2020.12.03. - Ferenc, Olívia

Szállodák vasúti vagonokból

A nem mindennapi szállodák közül a legújabbak a vasúti vagonokból kialakítottak, amelyek iránt elsősorban a vasutak szerelmesei rajonganak.
bohócdoktor vizit szja 1%

Az Osnabrück melletti Merzenben a Dückinghaus nevű vasúti hotel a vártnál is nagyobb sikert aratott a németországi és az oda érkező külföldi turisták körében.

Kilenc, otthonosan berendezett kétágyas vasúti kocsiban lehet aludni, amelyek minden szükséges komforttal felszereltek: található bennük televízió, telefon és kényelmes fürdőszoba is. A német szálláshely-kínálat egyre sokszínűbb: a hagyományos panziók és magas nívójú városi hotelek mellett olyan újdonságokkal csábítják a turistákat, mint a "sightsleeping" hoteleknek nevezett épületek: ezzel a szójátékkal illetik a különösen értékes, műemlékvédelem alatt álló várakat és kastélyokat, kortárs építészeti remekeket és ultramodern designer épületeket, amelyekben meg lehet szállni.

Ez utóbbit képviseli a két csillagos Motel One szállodalánc, ahol a hotel előcsarnokában a világhírű Niki de Saint Phalle szobra áll.

hirado.hu