Rimini, Nápoly, Bari vagy Róma, ám a költségek lényegesen mérsékelhetõk, ha betartjuk a Codici olasz fogyasztóvédelmi egyesület jótanácsait.

 • Gyalog Afrikába a VB-re

  Szasa Jovics április 6-án indult el Belgrádból Fokvárosba gyalogszerrel. Utazásra nincs pénze, Afrika pedig biztosan izgalmas gyalogosként – nyilatkozta útja elõtt a szerb médiának. A lapoknak megígérte, hogy rendszeresen jelentkezik Afrikából, de legalábbis dokumentálja az útját, hogy címlapsztori lehessen belõle, miután odaér, ám sokáig nem hallatott magáról.

 • Fiatalok a természetért

  Országszerte 1500 iskolás vett részt abban a szemétgyûjtési akcióban, amelyet a Magyar Turizmus Zrt. a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériummal (KvVM) és a nemzeti park igazgatóságokkal együttmûködésben hirdetett.

 • Apassionata Extra

  Gõzerõvel folynak az Apassionata Extra elõkészületei. Az elõadás csak, és kizárólag erre a bemutatóra készül, úgyhogy aki nem akar lemaradni, már most megválthatja jegyét a fergeteges történelmi lovas showra. Az elõadáson közremûködik az EXPERIDANCE valamint a magyar lovas élet legkiválóbb egyéniségei.

 • Nudista szálló nyílik külföldiek számára Törökországban

  Megnyilt Törökország elsõ nudista szállodája, ám kizárólag csak külföldiek számára.

 • Interneten is vehetõ jegy a Colosseumhoz

  A világ hét új csodája közé sorolt római Colosseumba bejutni szándékozó turisták mostantól interneten is válthatnak jegyet, hogy elkerüljék a sorbanállást - közölték illetékesek. Az online jegyvásárlás lehetõvé teszi, hogy az illetõ olyan csoportban kapjon helyet, amelynek idegenvezetõje az általa kedvelt nyelven beszél.

 • A turistautak jelzései Magyarországon

  A turistautak jelzéseit a terepen fák törzsére, oszlopokra, nyílt terepen kövekre, karókra festik a szervezett természetjárók. A jelzések 120 x 100 milliméteres fehér alapra, négyféle színben készülhetnek, ezek fontossági sorrendben: kék (K), piros (P), sárga (S) és zöld (Z).

 • A gyógyturizmusban és a vadászatban rejlik Málnásfürdõ jövõje

  Többmillió eurós beruházással fejlesztenék a gyógyturizmus a székelyföldi Hargita és Kovászna megyében. Nyolcmillió euró értékû beruházás révén kívánják fejleszteni a gyógyturizmust 2008 tavaszától a székelyföldi Hargita és Kovászna megyében - tájékoztatta kedden az MTI-t Demeter János, a Kovászna megyei önkormányzat elnöke, a programban érintett Málnásfürdõ pedig ezzel párhuzamosan vadászatra épülõ turizmusát is szeretné bõvíteni.

 • Bringázz a munkába!

  Sikeresen zárult a Magyar Turizmus Zrt. számára a Bringázz a munkába! kampány, amely március 29. és április 30. között a Magyar Kerékpárosklub és a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium szervezésében, és az MT Zrt. szakmai együttmûködésével került megrendezésre – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.

 • Magyar Hónapot rendeztek Dániában

  A Novasol Magyarország kezdeményezésében márciusban Magyar Hónapot rendeztek Dániában a vállalat Rudkøbing-ben mûködõ irodája és a Magyar Turizmus Zrt. összefogásában.

 • Bombariadó az Eiffel-tornyon

  Bombariadó miatt kiürítették Párizs egyik legfõbb turistalátványosságát, az Eiffel-tornyot és a Mars-mezõt.

 • Tíz olyan dolog, amely semmiképpen sem hiányozhat a turista felszerelésébõl:

  Huhh, a lista lehet, hogy nem teljes, de törekedtem a teljességre!

 • 2 in 1-zenészképek

  Millenáris - 2007. június 21., csütörtök 20:00 - július 22., vasárnap 19:00 Fogadó-Padlás
  2 in 1 - zenészképek. Megnyitja: feLugossy Laca és Szirtes János performance-a. Közremûködik Samu Bence és Nagy Ágoston.

 • Kamera Hungária – Televíziós mûsorfesztivál

  „Négy napra ismét Pécsre költözik a hazai televíziózás apraja-nagyja.” – hirdeti a Kamera Hungária Fesztivál hivatalos plakátja. Az állításban semmi túlzás nincsen, hiszen tényleg mindenki itt lesz, aki ma számít a magyar televíziózásban és akikre a legtöbben kíváncsiak agyonmediatizált világunkban.

 • Idegenvezetés útikönyvbõl? - Rendezetlen helyzet, hiányos képzettség

  Négyszáz tagja van az 1989-ben megalakult Magyarországi Idegenvezetõk Szövetségének(MISZ), s több ezer, tanfolyamot végzett idegenvezetõnek van hivatalos idegenvezetõi igazolványa. A szövetség vezetõje, Bálint Zoltán szerint ennek ellenére számos - a mostani gazdasági válsággal csak súlyosbított - gonddal küzdenek, s a szakmai képzés is elmarad az igényektõl.

 • Az elsõ Mahler lemezek

  Budapest, Mûvészetek Palotája - Elõcsarnok, szeptember 9. - október 1. - A kiállítás Mahler mûveinek elsõ hivatalos felvételeit, az azokból készített hanglemezeket mutatja be. A 'hivatalos' szó azért fontos, mert több szimfóniának van ezeknél korábbi koncertfelvétele, azok azonban az elõadók tudta és beleegyezése nélkül rögzített, úgynevezett kalózkiadások.

 • Shakespeare Fesztivál 2007

  2007. július 3., 20.30 óra - Gyulai Várszínház, 5700 Gyula, Vár utca 24.

 • Öt csillagos superior kategóriába soroltak egy osztrák szállodát

  Az Oleg Gyeripaszka orosz oligarcha tulajdonában lévõ Aurelio nevû luxushotelt sorolták elsõként Ausztriában az öt csillagos superior kategóriába.

 • Tarja Turunen

  Budapest, Petõfi Csarnok - november 27., kedd, 19:00 - Tarja Turunen nem tétlenkedik: tavaly megjelent, karácsonyi dalokat tartalmazó kiadványa után idén végre visszatér a kaptafához, hiszen új lemeze a hírek szerint egyszerre ötvözi majd a rockzenét a klasszikus énekkel és a filmzenékre jellemzõ fogós dallamokkal.

 • Ötnyelvû egészségügyi szótár külföldre utazóknak

  Elvesztettem hirtelen az eszméletemet, hasmenésem van, cukorbeteg vagyok, babát várok, adjon egy fájdalomcsillapítót - ehhez hasonló mondatok szerepelnek angolul, németül, franciául, olaszul és spanyolul egy, a gyógyszertárakban beszerezhetõ ingyenes kiadványban.

  Az egyik legnagyobb gyógyszerforgalmazó és termeltetõ cég magyarországi leányvállalata az idén is kibocsátotta ezt a kis szótárt, amelyet érdemes zsebre tenni, ha valaki elutazik, fõleg távoli tájakra.

 • Biztonsági tippek nyaralóknak

  Elzártam a gázt? Kihúztad a vasalót? Becsuktuk a hátsó ajtót? Ezer hasonló kínzó kérdés vetõdik fel a nyaralókban indulás elõtt. A legtöbben mégis attól félnek, hogy távollétük alatt betörnek a lakásba. Készüljön fel, mielõtt nyaralni megy és fogadja meg a betörõmentesítés 10 aranyszabályát!

 • London - Sydney közvetlen buszjárat

  Elindult az elsõ közvetlen London-Sydney buszjárat: a 24 ezer kilométeres út húsz országon - köztük Magyarországon - vezet keresztül és három hónapig tart. A kalandért fejenként 3750 fontot vagy 9 ezer ausztrál dollárt, azaz 1,38 millió forintot fizetnek az utazást szervezõ OZBUS-nak, és ugyanennyiért akár visszafelé is megtehetik az utat, hiszen januárban indul az elsõ járat Sydneybõl Londonba.

 • Szegedi Kortárs Balett: Homo ludens

  Keszthely, Balaton Kongresszusi Központ és Színház - 2007. szeptember 8. szombat, 19:00 Juronics Tamás jó érzékkel nyúlt a minket is gyakran foglalkoztató kérdésekhez, a hétköznapjainkban felbukkanó problémákhoz.

 • Rekord látogatottság az Eiffel-tornyon

  Párizs - A francia fõváros jelképét, az Eiffel-tornyot hetvenezer híján hétmillió látogató kereste fel 2008-ban a világ minden tájáról; ez új rekord, félszázalékkal több, mint az azt megelõzõ évben.

 • Dolina angyalai bejárják az országot

  Dolina angyalai címmel szeptember 24-én különleges, több mûvészeti irányzaton – színházon, filmen, zenén – átívelõ pódium-elõadás indul országos turnéra, melynek keretében titkok és érdekességek bukkannak fel egy filmrendezõ, Kamondi Zoltán elmúlt 17 évébõl, a mûvész filmjeiben játszó meghatározó jelentõségû színésznõk, Eszenyi Enikõ, Ónodi Eszter és Molnár Piroska tolmácsolásában.

 • Magyarország a Dakar-rali startjánál

  2008. január 3. és 5. között a Magyar Turizmus Zrt. második alkalommal vesz részt a Dakar-rali indulása és annak elõkészületei kapcsán hagyományosan megrendezésre kerülõ támogatói bemutatón, Lisszabonban. A nemzeti turisztikai marketingszervezet ezzel a megjelenéssel is hozzá kívánt járulni ahhoz a kezdeményezéshez, amelynek eredményeként reményeink szerint hamarosan Magyarország adhat otthont a Dakar-rali rajtjának.

 • Ázsia

  India

  Az utazás idõpontja attól függ, hogy az ország melyik részébe kívánunk ellátogatni. Délre inkább az év elején utazzunk, északra pedig inkább nyáron.

 • Ákos - Még közelebb turné 2006.

  2006. október 20-án jelenik meg Ákos új stúdióalbuma, a Még közelebb. Az országos megjelenés napján dedikálás is lesz az Andante Borpatikában, Budapesten, az I.ker., Bem rkp. 2. szám alatt, 15 órától.

 • Vajda - Valló - Fábri: Anconai szerelmesek

  Szegedi Nemzeti Színház: Adria-parti kisváros terecskéje a hely, ahol megesik, aminek kell. Egy panzió és egy cafeteria alkotja az életút és a pályaválasztási kilátási horizontját. E helyütt él egy eladósorba került leánygyermekét egyedül nevelõ, ám a szerelem örömeit igen kedvelõ atya könnyûvérû szobalányával, a szomszédjában egy magányos panziósnõvel és a közepesnél valamivel gyérebb vendéglátóipari szenvedéllyel megáldott kávézótulajjal.

 • Új fapados összeköttetések Skandináviából Budapestre

  A dániai székhelyû Sterling fapados légitársaság koppenhágai átszállással új összeköttetést biztosít a dániai Jytland félszigeten fekvõ Ålborg városából négy európai desztinációba, közöttük Budapestre.

bohócdoktor vizit szja 1%