rss
 • Megújul a Budapest Parádé!

 • Share on Tumblr

  Új arculattal és a korábbinál is változatosabb programokkal várja látogatóit az Új Budapest Parádé. Augusztus 26-án – „három az egyben” - Parádé, Karnevál és Fesztivál szórakoztatja majd a várhatóan félmilliós tömeget.

  A fõváros hivatalos nyárzáró karneválja – a korábbi kamionos felvonulást egyéb színes eseményekkel kibõvítõ – megújult programkínálatával, a hazai kulturális-, szórakoztató élet széles keresztmetszetét mutatja majd be. Az Új Budapest Parádé hivatalos afterpartija, a Parádé Bónusz, idén is a Népstadion kertbe várja az érdeklõdõket.

  Voda-Voda Görkori Parádé

  Augusztus utolsó szombatján déltõl egy, a fél várost keresztülszelõ Görkori Parádé nyitja meg az eseményt. A görkoris felvonulókat pontban délben az Újpesti Rakpartra várják a szervezõk, s a menet a Rakpart – Roosevelt tér – József Attila utca – Erzsébet tér – Andrássy út útvonalon gurul végig, egészen a Hõsök teréig. Gyülekezõ: 12 órakor a Dráva utcánál! A Mûjégpályán este 9-ig görkoris bemutatók, félcsövek és görkori diszkó várja a gurulókat.

  Még több karnevál!

  14 óra után az Andrássy úton indul az Új Budapest Parádé karneváli szakasza. A karneváli hangulatot színes és látványos felvonulások biztosítják, ahol természetesen a zene és a tánc a fõszereplõ. A világhírû Brazilectro Sound System fellépését (amelynek a Baar Pult kamion ad otthont) - az eseményre hónapok óta készülõ - 100 fõs tánccsoport kíséri majd. A látványos menet minden tagja – százkarú színes polipként – egyenként 100 színes lufit visel majd. A felvonulásra több szamba-iskola is látványos bemutatóval készül, de lesznek itt óriásbábok és itt látható majd egyszerre a legtöbb gólyalábas is. A tavaly Japánban, az Aichi-ban megrendezett expón debütált cseh Continuo Színház óriási papírmadarakkal és hangszerekkel érkezik Budapestre. Olaszország képviseletében 50 profi zászlódobáló vonul végig a világörökség részét képezõ Andrássy úton, hogy útközben látványos bemutatókkal kápráztassák el a résztevõket. A harmincméteres kínai sárkány, capoeira-bemutató és a zsonglõr-felvonulás mellett, az Új Budapest Parádé Karneváljára verbuválódott százfõs ütõ-együttes az út során számos, a hétköznapokban használatos tárgyat szólaltat majd meg. Miután a karneváli menet a Hõsök terére érkezik, a helyszínen 17 órakor látványos körülmények között tízezer léggömb száll majd a magasba.

  Még több Parádé - világsztárokkal

  A 2 óra után az Erzsébet térrõl induló kamionos konvojban különbözõ médiumok, és számos klub vesz rész aktívan. A felvonulás magas színvonala érdekében a szervezõk a jelentkezõ kamionok közül azokat hívták meg, melyek a legtartalmasabb és leglátványosabb programokkal vonulnak fel.

  A kamionokon 100-nál is több DJ pakolja a lemezeket. A szinte teljesnek mondható hazai élmezõny mellett – az éjszakai Budapest Parádé Bónusz fellépõi közül - igazi világsztárok szettjeit is hallhatja majd a közönség, jó néhány mûfajban. Jelen lesz többek a Budapest Parádé Bónuszon többször sikeresen szerepelt DJ Rush, Pulsedriver, Dj Lee és Pascal F.E.O.S. A Budapest Parádén az idei évben is jó néhány országos és regionális rádió- és televízió képviselteti magát, de természetesen jelen lesznek a legnépszerûbb klubok is.

  Még több fesztivál…

  A Felvonulási Téren a kamionok mellett több színpad programját is követheti a nagyérdemû. A nagyszínpadok programjában délután 4-tõl találkozhatunk majd az Asian Dub Foundation és az Anima Sound System produkciójával, de koncertet ad a Parádén a NEO, a Magna Cum Laude, és hosszú idõ után újra színpadra lép Budapesten a Belga. Izgalmas produkciót ígér a Djuice-Nokia színpadán fellépõ német Da-Hool, aki korábban a Loveparade legismertebb himnuszát jegyezte.

  A szervezõk úgy döntöttek, hogy kegyeleti okokból - alig egy héttel az augusztus 20-i tragikus esemény után - a zárásként tervezett tûzijátékot nem rendezik meg.

  Jó szórakozást kíván az utazunk.com!


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Deep Purple

  A Rapture of the Deep Tour 2007-es európai állomásai közül Magyarországra november 6-án érkezik meg az angol hard rock banda. Megalakulásuk óta úgy tartják õket számon, mint akik a Led Zeppelinnel és a Black Sabbath-tal megteremtették a heavy metál és a hard rock mûfaját a zenében.

 • Ismét sztárok a Hegyalja Fesztiválon

  Az elsõ visszaigazolt fellépõk színes kínálatot jeleznek Hegyalján: a thrash metal évtizedes ikonjai, a drum and bass mai legjobbjai, az európai városi roma zene jelesei egyaránt fellépnek az idei Hegyalja Fesztiválon. Többek közt: a brazil-amerikai Sepultura, a brit Banco de Gaia, az ausztrál-brit Pendulum & Mc Verse, a holland Noisia és az osztrák Deladap. Õk az elsõ biztosan fellépõ külföldi sztárok, természetesen mellettük a hazai élvonal is képviselteti magát, mint ahogy a fiatal tehetségek is fellépési lehetõséghez jutnak.

 • Lakás és Ház Építõipari Szakkiállítás és Szeged Expo

  Két kiállítás egy idõben, egy helyen a Hangár Expo és Konferencia Központban március 30. és április 1. között naponta 10.00 - 18.00 óráig. Szeged, Kereskedõ köz 4.

 • Tizenötödik SZIGET - SZIGET 2007

  Minden idõk legjobb zenei felhozatalával, és egy nulladik napi LGT koncerttel ünnepli a Sziget a 15. fesztivált. A zenén kívül természetesen lesz más is. Színház, tánc, komolyzene, kabaré, performansz, filmbemutatók, képzõmûvészet, kézmûvesség, irodalmi bemutatók, gyerek-, sport-, és szabadidõs programok, tehát minden, ami nemzetközi szinten is egyedivé teszi a Szigetet. A jubileumi rendezvény – a nulladik nappal együtt - augusztus 7-15-ig várja látogatóit.

 • Cápariadó Spanyolországban

  Cápariadó miatt kiürítették a strandokat a spanyolországi Tarragona partjainál. A Barcelonától 100 kilométerre délre fekvõ üdülõvárosban megpróbálják befogni a másfél méteres állatot – ha sikerül, akkor a barcelonai akváriumba viszik.

 • Építészeti Fesztivál a Skanzenben

  Az Építészeti Fesztivált két évvel ezelõtt elsõsorban a népi építészet értékeire és tanulságaira nyitott, érdeklõdõ emberek számára hoztuk létre.

 • Szexfilmmel népszerûsíti a Balatont a Turizmus Rt.

  Melltartóját ledobó szõke lány, vad szeretkezés a vízen ringatózó csónakban, paplan alatt matató nõi kéz - ezzel a rajzfilmmel népszerûsíti a Magyar Turizmus Rt. a Balatont. Az e-mailen terjedõ animáció az illetékesek szerint nem zavarja a közerkölcsöt és hazánk hírét sem csorbítja.

 • Izraeli diákok körében népszerûsítette Magyarországot az MT Zrt.

  A Magyar Turizmus Zrt. izraeli külképviselete a magyar Nagykövetséggel közösen csábította hazánkba az izraeli diákokat a május 2-6. között megrendezésre kerülõ Eurofest programsorozat május 3-i „Study in Europe Fair” elnevezésû információs napján.

 • Balaton Sound a berlini rádióban

  A Magyar Turizmus Zrt. közremûködésével stúdióbeszélgetés keretében került sor a Balaton Sound (július 12-16.) és a balatoni régió népszerûsítésére Németországban. A berlini Multikulti rádió Reisefieber címû mûsorának vendége volt az MT Zrt. és a Sziget Fesztivál promócióját végzõ cég képviselõje.

 • VII. Gyulai böllér napok

  2007. április 20 - 22. - Várkert, 5700 Gyula

 • SzólóDuó 2007 Fesztivál nyerteseinek estje

  Nemzeti Táncszínház, 2007. május 9., 19h - Egy fórum, ahol minden legalább annyira jó egyedül, mint párban. Egyetlen estén, egy csokorban láthatóak most a január közepén megrendezett 8. Szóló Tánc és 6. Duó Tánc Nemzetközi Fesztivál díjazottjai.

 • Utálják a túristákat Velencében

  Ironikus demonstrációt tartottak vasárnap Velence lakói, tiltakozva az egyre nagyobb méreteket öltõ turizmus ellen, ami állításuk szerint oda vezet, hogy Disneyland mintájára látványpark, azaz "Veniceland" lesz a városukból.

 • Elektronikuszenei sorozat az A38 Hajón

  Ezen a hétvégén zárul a nagysikerû Electronic Beats sorozat az A38 Hajón.

 • Wan2 Fesztivál

  Szinte teljes egészében összeállt a 2006-os mezõtúri Wan2 Fesztivál programja – adták hírül a szervezõk. A helyi városi strandon megrendezendõ eseményen minden korábbinál több nemzetközileg jegyzett banda lép színpadra. A fõ csapás a hagyományokhoz híven továbbra is a ROCKZENE, azonban más mûfajok – különösen a modernebb elektronikus zenék kedvelõi is páratlan zenei és közösségi élményekkel – akárcsak egy jól sikerült nyaralásról - térhetnek haza az észak-alföldi kisvárosból.

 • Torkos Csütörtök 2008-ban is

  A "Nagy Ízutazás" tematikus kampányév részeként 2006-ban a Magyar Turizmus Zrt. olyan akciókat szervezett, amelyek a belföldi lakosságot gasztronómiai utazásokra csábították a magyarországi régiókban.

 • Hazánk golfturisztikai kínálata került középpontba Kínában

  Megjelent az elsõ cikk a Magyar Turizmus Zrt. pekingi képviselete által szervezett golf tematikájú tanulmányút nyomán.

 • T-Com Gyerek Sziget!

  A pünkösdi hosszúhétvégével nyit a hat hétvégén át tartó Gyerek Sziget programsorozat. Június 3-án és 4-én - szombaton és vasárnap - több mint száz ingyenes program várja a Hajógyári Szigeten a családokat.

 • Parabélyeg

  A mûvészbélyeg négy évtizede a fluxustól az internetig - Budapest, Szépmûvészeti Múzeum, 2007. március 23 - 2007. június 24.

 • Vígszínházi nyílt nap

  Jöjjön el a Vígszínház programjaira és tekintse meg, hogy hogyan mûködik egy színház!

 • Június 15-ig még olcsóbban veheted meg a SZIGET jegyedet!

  200 nemzetközi sztár, 500 hazai zenekar, elõadó, Dj, több tucat színtársulat, akrobaták, humoristák, táncosok, bábosok, napi 200 program, több mint 60 programhelyszínen – ezt nyújtja az idei Sziget. Mindezt június 15-ig olcsóbb, elõvételes áron.

 • Fogathajtó verseny

  Szeged-Szentmihályon kerül sor a fogathajtó verseny megrendezésére. A rendezvény ideje alatt ingyenes gyerekfoglalkozások: lovagolás és kocsikázás.

 • Sok légitársaság megtéveszti az utasokat

  A megvizsgált 137 európai légitársaság közül, csupán 16 felelt meg maradéktalanul a társaságok honlapjain szereplõ megtévesztõ és félrevezetõ információk megszüntetésére irányuló uniós vizsgálatban.

 • Két millió turistát vár idén Románia

  Romániában az idén jelentõsen növekedhet az országba látogató külföldi turisták száma. Az utazási irodák szövetségének elõrejelzése szerint az idén a tavalyinál 30 százalékkal több, mintegy 2 millió külföldi látogatót várnak.

 • Twitter-eznek már az utazási cégek is

  A twitterezés mára a közösségi oldalak egyik legfelkapottabb formája, ahol az arcátlan nyomulás nem, a szolgálatkészség viszont határozottan kifizetõdõ nemcsak a magánszemélyek, de újabban a cégek és a különbözõ szolgáltatók számára is.

  Õk azok, akik elõszeretettel használják ezt az újfajta információ-megosztó lehetõséget, köztük egyre több turisztikai cég és légitársaság is.

 • Betiltanák a fiákereket Rómában

  Michela Brambilla, a turizmusért felelõs olasz miniszter szerint a turisták örömére a belváros kaotikus forgalmában közlekedõ lovaskocsik csorbítják Róma mint az állatok jogait szívén viselõ modern város tekintélyét. A lovak ugyanis a hõségben is órák hosszat úton vannak a gépjármûforgalom közepében, miközben 8 mázsás terhet húznak maguk után.

 • Észak-Amerika

  USA

  Hatalmas ország, sokféle idõjárás, minden évszakban kínál kellemes idõjárású desztinációt.

 • Minden kiadvány és szõlõlé elfogyott

  Nagy sikert aratott a Nyitott Pince Napok népszerûsítését szolgáló akció, amelyet a Magyar Turizmus Zrt. „Fogyasszuk a tavalyit, hogy taposhassuk az ideit!” szlogennel szervezett 2007. május 18-án, Budapesten.

 • Veszélyes baktériumok a tengerparti strandokon

  Chicago - Minden harmadik fürdõzõ megfertõzõdhet staphilococcus baktériummal a floridai strandokon - állapították meg tanulmányukban amerikai kutatók.

  A szubtrópusi tengervizekben fürdõzõk staphilococcus baktériummal fertõzõdhetnek, beleértve a veszélyes, meticillinre rezisztens Staphylococcus aureus baktériumot, az MRSA-t is.

 • Szlovákiában mutatkozott be Zalakaros

  2010. április 27-én sikeres prezentáció és workshop keretében mutatkozott be Pozsonyban Zalakaros és a város turisztikai szolgáltatói. A Magyar Turizmus Zrt. szlovák külképviselete és a Zalakarosi Turisztikai Egyesület által szervezett rendezvényen mintegy 45 szlovákiai média és turisztikai szakmai képviselõ vett részt.

 • Cápariadó a montenegrói tengerparton

  Cápariadót fújtak hétfõn a montenegrói tengerpart déli szakaszán, Bar és Ulcinj között, mert a kikötõi kapitányság õrhajója délután tengeri ragadozót észlelt a partoktól 500 méterre.