rss
kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

 • Megújul a Budapest Parádé!

 • Share on Tumblr

  Új arculattal és a korábbinál is változatosabb programokkal várja látogatóit az Új Budapest Parádé. Augusztus 26-án – „három az egyben” - Parádé, Karnevál és Fesztivál szórakoztatja majd a várhatóan félmilliós tömeget.

  bohócdoktor vizit szja 1%

  A fõváros hivatalos nyárzáró karneválja – a korábbi kamionos felvonulást egyéb színes eseményekkel kibõvítõ – megújult programkínálatával, a hazai kulturális-, szórakoztató élet széles keresztmetszetét mutatja majd be. Az Új Budapest Parádé hivatalos afterpartija, a Parádé Bónusz, idén is a Népstadion kertbe várja az érdeklõdõket.

  Voda-Voda Görkori Parádé

  Augusztus utolsó szombatján déltõl egy, a fél várost keresztülszelõ Görkori Parádé nyitja meg az eseményt. A görkoris felvonulókat pontban délben az Újpesti Rakpartra várják a szervezõk, s a menet a Rakpart – Roosevelt tér – József Attila utca – Erzsébet tér – Andrássy út útvonalon gurul végig, egészen a Hõsök teréig. Gyülekezõ: 12 órakor a Dráva utcánál! A Mûjégpályán este 9-ig görkoris bemutatók, félcsövek és görkori diszkó várja a gurulókat.

  Még több karnevál!

  14 óra után az Andrássy úton indul az Új Budapest Parádé karneváli szakasza. A karneváli hangulatot színes és látványos felvonulások biztosítják, ahol természetesen a zene és a tánc a fõszereplõ. A világhírû Brazilectro Sound System fellépését (amelynek a Baar Pult kamion ad otthont) - az eseményre hónapok óta készülõ - 100 fõs tánccsoport kíséri majd. A látványos menet minden tagja – százkarú színes polipként – egyenként 100 színes lufit visel majd. A felvonulásra több szamba-iskola is látványos bemutatóval készül, de lesznek itt óriásbábok és itt látható majd egyszerre a legtöbb gólyalábas is. A tavaly Japánban, az Aichi-ban megrendezett expón debütált cseh Continuo Színház óriási papírmadarakkal és hangszerekkel érkezik Budapestre. Olaszország képviseletében 50 profi zászlódobáló vonul végig a világörökség részét képezõ Andrássy úton, hogy útközben látványos bemutatókkal kápráztassák el a résztevõket. A harmincméteres kínai sárkány, capoeira-bemutató és a zsonglõr-felvonulás mellett, az Új Budapest Parádé Karneváljára verbuválódott százfõs ütõ-együttes az út során számos, a hétköznapokban használatos tárgyat szólaltat majd meg. Miután a karneváli menet a Hõsök terére érkezik, a helyszínen 17 órakor látványos körülmények között tízezer léggömb száll majd a magasba.

  Még több Parádé - világsztárokkal

  A 2 óra után az Erzsébet térrõl induló kamionos konvojban különbözõ médiumok, és számos klub vesz rész aktívan. A felvonulás magas színvonala érdekében a szervezõk a jelentkezõ kamionok közül azokat hívták meg, melyek a legtartalmasabb és leglátványosabb programokkal vonulnak fel.

  A kamionokon 100-nál is több DJ pakolja a lemezeket. A szinte teljesnek mondható hazai élmezõny mellett – az éjszakai Budapest Parádé Bónusz fellépõi közül - igazi világsztárok szettjeit is hallhatja majd a közönség, jó néhány mûfajban. Jelen lesz többek a Budapest Parádé Bónuszon többször sikeresen szerepelt DJ Rush, Pulsedriver, Dj Lee és Pascal F.E.O.S. A Budapest Parádén az idei évben is jó néhány országos és regionális rádió- és televízió képviselteti magát, de természetesen jelen lesznek a legnépszerûbb klubok is.

  Még több fesztivál…

  A Felvonulási Téren a kamionok mellett több színpad programját is követheti a nagyérdemû. A nagyszínpadok programjában délután 4-tõl találkozhatunk majd az Asian Dub Foundation és az Anima Sound System produkciójával, de koncertet ad a Parádén a NEO, a Magna Cum Laude, és hosszú idõ után újra színpadra lép Budapesten a Belga. Izgalmas produkciót ígér a Djuice-Nokia színpadán fellépõ német Da-Hool, aki korábban a Loveparade legismertebb himnuszát jegyezte.

  A szervezõk úgy döntöttek, hogy kegyeleti okokból - alig egy héttel az augusztus 20-i tragikus esemény után - a zárásként tervezett tûzijátékot nem rendezik meg.

  Jó szórakozást kíván az utazunk.com!


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • The Diesler Live Experience

  Budapest, Merlin - október 27., szombat, 22:00 - Az angol Lancashire megyei Burnley városából származó Jonathan Radford néhány éve Diesler néven vált híressé hangminta-alapú jazz-funk zenéjével; elsõ két albumát a Quantic, Bonobo vagy Nostalgia 77 zenei pályáját is elindító Tru Thoughts kiadó adta ki. Legelsõ, "Cotton Wool" címû kislemezét - amelyet mindössze 20 évesen készített el - is már olyan híres djk pörgették, mint Gilles Peterson, Mr. Scruff vagy Dr. Rubberfunk.

 • 14 dollárért utazhatunk az USA-ba

  Díjköteles lett a beutazáshoz szükséges elektronikus engedély az Egyesült Államokba vízummentesen utazó magyar állampolgároknak. A Külügyminisztérium honlapján olvasható tájékoztatás szerint az Utazási Engedélyt Jóváhagyó Elektronikus Rendszeren (ESTA) keresztül benyújtott kérelmek elbírálása 14 dollárba kerül, az összeget bankkártyával kell fizetni.

 • Megsemmisítõ csapás volt a légtérzár

  Az izlandi vulkánkitörés a 2001. szeptember 11-i New York-i terrortámadásoknál is nagyobb hatással van a légi forgalomra az ágazat nemzetközi szövetsége (IATA) szerint, amely 1,7 milliárd dollárra becsüli a légitársaságok eddigi veszteségét. A légtérzár "szinte megsemmisítõ csapást mért" az ágazatra - mondta szerdán az IATA vezetõje.

 • Nõtt a balatoni turisták száma

  A Balaton és környéke 2007-ben az elmúlt évek egyik legjobb nyári szezonját zárta, a balatoni szálláshelyeken - mind a szállodák, mind pedig az összes kereskedelmi egység vonatkozásában - kiemelkedõ eredmény született a belföldi vendégforgalmat illetõen - közölte a Magyar Turizmus Zrt.

 • Az 5 legjobb látnivaló Ázsiában

  Bár a kínai és indiai gazdasági fejlõdés az elmúlt években szédítõ sebességgel gyarapodott, utóbbi fel sem került a Forbes magazin "5 leglátogatottabb ázsiai helyek" listájára. A prímet egyértelmûen Japán és Kína viszi, ráadásul nem is inkább a klasszikus kultúrával, hanem a fényûzéssel, pompával és szórakoztató központokkal.

 • Világörökség része lett a francia konyha

  A francia gasztronómia elismerésével elõször válhatott egy nemzet konyhamûvészete a szellemi világörökség részévé. Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) azonban nem egyszerûen a franciák tradicionális nemzeti ételeit, hanem a franciás jellegû étkezést vette fel a veszélyeztetett szellemi kulturális örökségek listájára Nairobiban tartott konferenciáján.

 • Szeged is felkerül az osztrákok turisztikai térképére

  A Magyar Turizmus Zrt. és Ausztria piacvezetõ tour-operátorának, a Rail Tours Austria (https://www.railtours.at) meghívására, március 16-tól két napon keresztül fél tucat osztrák újságíró ismerkedik hazánkban Szegeddel és a közelmúlt turisztikai fejlesztéseivel.

 • Idén is SZINtér volt Szeged

  2007-ben igazi nagyrendezvényen érezhette magát a kedves résztvevõ, hiszen már a nulladik napon több ezres tömeg volt kíváncsi a fõprogramra, az Ákos koncertre. Volt is nagy sorban állás, várakozás, és mindenki nagyon örült, amikor bejutott a fesztiválra. Az Ákos koncert kisebb technikai kavalkád után el is kezdõdött, és az égiek sem úsztatták el olyan nagyon a kezdõ napot. Persze a profik már kora délután megérkeztek, sátrat vertek, „bebútoroztak”, hogy a koncertek utáni bulikat követõen biztos helyen hajthassák le fejeiket.

 • Utazás Európán kivül

 • Olcsó nyaralás = csalás?

  Mintegy százmillió forintra becsülik szakértõk azt az összeget, amennyivel az engedély nélkül mûködõ utazásszervezõk évente megrövidítik a legális utazási irodákat, az államot és a fogyasztókat - írta a Magyar Nemzet hétfõi számában.

 • Veszélyes lehet a csapvíz, a saláta, a fagylalt - Élelmiszerbiztonsági tanácsok útra kelõknek

  Utazás elõtt hasznos tájékozódni az adott ország és a leendõ szálláshely higiénés viszonyairól és arról, hogy a csapvíz iható-e - ajánlja a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal. - Elsõsorban a frissen sütött, forrón tálalt étel fogyasztását javasolják a hivatal munkatársai.

  Az úgynevezett utazási hasmenés az útra kelõk jelentõs részének teheti tönkre a nyaralását. A megbetegedés okai az élelmiszerekben és italokban megtalálható, szabad szemmel nem látható baktériumok, vírusok és egyéb mikrobák, amelyek bélrendszeri fertõzést okoznak.

 • Utazási tanácsok és tippek: Mit tegyünk, ha a repülõtéren elveszett a poggyászunk?

  Ha egy poggyász nem érkezik meg, nem jelenti azt, hogy végleg elvesztett. Gyakran csak lemaradt a járatról, de mivel a poggyászcímkérõl ismert a célállomás, a következõ járatok valamelyikével általában megérkezik.

 • Utazás vonattal

  Ha a nyári kirándulásunkat nem a sivatagba tervezzük, akkor érdemes átgondolnunk, hogy a helyszínen milyen közlekedési eszközt is használunk. Sokan úgy mennek nyaralni, hogy van egy szálláshelyünk (jobb esetben lefoglalva) és onnan próbáljuk bejárni az országot. Ebben az esetben az a leggazdaságosabb, ha nem kocsival megyünk.

 • IX. Falunap és Gombóta Fesztivál

  Sáránd, Sportpálya, 2007. július 7. szombat - A 2007. évi Sárándi Falunap programja is hasonló lesz az elõzõ évihez. A nap a fogatok felvonulásával indul, mint tavaly, majd a Sportpályán ünnepélyes megnyitóval veszi hivatalosan is kezdetét a rendezvény.

 • IV. Gyulai Reneszánsz Karnevál

  Gyula város szezonnyitó nagyrendezvénye a karnevál, ahol vidám köntösben kerül bemutatásra a reneszánsz kor kultúrája, történelme, gasztronómiája.

 • Carstyling.hu Tuning Show 2007

  JOBB, HA IDŐBEN FELKÉSZÜLSZ...

 • Marozsán Erika koncert

  Egy színésznő, egy jazzgitáros és egy költő. Egy szakítás története, az elhagyott nő szemszögéből. Sanzon, jazz, keserédes hangulatok. Egy erős előadói személyiség. Líra és dráma, lágyság és keménység.

 • Ismét Sárvár a svájci sajtóban

  Európa legjobbjának nevezi a Blick am Abend címû, naponta közel 330 ezer példányban megjelenõ, svájci napilap a nyugat-magyarországi Hotel Spirit Thermal Spa-t.

 • Indiai-Óceán

  Malájzia

  Ha a keleti partra utazunk, jobb ha elkerüljük a november és január közötti esõzéseket. Egyébként pedig egész évben napos, meleg, párás idõre kell felkészülnünk. Egész évben meleg és párás a levegõ. A hõmérséklet általában 20 és 30°C között van, a páratartalom pedig 90%-os. A monszun hatása igazán csak a félsziget keleti részén érezhetõ, itt van igazi esõs évszak, de ekkor az esõ csupán rövid idõre töri meg a napsütést, a futó záporok a jellemzõek.

 • Felkérjük fürdõvendégeinket, hogy ne igyanak annyit a medencébõl!

  A takarékosság jegyében felkérték Ausztriában a strandolókat, hogy ne igyanak a medencék vizébõl.

 • Buddha-tours

  Szent utazásra invitálja az érdeklõdõket az indiai vasúttársaság, amely Buddha életével kapcsolatos helyekre viszi el a jelentkezõket - a program szerint a zarándokok nyolc nap alatt meglátogatják a buddhisták szent helyeit Észak-Indiában és Nepálban. Az Indian Raiway Catering and Tourism Corporation a vállalkozást azokra a zarándokokra alapozza, akiknek számít a kényelem - olvasható a RIA Novosztyi orosz hírügynökség honlapján.

 • Eger

  Lelkes Miklós: Eger

 • Spanyol szupervonat

  Spanyolország Európa-bajnok szupergyors vasútvonalainak hosszát tekintve: ez olyan technológiai siker, amely munkaalkalmakat teremt, de igencsak költséges a válságtól sújtott spanyol gazdasági számára.

 • Mutasd meg a világnak a lakóhelyedet!

  A Mátrix Közhasznú Alapítvány, a TOP Egyesület és a www.utazunk.com utazási magazin pályázatot hirdet ”Mutasd meg a világnak a lakóhelyedet” címmel, melynek célja az, hogy az írni szeretõ fiatalok lehetõséget kapjanak a bemutatkozásra, valamint az, hogy az ifjú tehetségek segítségével minden településnek adott legyen a lehetõség az utazási portálon való bemutatkozásra.

 • Öttusa férfi és nõi, egyéni és csapat országos bajnokság

  Budapest, 2007. július 21 - 22. - Az öttusázók a modern kor hõsei, akik egy nap alatt öt különbözõ sportágban bizonyítják rátermettségüket.

 • Visszatérnek a léghajók

  Az egykor STS-111-ként ismert, jelenleg Argus One-nak nevezett, de a léghajókkal foglalkozók köznyelvében csak Sperm Blimp-ként (Sperma Léghajóként) emlegetett eszköz épp úton van az Egyesült Államok hadseregének yumai próbaterepére, ahol kiderül, visszatérnek-e a léghajók a köztudatba.

 • Kétszáz frankért lehet pucéran túrázni egy svájci kantonban

  Zürich - Kétszáz svájci frankra - 35 ezer forintnyi összegre - bírságolhatók a pucéran túrázók egy svájci kantonban.

  Bár most télen nemigen akad, aki pucéran róná a hegyi ösvényeket, Appenzell Innerrhoden hatóságai jó elõre felkészültek a számukra nem kívánatos jelenségre.

 • Búcsú a tehenektõl

  A június 30. és szeptember 10. között megrendezett CowParade Budapest a végéhez közeledik.

 • Vízparton, a város felett

  Ha nincs a közelben beach, azaz vízpart, tengerpart vagy strand, csinálj magadnak - ez az új jelszava a németországi idegenforgalomnak.

 • Több külföldi érkezett tavaly

  A múlt évben Magyarországra 39,4 millió külföldi látogató érkezett, 3 százalékkal több, mint az elõzõ évben, a magyarok 17,3 millió alkalommal utaztak külföldre, ami 4 százalékkal haladta meg a 2006. évi külföldi utazásokat - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.

bohócdoktor vizit szja 1%