2021.01.26. - Vanda, Paula

Diplomaták ismerkedtek Magyarország turisztikai kínálatával

2007. február 1-én tartották a Szentpéterváron működő konzulok találkozóját, a szentpétervári magyar konzulátus szervezésében, amely egyben otthont is adott az eseménynek.
bohócdoktor vizit szja 1%

A találkozón részt vett a Magyar Turizmus Zrt. oroszországi külképviselet-vezetője, Szegedi Andrea is, aki előadásában bemutatta a magyar turisztikai kínálatot a világ számos országát képviselő, 50 fős nemzetközi közönségnek. A prezentációt követően a vendégsereg megkóstolhatta a hazai borokat és az ízletes magyar süteményeket is.

Az orosz külképviselet aktív marketingtevékenységének is köszönhetően, az orosz vendégforgalom dinamikus fejlődést mutatott 2006-ban: a január-novemberi időszakban az orosz vendégek 32,2%-kal több vendégéjszakát töltöttek el a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken, mint az előző év azonos időszakában.

A konzuli találkozóhoz hasonló akciók pedig nem csupán az oroszok figyelmét hívják fel Magyarország turisztikai lehetőségeire, hanem a diplomáciai kapcsolatokon keresztül más nemzeteket is megszólítanak.